Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΠΛΣ: Εργασίες Συμβουλίου Μεταθέσεων με σοβαρά ζητήματα μη τήρησης των διαδικασιών


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε χθες η έναρξη των εργασιών του κατώτερου συμβουλίου εκτάκτων μεταθέσεων, προς εξέταση στελέχωσης θέσεων ευθύνης σύμφωνα με το ΠΔ 11/2021.

 

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετέχει στο εν λόγω συμβούλιο μετά ψήφου και αφού προσήλθαμε στη συνεδρίαση με την εκκίνηση των εργασιών διαπιστώσαμε την παρέκκλιση της διαδικασίας από τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διαχρονικές διατάξεις, που διέπουν το νομοθετικό καθεστώς των εν γένει μεταθέσεων των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., συμπεριλαμβανομένων των επίμαχων εκτάκτων σε θέσεις ευθύνης βάσει του άρθρ. 19 παρ. 1 α, (αβ) του ΠΔ 11/2021, το συγκληθέν προς τούτο Συμβούλιο Εκτάκτων Μεταθέσεων λαμβάνοντας υπόψη το άρθ. 23 του ΠΔ 11/2021 εξετάζει το σύνολο των υποψηφίων προς μετάθεση στελεχών και μετά από συγκριτική επισκόπηση και κατά σειρά σπουδαιότητας τα κοινωνικά και τα υπηρεσιακά κριτήρια και τους απαιτούμενους βαθμούς διοικούντων, οι οποίοι προβλέπονται στο άρθρ. 7 του ν. 4150/2013 (Α΄ 102) ή σε ειδικές διατάξεις και αποφασίζει για τη μετάθεση ή μη ενός εκάστου.

 

Για το λόγο αυτό κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εκτάκτων Μεταθέσεων και βάσει του άρθρ. 20 του ΠΔ 11/2021 συντάσσει ειδικούς πίνακες, που εισάγονται για εξέταση από το Συμβούλιο.

 

Παρά τη ρητή νομοθετική πρόβλεψη της διαδικασίας σύγκλησης και λειτουργίας του Συμβουλίου δυστυχώς η Διοίκηση ουδόλως συμμορφώθηκε πλήρως με αυτή, αφού έκπληκτοι κληθήκαμε να ψηφίσουμε επί «προεπιλεγμένων» υποψηφίων, που υπολείπονται του συνόλου των συμπεριλαμβανομένων στον υπό μετάθεση πίνακα στελεχών και οι οποίοι είχαν επιλεγεί μετά από «διοικητική διαλογή» και μάλιστα προ της συνεδριάσεως του Συμβουλίου.

 

Προς τούτο, σεβόμενοι τον καταστατικό σκοπό της Ομοσπονδίας μας και πρωτίστως προασπιζόμενοι τα συμφέροντα των μελών μας ζητήσαμε από τον πρόεδρο του κατώτερου συμβουλίου μεταθέσεων Δ.Κ. Δ΄ Υποναύαρχο ΛΣ Πασσάδη Νικόλαο να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και να τεθεί προς συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου ο προβλεπόμενος ειδικός πίνακας υπό μετάθεση ή μη στελεχών και όχι ο «σταχυολογημένος».

 

Τονίσαμε τέλος, ότι σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε «παρών» και να επιφυλαχθούμε παντός νομίμου δικαιώματος των μελών, που εκπροσωπούμε στα πλαίσια τήρησης της νομιμότητας και ευόδωσης της συνδικαλιστικής ιδιότητας.

 

Μετά τα παραπάνω ο πρόεδρος του κατώτερου συμβουλίου μεταθέσεων Δ.Κ. Δ΄ Υποναύαρχος ΛΣ Πασσάδης Νικόλαος διέκοψε τις εργασίες του εν λόγω συμβουλίου δικαιώνοντας την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τη στάση της καθώς η απόφαση αυτή αποτελεί παραδοχή της ύπαρξης ζητημάτων μη τήρησης της διαδικασίας, που προβλέπεται στο νομοθετικό καθεστώς μεταθέσεων των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Εν συνεχεία και μετά από διακοπή τριών (3) ωρών κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στη συνέχιση των εργασιών. Ενημερωθήκαμε δε, ότι η απόφαση για τη συνέχιση των εργασιών ελήφθη μετά από «συνεννόηση» με την ιεραρχία.

 

Προσήλθαμε εκ νέου στις εργασίες με την πεποίθηση ότι όλα όσα είχαμε επισημάνει θα έχουν διορθωθεί, ωστόσο τούτο δεν εγένετο με αποτέλεσμα το Συμβούλιο να ολοκληρώσει τις εργασίες του με ενυπάρχοντα σοβαρά ζητήματα μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Ας σημειωθεί ότι τα αιτήματά μας ουδόλως τέθηκαν προς ψήφιση από τα μέλη του Συμβουλίου όπως προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περαιτέρω ζητήματα δυσλειτουργίας του Συμβουλίου.

 

Όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει η σημερινή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ δεν πρόκειται να συμπράξει στο δόγμα ότι οι «παραδοχές» υπερισχύουν των νόμων στα συμβούλια μεταθέσεων. Προς το σκοπό αυτό θα αιτηθούμε την καταγραφή των ανωτέρω στο οικείο πρακτικό του επίμαχου Συμβουλίου.

 

Θα παραμείνουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στις καταστατικές υποχρεώσεις μας απέναντι στα μέλη μας και θα επιμείνουμε στην πιστή εφαρμογή των διαδικασιών και την τήρηση της νομιμότητας, που προβλέπονται με στόχο ένα δίκαιο σύστημα μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

 



neaplefsi.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια