Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Και έμπορος πλαστών και διευκόλυνε τους μετανάστες στα ταξίδια τους


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 7-7-2021 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 50χρονος αλλοδαπός,  κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της κατοχής και χρήσης διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών για αλλοδαπό που δραστηριοποιείται κατ’ επάγγελμα στην παράνομη προώθηση μεταναστών και στην πλαστογραφία εγγράφων που  χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό, ταυτοποιήθηκε ο ανωτέρω και αποκαλύφθηκε η εγκληματική του δράση.

Όπως διαπιστώθηκε προσέγγιζε νεοεισερχόμενους στην Ελλάδα μετανάστες, τους οποίους απέκρυπτε έναντι αμοιβής σε διάφορα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως οργάνωνε μαζί με έτερους συνεργούς του, την περαιτέρω προώθησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, εφοδιάζοντάς τους με κλεμμένα ή πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών και διεκπεραίωνε τη μεταφορά τους στο Αεροδρόμιο. 

Επιπρόσθετα, φέρεται πως δραστηριοποιούνταν και στην εμπορία εγγράφων με αποδέκτες διακινητές μεταναστών που δραστηριοποιούνταν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω άτομο έστελνε ύποπτα ταχυδρομικά δέματα προς το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας ανά περίπτωση και ψευδώνυμα.

Κατόπιν τούτων, αναπτύχθηκε συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UKNCA), όπου διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος είχε αποστείλει από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο ταχυδρομικά δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων αμφιβόλου γνησιότητας.

Μετά την ταυτοποίηση του υπόπτου και την ανάδειξη της δράσης του, εντοπίστηκε οικία στην περιοχή της Κυψέλης όπου διέμενε και απέκρυπτε πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων για τους ως άνω σκοπούς.

Κατά τον έλεγχο στην ανωτέρω οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δεκαέξι (16) διαβατήρια διαφόρων χωρών

Είκοσι έξι (26) δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών

Είκοσι Τέσσερις (24) άδειες διαμονής και VISA Ευρωπαϊκών κρατών

Δεκατρείς (13) άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών

Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και ταχυδρομικών αποστολών δεμάτων

Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Χρηματικό ποσό -15-0 ευρώ

Όλα τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν τρίτων προσώπων, εκ των οποίων -15- είναι δηλωθέντα ως κλαπέντα – απολεσθέντα στις ηλεκτρονικές βάσεις των EUROPΟL και INTERPOL.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία Ανάκριση.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης νικοσ είπε…
Το πρόβλημα σε όλο αυτό δεν κατάλαβα που είναι, μην χάσουμε κανένα Αφγανό επενδυτή;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπάχαλο γίναμε....Απελάστε τους όλους μπας και ξεβρωμίσουμε καμιά φορά, την παγκοσμιοποίηση μου μέσα......