Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιές στην Αχαΐα: Η μεγάλη μάχη της Αστυνομίας και ο καθοριστικός συντονιστικός ρόλος του Απ. Μαρτζάκλη


Σημαντικά θετικός ήταν ο ρόλος της Αστυνομίας στη διάρκεια των πρόσφατων μεγάλων πυρκαγιών σε Πάτρα και Τριταία.

 

Στη μάχη από τις πρώτες ώρες, πρώτα στην Δροσιά και στη συνέχεια σε Ελεκίστρα Σούλι και Καρυά, αλλά και χθές στα Συχαινά, ρίχτηκε το σύνολο του διαθέσιμου αστυνομικού προσωπικού το οποίο συντονισμένα και αστραπιαία εκτέλεσε άψογα τρεις πολύ σημαντικές αποστολές:

 

Πρώτον, την απομάκρυνση των κατοίκων σε όποιες περιοχές κρινόταν απαραίτητο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, δεύτερον τη ρύθμιση ή τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά σημεία (ακόμη και στην Περιμετρική της Πάτρας) προκειμένου να μην κινδυνεύσουν διερχόμενοι οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων και τρίτον διευκόλυνση της πρόσβασης των Πυροβεστικών οχημάτων σε δυσπρόσιτα σημεία.

 

Προστίθεται δε στα παραπάνω και η πολύ σημαντική ενημέρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης από δύσκολα και φλεγόμενα σημεία στα οποία είχαν φθάσει πρώτοι αστυνομικοί.

 

Οι εντολές ήταν άμεσες και αποτελεσματικές με τον κυρίαρχο συντονιστικό ρόλο να ανήκει στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη. Ο οποίος όχι μόνο συντόνισε το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά παράλληλα ήταν παρών και σε όλα τα πύρινα μέτωπα, διαβιβάζοντας διαρκώς καίριες εντολές στις εμπλεκόμενες δυνάμεις.

 

Ο σχολιασμός κρίνεται απαραίτητος, δεδομένου οτι σε έκτακτες καταστάσεις αυτού του βαθμού επικινδυνότητας, απαραίτητο στοιχείο είναι πρώτον η πλήρης υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων και δεύτερον η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και όλα τα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με συντονιστή κλαι παρόντα τον υποστράτηγο Απ. Μαρτζάκλη, έπραξαν υπεύθυνα και άριστα το καθήκον τους

tempo24.news









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια