Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Δωδεκανήσου: Αυτή την στιγμή Κεντρικές Αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχή μας υπολειτουργούν


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου:


Δυστυχώς για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα θέμα που  διαπιστώνουμε ότι πλέον ,δεν είναι ανησυχητικό αλλά άκρως επικίνδυνο!!!

Αυτή την στιγμή Κεντρικές Αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχή μας υπολειτουργούν!!! Όταν βγάζουν περιπολία με ένα άτομο ή και καθόλου, ακόμα και την νύκτα , δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο για το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες μικρότερες υπηρεσίες.

Όσο και αν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την δημοσιοποίηση της κατάστασης , την κρίσιμη αυτή περίοδο , τα όσα συμβαίνουν  δεν μας το επιτρέπουν.  Η υποχρέωση αυτή ,πηγάζει από τη θεσμική θέση του Σωματείου μας , από τα ατελείωτα “παράπονα” των μελών μας, από το γεγονός ότι η κατάσταση πλέον δεν πάει άλλο, αλλά και από τη στάση των διοικούντων ( Διοικητών, Αστυνομικού Διευθυντή, Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ) , στο κομμάτι που τους αναλογεί και σύμφωνα με τη θέση ευθύνης τους ,  να λειτουργούν σαν να είναι όλα καλά.

Επειδή δεν ανεχόμαστε την ωραιοποίηση της κατάστασης για προσωπικές φιλοδοξίες ,ανεξαρτήτως θέσεως , γιατί στο παρελθόν το έχουμε πληρώσει ακριβά, αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα και είμαστε στην διάθεση όποιου πιστεύει ότι υπερβάλουμε, να του το αποδείξουμε εμπράκτως. Αν πάλι κάποιοι  θέλουν αυτή την Αστυνομία ή αρέσκονται στην εικόνα αυτή, μίας Αστυνομίας απόμακρης  ή απούσας  από την κοινωνία, θέτοντας σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς αλλά και τους πολίτες , να είναι σίγουροι ότι  θα μας βρουν μπροστά τους .

Η έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή δεν είναι πλέον κοινό μυστικό μεταξύ των Αστυνομικών, αλλά  αποτελεί και κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των συμπολιτών μας.

Η απόφαση μας να αναδείξουμε αυτό το ευαίσθητο ζήτημά, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πάρθηκε   ´´ελαφρά την καρδιά´´ αλλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την τοπική κοινωνία  ότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις επιλογές μας.

Κλείνοντας διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ο κάθε ένας από το μετερίζι  του να συμβάλει για την αντιμετώπιση της. Οι εθιμοτυπικές επισκέψεις και οι συσκέψεις επί συσκέψεων έχει αποδειχθεί ότι δεν λύνουν τα προβλήματα , ούτε φυσικά και το ‘κουκούλωμα’ .

Παράλληλα καλούμε τους συμπολίτες μας, όσα  μας μεταφέρουν όπου μας συναντούν , να τα απευθύνουν και στους τοπικούς φορείς αλλά και σε κεντρικό επίπεδο μήπως αντιμετωπιστούμε και εμείς όπως άλλες τουριστικές περιοχές που όπως ακούμε  τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης .

Στο γεγονός ότι το αστυνομικό προσωπικό είναι πλέον στα όρια του, θεωρούμε ότι είναι περιττό να αναφερθούμε.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο  Πρόεδρος                                                      Ο   Γεν. Γραμματέας

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                                    ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια