Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άνιση μεταχείριση των οδηγών του ΠΣ καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Πενταετών - Συμβασιούχων


Παραθέτουμε έγγραφο της Ομοσπονδίας των Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών προς τον κ. Υπαρχηγό του Σώματος: Ο θεσμικός σας ρόλος υπαγορεύει να είστε θεματοφύλακας της νομιμότητας, την οποία για άλλη μία φορά αγνοήσατε. Αναφερόμαστε στην ανάκληση της μετακίνησης των δύο συναδέλφων στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, την οποία εσείς ο ίδιος είχατε εγκρίνει. Σχετικά σας έχουν σταλεί από το Σωματείο Μέλος μας το με αρ. πρωτ. 112/5-7-2021 έγγραφο “Θέμα: Ισότιμη αντιμετώπιση μετακίνησης Υπαλλήλων” και το με αρ. Πρωτ. 113/8-7-2021 έγγραφο «Θέμα: Απάντηση σε έγγραφο σας από 6 Ιουλίου 2021”. Είναι γεγονός ότι διανύουμε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο όπου οι πιο πολλές υπηρεσίες, αν όχι όλες, έχουν έλλειψη από οδηγούς και, αντί να βάλετε σε μάχιμη υπηρεσία τους οδηγούς που είναι στο Π.Ε.Κ.Ε και στα γραφεία, αφήνετε να γίνονται “λάστιχο” οι ίδιοι και οι ίδιοι οδηγοί με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αναφορικά δε με το ποιο Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπεί μόνιμους υπαλλήλους του ΠΣ και μπορεί να επικοινωνεί με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επί των εργασιακών τους θεμάτων σας επισημαίνουμε ότι υπάρχουν σαφείς νομοθετικές ρυθμίσεις για τα θέματα αυτά τόσο στο Σύνταγμα όσο και στον συνδικαλιστικό νόμο. Μήπως έχετε σκοπό να εφαρμόσετε το πειθαρχικό δίκαιο και να διατάξετε ΕΔΕ σε βάρος συναδέλφων που επιλέγουν να εγγραφούν σε συνδικαλιστικό όργανο που δεν είναι της αρεσκείας σας; Το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να  εγγράφεται σε όποιον συνδικαλιστικό φορέα επιθυμεί και επιλέγει αναγνωρίζεται και στο πυροσβεστικό προσωπικό και ο με οποιοδήποτε τρόπο περιορισμός του ατομικού αυτού δικαιώματος δεν μπορεί παρά να είναι αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός και αντεργατικός.

Εμείς σεβόμαστε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς παρ’ όλες τις διαφωνίες μας αλλά αυτό είναι εξάλλου και η αρχή της Δημοκρατίας. Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των συναδέλφων μας ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στο μόνιμο ή στο επί θητείας ή στο εποχικό προσωπικό γιατί για εμάς τα εργασιακά δικαιώματα δεν προσδιορίζονται από το χρώμα της στολής, το σήμα ή άλλη ταμπέλα.

Αν θέλετε να δώσετε ουσιαστικό νόημα στον θεσμικό ρόλο που κατέχετε στη φυσική ηγεσία του ΠΣ τότε οφείλετε να διαφυλάξετε την με κάθε τρόπο τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Η διαπιστούμενη ποδηγέτηση του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσω της επιβολής εξοντωτικών πειθαρχικών ποινών, δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο, ευνομούμενο κράτος.

Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος των συναδέλφων και να μεριμνήσετε για την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος.  

 

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.ΠΠΟΠΥΣΥΠ stamp

υπογραφες_2υπογραφες_1Ο Πρόεδρος                                                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια