Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΥΠΛΑ: Η μόνη συμμετοχή της Αστυνομίας στις Πανελλήνιες θα έπρεπε να είναι στο μηχανογραφικό


Ανακοίνωση της Δυναμικής Πρωτοβουλίας Λαρισαίων Αστυνομικών: Για ακόμα μία χρονιά οι Πανελλήνιες Εξετάσεις έφτασαν στο τέλος τους, με τις ευχές όλων μας οι υποψήφιοι να πετύχουν την εισαγωγή τους στις σχολές που επιθυμούν και να ευοδοθούν οι κόποι τους. Πολλοί δε από εμάς, όντας και οι ίδιοι γονείς μαθητών, συμμεριζόμαστε την αγωνία όλων των γονέων των υποψηφίων. 

Αναμένοντας τα αποτελέσματα, αναμένουμε συνάμα μία συγχαρητήρια ανακοίνωση της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας για την επιτυχημένη κατασπατάληση δυνάμεων στη φύλαξη και επιτήρηση των εξεταστικών κέντρων, στη συνοδεία των γραπτών και στην 24ωρη φύλαξη των βαθμολογικών κέντρων, η οποία θα “τραβήξει” μέχρι την περάτωση της βαθμολόγησης, περίπου εώς 15 Ιουλίου, εν μέσω των προγραμματισμένων αδειών θερινής περιόδου. 

Η πολιτεία, ακολουθώντας διαχρονικά το δόγμα “Αστυνομία παντού”, θεωρώντας ότι μόνο η Αστυνομία μπορεί να διασφαλίσει την αδιαβλητότητα των εξετάσεων, έχει βρει την ησυχία της, εμπλέκοντας την Αστυνομία σε ένα θεσμό, που η μόνη της συμμετοχή θα έπρεπε να είναι η αναγραφή των αστυνομικών σχολών στο μηχανογραφικό των υποψηφίων. 

Στην ίδια λογική θα περιμέναμε να δούμε αστυνομικά μέτρα στις εξετάσεις όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως των ΑΕΙ, των ΙΕΚ, του ΟΑΕΔ και γιατί όχι και στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών... 

Θεωρούμε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, ούτως ώστε να απαλλαγούμε από παρωχημένες λογικές που αντιμετωπίζουν την Αστυνομία ως το φάρμακο δια πάσα νόσον και η ευθύνη της διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων και του αδιάβλητου αυτής να υιοθετηθεί πλήρως από το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια