Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μανώλης Λαγουδάκης: Δημιουργία παραθεριστικών κέντρων, αστυνομικών και σωμάτων ασφαλείας


Κείμενο τού Μανώλη Λαγουδάκη, συνδικαλιστή αστυνομικού: Η πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των αστυνομικών στα Κ.Α.Α.Υ. του Στρατού Ξηράς, πλέον δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνειών, αλλά ξεκαθαρίζει ότι οι αστυνομικοί δε δικαιούται εξυπηρέτησης, είτε ως παραθεριστές είτε ως επισκέπτες, καθώς αυτά έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και αδυνατούν να ανταποκριθούν.

  Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ευκαιρία να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως συνδικαλιστικό όργανο άμεσα και να μετατρέψουμε αυτή την αρνητική ενέργεια, σε θετική εξέλιξη για τους συναδέλφους μας.

   Ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, να αγωνιστούμε για μία νέα διεκδίκηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των εποχών, καλλιεργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Παραθεριστικών Κέντρων ανά την Ελλάδα, για το σύνολο των εν ενεργεία και συνταξιούχων αστυνομικών.

   Προτείνω την ίδρυση φορέα, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Α.Σ.Υ., με σκοπό την υλοποίηση 2-3 αρχικά, οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων, δηλαδή υπαίθριων κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων με ή χωρίς οικίσκους, στα οποία θα παρέχεται η δυνατότητα διαμονής, εστίασης και αναψυχής των συναδέλφων που να διαθέτουν ή όχι ίδια κατασκηνωτικά και μεταφορικά μέσα, όπως συρόμενα ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, σκηνές κλπ..

   Αυτό είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επίσης με τη μορφή οργανωμένου camping ή με τη μορφή glaming ( όπου υπάρχει η δυνατότητα ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με την ύπαιθρο, διατηρώντας όμως ανέσεις ξενοδοχείου) με πολυτελείς σκηνές ή ελαφριές κατασκευές και κατασκηνωτικά μέσα υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το οποίο μπορεί να διαθέτει χώρο εστίασης, παιδότοπο, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο εκδηλώσεων κλπ.

   Ο υπό ίδρυση φορέας εκμετάλλευσης, ύστερα από τις διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς πολιτική και φυσική ηγεσία και αφού λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις-εγκρίσεις για το τελικό σχέδιο υλοποίησης, θα προχωρήσει στη διαδικασία εύρεσης ακινήτων, είτε με δωρεάν παραχώρηση κάποιων εκτάσεων(με υφιστάμενα κτίρια ή όχι), είτε με τη μακροχρόνια ενοικίαση, είτε με τη μορφή αγοράς του γηπέδου που θα συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η ελάχιστη έκταση που απαιτείται για την αδειοδότηση των κατασκηνώσεων, είναι τα έξι (6) στρέμματα, εκτός σχεδίου, με την τήρηση των πολεοδομικών διατάξεων και ρυθμίσεων που ισχύουν στην περιοχή.

   Επίσης είναι απαραίτητο, να αναλάβει τη σύνταξη σχετικής μελέτης για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων. Το κόστος, εφόσον δεν θα υπάρχουν μόνιμες κατασκευές κτιρίων, δεν θα είναι απαγορευτικό και οι διαδικασίες για τις εγκρίσεις δεν είναι τόσο χρονοβόρες.      Η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει από το κράτος αλλά και από χρηματοδότηση από τα σωματεία και από ίδια κεφάλαια των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.(αξιωματικών, υπαξιωματικών, ειδικών φρουρών, συνοριακών φυλάκων κλπ.).

   Η πρόταση αυτή μπορεί να κατατεθεί και στα Δευτεροβάθμια Σωματεία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστών και Λιμενικών), προκειμένου αν συμφωνηθεί, να δημιουργηθεί Ένας Ενιαίος Οργανισμός Παραθεριστικών Κέντρων Εργαζομένων Σωμάτων Ασφαλείας.

 


ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αντιπρόσωπος Ν. Ηρακλείου στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ

 












Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Α ρε φιλότιμε ΜΑΝΩΛΗ!!!
ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ!!!
Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!
ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ!!!
ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΡΤΙΝΑΤΖΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΤΣΙ ΥΑ ΜΑΣΤΕ?!!!!!
ΕΔΩ ΤΟ ΠΘΟ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ.
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 30 ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΆΠΑΞ ΔΕΝ ΑΠΟΔΊΔΕΤΑΙ.
ΑΠΟ 21/5/20 ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ..
ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΛΠ..
ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΏΜΑΤΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο Άγιο Ανδρέα και μια χαρά είναι..αφήστε τις εξυπνάδες και διεκδικήστε καμία αύξηση που παίρνουμε πιο λίγα από αυτά που παίρναμε πριν 15 χρόνια....με την ανοχή όλων μας..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστή σαν σκέψη. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και οι σχολές Αστυφυλάκων ανά την Χώρα που πλέον δεν δέχονται δόκιμους για φοίτηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προταση : η lamda development να παραχωρησει ειδικο χωρο για τα ΣΤΕΛΕΧΗ της ελληνικης αστυνομιας , στο project του ελληνικου , και εκει να γινει το glaming με πολυτελείς σκηνές ή ελαφριές κατασκευές και κατασκηνωτικά μέσα υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το οποίο μπορεί να διαθέτει χώρο εστίασης, παιδότοπο, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο εκδηλώσεων κλπ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ σε ολόκληρο αρχηγείο που έχει 5000 άτομα απο ολες τις υπερεσιες της ΓΑΔΑ και άπειρα στρέμματα δεν φιλοτιμηθηκαν τοσα χρόνια να φτιάξουν μια λέσχη για φαγητό, θέλουμε και διακοπές? Συντάσσομαι 100% με το άρθρο πλην όμως το βλέπω ως απίθανο και πάρα πολύ μακρινό. Λεφτά βλέπω να παίζουν μόνο για ομπρελιτσες-ανακαινίσεις γραφείων και συνοδευτικά. Για τα υπόλοιπα (Όπως λένε όλοι οι αξιωματικοί τόσα χρονια) άστα από Φεβρουάριο (μετά τις κρίσεις δλδ). Υγ.ξεχασα ότι υπάρχουν λεφτά και για τα μαχημα(χαχαχα) μετάλλια των αξιωματικών
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΥ ΕΙΝΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Ο χρήστης Ανωνυμος είπε…
Όταν ο ήλιος βγει από την δύση.