Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Λευτέρη Οικονόμου με αξιωματούχους από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Λιθουανίας


Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης της Πρωθυπουργού της Λιθουανίας στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, συναντήθηκε χθες, με αξιωματούχους από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Λιθουανίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σημαντικές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται αυτή την περίοδο η Λιθουανία στα ανατολικά σύνορά της με τη Λευκορωσία και θέματα που αφορούν στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

 

O κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση, που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι αυτή, κυρίως, οφείλεται στα αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex.

 

Η αντιπροσωπεία της Λιθουανίας, αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και αναφέρθηκε στην ανάγκη παροχής τεχνογνωσίας και εμπειριών για τη διαχείριση των σύνθετων πτυχών του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

 

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταναστευτική κρίση εγείρει σημαντικές προκλήσεις στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και συλλογικά από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτυχθεί μία διμερής τεχνική συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης, με την παροχή τεχνογνωσίας, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και επιτόπιων επισκέψεων – συναντήσεων εμπειρογνωμόνων.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και αξιωματούχοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια