Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Αποστολόπουλος: Καλή η ενίσχυση στους τουριστικούς προορισμούς αλλά ποιες είναι οι συνθήκες για τους συναδέλφους;


Γράφει ο Δημήτρης Αποστολόπουλος: Η νησιωτική Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα πανέμορφη, παγκόσμια γνωστή και ένας από τους σπουδαιότερους πόρους της χώρας. Σημαντικό μέρος του ΑΕΠ μας από το συνάλλαγμα που μπαίνει στη χώρα και αφήνεται στον τουρισμό μας και την παροχή υπηρεσιών. Όμως για να λειτουργήσουν όλα άρτια και οργανωμένα θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και ομαλότητα.

Ο κόσμος πολύς, οι εθνικότητες και οι συνήθειες επίσης. Όλοι θέλουν να διασκεδάσουν, κάποιοι ίσως με πιο χαλαρά όρια. Εγγυητής σε όλα αυτά η αστυνομία, το λιμενικό και η πυροσβεστική αφού οι μήνες αυτοί είναι δύσκολοι και από πλευράς καιρικών φαινομένων. Το μόνο δυσάρεστο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ελάχιστες και ζητούν πάντα ενίσχυση, ιδίως τους θερινούς μήνες.. Από μόνιμους αλλά και δοκίμους.

Η ενίσχυση έρχεται αλλά οι υποδομές ανύπαρκτες! Ιδίως σε νησιά όπως η Σαντορίνη Πάρος, Μύκονος. Το που θα μείνουν..; Ακόμη και αν εξασφαλίσουν στέγη, ποια η ποιότητα; Για αυτούς τους ανθρώπους που καλούνται να εργαστούν σε δύσκολες συνθήκες. Να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και τον τοπικό τουρισμό, φαίνεται ότι δεν έχει απασχολήσει τουλάχιστον σοβαρά! Όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις, οι ντόπιοι δεν είναι αποφασισμένοι να συμβιβαστούν με συμβατικές αποζημιώσεις προκειμένου να διαθέσουν καταλύματα στους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας, όταν οι συντοπίτες τους αποκομίζουν διπλάσια και τριπλάσια κέρδη από την εποχική υπερεκμετάλλευση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Σαντορίνη που ενισχύθηκε αρκετά. Οι τοπικές αρχές και οι παρούσες και οι προηγούμενες είχαν υποσχεθεί να μελετήσουν τη δημιουργία εγκαταστάσεων αλλά έμειναν στις εξαγγελίες. Ενώ η διοίκηση και το προσωπικό δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους. Καθώς και πόρους από τα έσοδα των παραβάσεων στα ταμεία του δήμου! Μέρος από τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για δημιουργία εγκαταστάσεων. Αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα με πολλούς παράγοντες* όπου παράγοντες φορείς στην εξίσωση για την οποία κανείς δεν φαίνεται διαθετημένος να κάνει ένα βήμα προς την αλλαγή του τοπίου.

Αποστολόπουλος Δημήτρης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α








Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι παραμύθια λες κ συνδικαλιστή;
Μύκονος, Σαντορίνη Πάρος, οι συνάδελφοι έβαλαν μέσο για να πάνε. Διακοπές και πληρώνονται κιολσς. Είχα δηλώσει κι εγώ, αλλά δεν είχα μέσο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω με τον προλαλησαντα σχολιαστη. Να κατσουν οι ντοπιοι να δουλεψουν. Ολοι εχουν ενοικιαζομενα και ασχολουνται με τον τουρισμο και ζητανε απο τα δοκιμια και τις ενισχυσεις να δουλεψουν. Γιατι δεν ερχονται κι αυτοι Αθηνα να ενισχυσουν οταν εχουμε Φυσσα 17Ν Δεκεμβριανα διαδηλωσεις κτλ
Προφανως γιατι ειναι «αστυνομικοι» αλλου θεου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον συνδικαλισταραδες δεν βλέπετε τις φωτό που ανεβάζουν στα σοσιαλ αυτοί που πάνε απόσπαση στα νησιά... δεν θα τους λυπηθώ κιόλας... πληρωμένες από το κράτος διακοπές και φωτό από ταβέρνες, μπαρ κτλ... καλά κάνουν... στην υγεία των κορόιδων (των χωρίς μέσων)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άθλιες οι συνθήκες για τους δόκιμους!!
Στη Σαντορίνη περισυ μας είχαν βάλει σε παλιό γηροκομείο
Ο χρήστης TOURLADAIOS είπε…
Οποιου δεν του αρέσει να γυρίσει πίσω. Επιλογή τους ήταν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά δεν είναι πολλοί
Μύκονο με έξοδα δημοσίου και πριν
Ούτε δικτιωμενοι αξιωματικοί αγκαζε με συνδικαλιστές
Είναι και κάτι διαζευγμένοι με διατροφές Άλλοι με δάνεια Τα δοκίμια
Τόσα κέρδη έχουν οι εκεί δήμαρχοι μόνο από τις σταθμεύσεις
Τετρακόσια ευρώ το μήνα μαύρα για τριάντα τετραγωνικά ζητάνε οι ντόπιοι σε αυτούς που πάνε να τους προστατέψουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βάζω βύσμα να πάω ένα τριμηνο στη Σαντορίνη-Μύκονο-Πάρο, θέλω να μένω σε βίλα, ξαπλώστρα πρώτη μούρη και κάθε βράδυ τζάμπα κοκτέηλ.Ααα να βάλω και τα εκτός έδρας στην άκρη.Τι πολλά ζητάω??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί τζάμπα κοκτέιλ ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποίος δεν θέλει παραίτηση κ να γίνει Υδραυλικος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ημερήσια αποζημίωση για ξενοδοχείο είναι 35€ και 42€ για τους καλοκαιρινούς μήνες.Δεν φτάνουν λες?Τώρα αν έχεις δηλώσει με δικά σου έξοδα δεν σου φταίει κανένας.