Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έβρος: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς» απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου


Το τελευταίο βήμα απέμεινε για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Ιερού Ναού, ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης Φυλακίου, στην Ορεστιάδα του Έβρου. Μετά από μήνες γραφειοκρατίας, παραμένει μόνο η έγκριση από την τράπεζα, ώστε να δημιουργηθεί τραπεζικός λογαριασμός όπου θα κατατίθενται τα χρήματα όσων θέλουν να συμβάλλουν στις εργασίες.

Ήδη, το οικόπεδο 6 στρεμμάτων που δώρισε ο ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού κ. Σωτηρόπουλος, που ζει πάνω από 30 χρόνια στο Φυλάκιο, με προσωπική του επιθυμία να χτιστεί η δική του «Αγία Σοφιά», όπου θα είναι αφιερωμένη στην γυναίκα του Σοφία, μεταβιβάστηκε στην τοπική εκκλησία και από εκεί στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Τυρμπάκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, στο ThessToday.gr, «η ίδρυση του Συλλόγου Κατοίκων Φυλακίου ήταν απαραίτητη να συμβεί προκειμένου να αναλάβει το εγχείρημα, και αυτήν την εβδομάδα, περιμένουμε να εγκριθεί από την τράπεζα, η δημιουργία του τραπεζικού λογαριασμού όπου θα γίνεται η κατάθεση των χρημάτων».

Από το πρώτο διάστημα υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για την στήριξη του εγχειρήματος, καθώς ήταν μία απάντηση των κατοίκων της περιοχής, στην προσπάθεια αποτροπής της επέκτασης και αύξησης χωρητικότητας του ΚΥΤ. «Τώρα λόγω του καλοκαιριού, όλοι απασχολούνται με τις διακοπές και τα χωράφια τους. Θεωρώ πως μόλις μαθευτεί ξανά ως γεγονός, πάλι θα ενδιαφερθούν όλοι άμεσα. Ίσως και περισσότεροι από όσοι περιμένουμε».

Μόλις κατατεθούν τα πρώτα χρήματα, όπως μας ενημερώνει ο κ. Τυρμπάκης, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των θεμελίων την ίδια ημέρα, και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή ακόμη και σε έναν μόλις μήνα.

«Όλοι μας ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, μας έδιναν χρήματα στο δρόμο, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε χωρίς κάποιο παραστατικό. Από τον Αύγουστο θεωρώ πως θα ξεκινήσουμε κανονικά. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για ακόμη μία φορά, ακόμη και αν χρειαστεί αρκετός χρόνος. Ο ναός θα χτιστεί ότι και να γίνει».

Υπενθυμίζεται πως, η εκκλησία, η οποία θα έχει εμβαδόν 60-70 τετραγωνικά, θα είναι αφιερωμένη στην του Θεού Σοφία, ενώ, σε μία συμβολική κίνηση, ακόμη και η αρχιτεκτονική του θα παραπέμπει στην εντυπωσιακή «Αγιά Σοφία» της Κωνσταντινούπολης.

Γύρω από την εκκλησία θα φυτευτούν δέντρα, και θα τοποθετηθούν παγκάκια ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται οι πολίτες. Οι 29 πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής έχουν αποφασίσει να δωρίσουν από έναν μισθό προκειμένου να ανεγερθεί η εκκλησία, αλλά και πολλοί κάτοικοι και φορείς.

Κωνσταντίνα Χαϊνά

https://thesstoday.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια