Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς δρούσε ο ''ελαφροχέρης'' του Προαστιακού (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένας 46χρονος από τη Ρουμανία συνελήφθη  στο Σταθμό του Προαστιακού "Κορωπί", από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών για κλοπές κατ' εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες καθώς υπήρξαν περιστατικά κλοπών στους σταθμούς του Προαστιακού "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών" και "Κορωπί".

Για το λόγο αυτό συστήθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα και εκτεταμένες αναζητήσεις, ταυτοποίησαν τον δράστη τον κλοπών, τον εντόπισαν στο Σταθμό του Προαστιακού "Κορωπί" και τον συνέλαβαν.

Έκλεβε πορτοφόλια από επιβάτες των συρμών δημιουργώντας εικονικό συνωστισμό και με το πρόσχημα παροχής βοήθειας.

Δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα και πραγματοποιούσε κατόπτευση του χώρου για εντοπισμό του θύματος, φέροντας μπουφάν με σκοπό την στιγμή της αφαίρεσης των αντικειμένων να αποκρύπτει το χέρι του με αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών, με χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών από διάφορα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.).

Όταν ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, ανδρικό πορτοφόλι και ζευγάρι γυαλιών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμά του στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 Το χρηματικό ποσό των -1.310- ευρώ
 Το χρηματικό ποσό των -1.263.000- λιρών Λιβάνου
 Το χρηματικό ποσό των -25- δολαρίων Η.Π.Α.,
 Το χρηματικό ποσό των -2.60- κορωνών Τσεχίας
 πλήθος κοσμημάτων-τιμαλφών
 -3- γυναικεία πορτοφόλια
 -4- κινητά τηλέφωνα
 -11- τσάντες-τσαντάκια διαφόρων χρωμάτων,
 τσαντάκι μέσης
 -2- περούκες
 -7- ζευγάρια γυαλιά ηλίου
 ζευγάρι γυαλιά οράσεως
 -2- φορητοί φορτιστές power bank και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο
 φωτογραφική μηχανή
 -3- κουρευτικές μηχανές

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά -4- περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες, στους Σταθμούς του Προαστιακού "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών" και "Κορωπί", από τους οποίους αφαίρεσε πορτοφόλια, χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Ηλία Βρέντα.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια