Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα με το αναλογικό σήμα στην επικοινωνία των πυροσβεστών με το Κέντρο Επιχειρήσεων


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών & Μεταφορών

 

Θέμα: Προβλήματα με το αναλογικό σήμα στην επικοινωνία των πυροσβεστών με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στα πλαίσια των περιοδειών του, σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Κλιμάκια, επισκέφθηκε τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Περιστέρι και συνομίλησε με το προσωπικό του Σταθμού.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Πυροσβεστικής, στην υπηρεσία αλλά και στην κοινωνική του δραστηριότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προβλήματα, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες σε πολλές περιπτώσεις συμβάντων, από τη διακοπή του αναλογικού σήματος επικοινωνίας με το Σταθμό, το Κέντρο ή άλλες μονάδες, τόσο σε ορεινούς όγκους, όσο και σε οικιστικές περιοχές.

Οι πυροσβέστες τόνισαν, ότι από τον Ιούλιο του 2014 έληξε η σύμβαση του κράτους με την εταιρεία που παρείχε και υποστήριζε τους ψηφιακούς ασυρμάτους και είχε υπογραφτεί το 2004.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το προσωπικό της Πυροσβεστικής, να αναγκαστεί να ξαναχρησιμοποιήσει αναλογικούς ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε μέχρι το 1998, με συνέπεια την εμφάνιση προβλημάτων στην επικοινωνία των πυροσβεστών που επιχειρούν, με το Κέντρο ή το Σταθμό τους.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση εγκατάσταση στην Πυροσβεστική ψηφιακού σήματος και ασυρμάτων για την απρόσκοπτη επικοινωνία των πυροσβεστών, σε οποιοδήποτε σημείο και αν επιχειρούν, με το Κέντρο ή τους Σταθμούς;

 

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Παπαναστάσης Νίκος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια