Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθώος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδιο με πολίτη στο Αγρίνιο


Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου αξιωματικός της τοπικής Αστυνομίας, που υπηρετεί σε νευραλγική θέση στη διεύθυνση αστυνομίας Ακαρνανίας. Πρόκειται για μία υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν, όταν με αφορμή ένα επεισόδιο ανάμεσα στον εν λόγω αστυνομικό και πολίτη, οι δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε λάβει χώρα στο κέντρο του Αγρινίου στα πλαίσια ερευνών της αστυνομίας για την εξιχνίαση μιας κλοπής που είχε καταγγελθεί.

Ωστόσο χθες δόθηκε συνέχεια στην υπόθεση αυτή με τον αξιωματικό καριέρας της τοπικής Αστυνομίας να κρίνεται αθώος για τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση.

Το ενδιαφέρον της τελευταίας εξέλιξης στην υπόθεση αυτή είναι ότι ενώ κατά το αρχικό στάδιο των αλληλομηνύσεων είχε κριθεί αθώος και ο πολίτης που είχε μηνυθεί από τον αστυνομικό, αυτή τη φορά, ενάντια στο σύνηθες, κρίθηκε αθώος και ο εν λόγω αστυνομικός για την ψευδή καταμήνυση.

Ο συνήγορος του αξιωματικού, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στην «Σ» για το θέμα απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ωστόσο αρκέστηκε να δηλώσει : «Είχα την τιμή σήμερα να υπερασπιστώ έναν έντιμο, ακέραιο κι αφοσιωμένο στο καθήκον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. από αυτούς που με τυφλή υπακοή στην έννομη τάξη προάγουν την κοινωνική ασφάλεια κι ευρυθμία. Η αταλάντευτη εμπιστοσύνη στην ορθοκρισία των δικαστικών λειτουργών εξακολουθεί να παραμένει η μόνη σταθερά και το απόλυτο ζητούμενο της κοινωνίας».

Εφημερίδα Συνείδηση – Δημήτρης Παπαδάκης





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια