Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΝΑΣΑ: Συνάντηση με τον ΓΑΔΑρχη για τα ζητήματα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών


Ανακοίνωση τής ΑΝΑΣΑ: Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας  Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α) πραγματοποίησε την 14.7.21  συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΣΑΝΙΔΑ  Παρασκευά  για ζητήματα υποστελέχωσης Υπηρεσιών σε επίπεδο Αστυνομικών Τμημάτων ,Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας,όπως επίσης και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών καθώς και για ζητήματα που αφορούν τον χρόνο εργασίας αστυνομικού προσωπικού. 

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας ΔΣ  Π.Ο.ΑΣ.Υ ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος καθώς και αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ και μέλη της Ε.Α.Υ.Ν/ΑΑ ,ΠΑΝΔΗΣ Στέφανος ,ΤΖΟΤΖΟΣ Χρήστος  και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης.

 

Από πλευράς μας εκθέσαμε στον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής την κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα ,τμήματα ασφαλείας ,τμήματα Τροχαίας της Ν/Α Αττικής  και στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αναφορικά με την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, γεγονός που δυσχεραίνει την προσφορά ποιοτικής αστυνόμευσης στον πολίτη ,αλλά δημιουργεί και  στρεσογόνες καταστάσεις στο αστυνομικό προσωπικό, αφού αρκετά συχνά διαπιστώνεται παραβίαση των Π.Δ περί του χρόνου εργασίας του ,προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, που προκύπτουν στην αστυνομική καθημερινότητα .Επίσης ενημερώσαμε τον κ. Γενικό   ότι παρατηρείται το φαινόμενο  αστυνομικές υπηρεσίες να  αδυνατούν να χορηγήσουν  στους προβλεπόμενους χρόνους τις οφειλόμενες  ημερήσιες αναπαύσεις του Προσωπικού συνεπεία   έλλειψης στελεχιακού δυναμικού  σε συνάρτηση με τις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες που προστίθενται στην υπηρεσιακή καθημερινότητα  με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να καταφεύγουν στην λύση της αυτοδίκαιης χρήσης των Η.Α .

 

Αιτηθήκαμε την άμεση ενίσχυση   με Αστυνομικό προσωπικό, τόσο των ΑΤ ,Τ.Α και ΤΤ της Ν/Α Αττικής,όσο και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου να καλυφθούν οργανικά κενά των υπηρεσιών και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσιακές ανάγκες οι συνάδελφοι μας ,χωρίς την καταπάτηση των δικαιωμάτων  τους, που αφορούν το χρόνο εργασίας τους.

Θέσαμε ως επιβεβλημένη ανάγκη την μείωση των καθημερινών αποσπάσεων-διαθέσεων-προσωρινών μετακινήσεων σε αστυνομικές υπηρεσίες του κέντρου των Αθηνών,διότι εκτός του γεγονότος ,ότι επιτείνουν το ήδη μέγα πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας ,εξαντλούν και τους συναδέλφους μας .τόσο σωματικά (πολύωρες μετακινήσεις -μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις), αλλά και οικονομικά (δαπάνες μετακίνησης).

Τέλος αιτηθήκαμε την έγκαιρη ανακοίνωση μέτρων τάξης ασφάλειας τροχαίας, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτή η ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας ,από πλευράς υπηρεσιών σεβόμενες τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας ,αλλά και την πίστη συμμόρφωση με το προεδρικό διάταγμα που την διέπει.

Από πλευράς κ. Γενικού τονίσθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια στο μέτρο του εφικτού να λυθούν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενώ μας κατέστησε σαφές, ότι τα δικαιώματα που αφορούν το χρόνο εργασίας αστυνομικού προσωπικού, είναι απολύτως σεβαστά και θα δοθούν οι δέουσες κατευθύνσεις εντολές για συμμόρφωση με τα σχετικα Π.Δ "περί χρόνου εργασίας Αστυνομικού προσωπικού".

Επίσης μας έγινε γνωστό, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ενίσχυσης των Υπηρεσιών, τόσο μέσω των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων, καθώς και με την τοποθέτηση των νεοξερχομένων Αστυφυλάκων ,ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η τοποθέτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων για την πρακτική τους εκπαίδευση.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κάλο κλίμα, ενώ από πλευράς κ. Γενικου τονίσθηκε η πρόθεσή του για "ανοιχτή επικοινωνία" με σκοπό την επίλυση ζητημάτων και την διόρθωση αδικιών γιαι την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας..

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα δώσει πολλές λύσεις....7 άτομα στις τοποθετήσεις νεοεξερχομενων φέτος. Αύξηση θα πει από πέρυσι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσα άτομα και να δοθούν στα τμήματα ακόμη και πανω απο την οργανική τους δύναμη σε έξι μήνες θα είναι πάλι διαλυμένα.Σκοπος είναι να γίνουν κάποιες ενέργειες ώστε τα τμήματα να απαλλαγούν από τα παρεργα και να επιτελούν με ακρίβεια την αποστολή τους.
Σταθερη δύναμη στα τμήματα συμφωνα με τις ανάγκες για την λειτουργία του και αστυνόμευση της περιοχής του.
Αποσπασεις μεταθέσεις μόνο με αντικατασταση.
Δημιουργία υπηρεσίας σε κάθε διεύθυνση όπου θα τοποθετούνται για μια τριετια οι νεοεξερχομενοι Αστυφύλακες και ειδικοί φρουροι σκοπός της οποίας θα είναι να καλύπτονται όλα τα μέτρα τάξης και έκτακτες ανάγκες των τμημάτων π.χ Μεταγωγές .εξορμησεις για έλεγχο προβληματικών περιοχών ,καταστημάτων κλπ.
Αυτό που αναζητεί κάθε χαμηλοβαθμος αστυνομικός είναι σταθεροτητα ένα ωραριο και Δικαιοσύνη στη σύνταξη του πίνακα υπηρεσίας.
Έχοντας τριάντα χρόνια στην Υπηρεσία πιστεύω ότι τα τμήματα θα ξαναγίνουν περιζητητα και η βιτρίνα της Αστυνομίας με τις ενέργειες αυτές.
Ύ.Γ Και επειδή πολλές φορές δεχόμαστε το γνωστό χαρακτηρισμό ως τεμπέληδες και κοπριες ας αναλογιστούν μερικοί όταν ευνοουν π.χτον τριανταρη και έχουν στη γυρα τον πενηνταρη (Γήπεδα πορείες μεταγωγες κ.λ.π)τότε Ποιος φταίει ο βητας που αδιαφορεί και τρέχει στους γιατρους η αυτός που τον αναγκάζει να καταφεύγει στις ενέργειες αυτές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά εσύ Χρήστο από την μέρα που σε γνώρισα έχεις βγάλει χιλιάδες φωτο,και πάντα μέσα στο παιχνίδι με όλους τους προέδρους ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ.Πως τα καταφέρνεις έτσι δεν έχω καταλάβει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα συμπληρώσω και το εξής. Βάλε μέσα και σχεδόν το 99% από γυναίκες αστυνομικούς οι οποίες εξαιρούνται από πάσης φύσεως μέτρα. Που πήγε η ισότητα ρε παιδιά? Αν είναι έτσι τότε γιατί τις παίρνουν στο σώμα?