Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανατροπή σε υπόθεση πυροβολισμών κατά αστυνομικών


Μια φυτεία με δενδρύλλια χασίς σε μια λίμνη της Άρτας, πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών, ένα τσαντάκι που άφησαν πίσω τους οι «φύλακες» της φυτείας …

Όταν τον Αύγουστο του 2015 δυο αστυνομικοί της Ομάδας δίωξης ναρκωτικών του  τμήματος Ασφαλείας Άρτας είχαν την πληροφορία ότι κάποιοι καλλιεργούσαν περίπου διακόσια δενδρύλλια χασίς στην περιοχή «Βουλιανά» κοντά στη λίμνη Πουρναρίου, θέλησαν να την ελέγξουν. Πήγαν στο σημείο με μια βάρκα, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος προσέγγισης, και πολύ γρήγορα  βρέθηκαν μια ανάσα από τα δενδρύλλια. Δευτερόλεπτα αργότερα όμως δέχονταν πυροβολισμούς, όπως είπαν και στην κατάθεση τους στο πρωτόδικο δικαστήριο από έναν νεαρό Αλβανό ο οποίος  λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη στα σύνορα. «Με σημάδεψε με το όπλο, μου έριξε δυο και στον συνάδελφο μου άλλες δυο. Εγώ έριξα δυο προειδοποιητικές βολές και ο συνάδελφος μου τρεις. Ξέφυγε καθώς γνώριζε τα μονοπάτια. Ήταν μια έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων. Βρήκαμε ένα κοράνι, μια σκηνή, ξυραφάκια, φαγώσιμα».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος έδωσε την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν σε εκείνη την φυτεία με τα δενδρύλλια. «Εγω έσκυψα και φοβήθηκα και έφυγα προς το βουνό, τρέχοντας στην ανηφόρα. Τους άκουσε ο φίλος μου τους πυροβολισμούς και φύγαμε και οι δυο μαζί. Το τσαντάκι μου, όπως έφυγα τρέχοντας, κόπηκε η ζώνη που το κρεμούσα και μου έφυγε».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, είχε υποστηρίξει όσον αφορά την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας: «Τα όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί για τον εντολέα μου ήταν παντελώς αβάσιμα και στηρίζονταν αποκλειστικά και μόνο στην εύρεση μιας τσάντας ώμου που βρήκαν μέσα στην τεράστια δασώδη περιοχή και στην οποία συνέδεσαν με κάποιο άτομο που σύμφωνα με εκείνους άνοιξε πυρ εναντίον τους… Δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι οι ίδιοι, το άτομο το οποίο περιέγραψαν ότι είδαν, δεν το συνέλαβαν εκείνη την ώρα αλλά όπως κατέθεσαν τους διέφυγε».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μόνο για την ποσότητα των ναρκωτικών και αθωώθηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με την συνολική ποινή που του επιβλήθηκε να φτάνει τα έντεκα χρόνια κάθειρξης. Πριν από λίγες ημέρες η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και η ποινή του μειώθηκε σε επτά χρόνια.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια