Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ένωση Θεσσαλονίκης: Η ψηφιοποίηση θα απαγκιστρώσει την ΕΛΑΣ από τα πάρεργα


Διαβάστε την πρόταση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης προς την ΠΟΑΣΥ: Η απεμπλοκή των χιλιάδων Αστυνομικών από τα πάρεργα, είναι ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως από την Ηγεσία. Ωστόσο, η παραδοχή του προβλήματος, δια στόματος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής, αποδεικνύει ότι αυτό που λείπει είναι η βούληση για τη μεταστροφή της κατάστασης και όχι η επίγνωση. Πλέον, όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα πολυάριθμα πάρεργα παροπλίζουν ένα τεράστιο αριθμό Αστυνομικών, καθιστώντας τους απλούς διεκπεραιωτές διοικητικών καθηκόντων, και προκαλούν αξεπέραστες δυσλειτουργίες στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

Ακόμα και μέσα στις συνθήκες που επίσπευσαν το ψηφιακό άλμα του ελληνικού δημοσίου, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει ένα «χαρτοβασίλειο» που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε καμίας μορφής εκσυγχρονισμό. Καθημερινά, σε όλη την χώρα, αμέτρητοι Αστυνομικοί εργάζονται για την επικύρωση γνησίων υπογραφής, επίδοση δικογράφων και άλλα πάρεργα, ενώ οι ανάγκες της αστυνόμευσης είναι αδιάλειπτες και μεγαλύτερες από ποτέ.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχει μετασχηματίσει μεγάλο μέρος των δημόσιων υπηρεσιών. Θα ήταν εγκληματική αμέλεια, όσο η χώρα εκσυγχρονίζεται, η Ελληνική Αστυνομία να οπισθοδρομεί.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή η τοποθέτηση του κ. Υφυπουργού άνοιξε και πάλι το ζήτημα των παρέργων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει τη σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής της ΠΟΑΣΥ, η οποία θα συντάξει μια εμπεριστατωμένη πρόταση όπου θα αναφέρεται το σύνολο των παρέργων της ΕΛΑΣ, καθώς και ποια εξ αυτών μπορούν να ψηφιοποιηθούν ώστε να αποδεσμευτούν οι Αστυνομικοί που τα περαιώνουν. Κατόπιν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πρόταση να προωθηθεί προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ψηφιοποιηθούν όσες διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

  

Θεσσαλονίκη, 6 Ιουλίου 2021

  

                  

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 
Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ δεν έχει φτιαχτεί ηλεκτρονικό σύστημα για τις άδειες του προσωπικού και λοιπά τέτοιου είδους ζητήματα...
Αποτέλεσμα;
Nα δικαιολογούνται θέσεις γραμματέων κλπ φαρισαίων στα τμήματα και στα ΤΕΛ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή εσύ θες να πατάς ένα κουμπί δηλώνοντας άδεια και να την παίρνεις ; Δε νομίζω να γίνεται πουθενά στον κόσμο.
Τα πάρεργα της αστυνομίας δεν προέρχονται από την αστυνομία (αν εξαιρέσουμε τα ηλίθια κάθε λογής στατιστικά), αλλά από άλλους φορείς (νοσοκομεία, δικαστήρια, εφορίες, ταχυδρομεία, ΚΕΠ). Η αστυνομία μόνη της δεν μπορεί να τα διώξει. Πρέπει να φορτωθούν σε άλλον πρώτα, αλλά ποιός είναι πιο πρόθυμος;;;;
Επίσης τι σας έκανε να νομίζετε ότι αυτό το κράτος νοιάζεται για την ορθή λειτουργία της αστυνομίας και την ασφάλεια του πολίτη ; Μια ματιά στον χαλαρότατο ποινικό κώδικα και τη δαιδαλώδη δικονομία θα σας δώσει την απάντηση.