Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νίκος Καραδήμας για τον συνδικαλισμό


Ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: Ηταν περίπου τρία χρόνια μετα τον Οκτώβρη του 2003, την αποφράδα ημέρα, όπως χαρακτήρισε τότε η ηγεσία της ΠΟΑΣΥ τους ψεκασμούς σε βάρος μας απο τον στρατηγό των ΠΑΕ.

Μαλιστα προς τούτο είχε καθιερωθεί κάθε χρόνο να θυμίζουμε στους χιλιοψεκασμένους πολίτες την δικιά μας μια και μοναδική επιχείρηση ψεκασμού.

Δεκέμβρης του 2006. Σε ένα διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εντός των Αθηνών έγινε το πρώτο πραξικόπημα σε βάρος συνδικαλιστών απο συνδικαλιστές. Το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο πέθαινε από τα υψωμένα χέρια που ανεβοκατέβαιναν, ανάλογα ποια βλέμματα τα παρατηρούσαν.

Ένας αριθμοσυλλέκτης μετρούσε απο μέσα του μέχρι που τον τελευταίο αριθμό τον βροντοφώναξε. . Αυτή ηταν η αρχή της κατακρήμνησης του νεοσύστατου ακόμα συνδικάτου. με ζωή δεκα εντεκα χρόνων στην παρανομία και την νομιμότητα. Ακολούθησαν εξ χρόνια δικαστικού αγώνα κατά αυτών των υψωμένων χεριών. 

Ο διχασμός είχε για τα καλά εδραιωθεί. 

Έπρεπε να διέλθουμε όλες τις αίθουσες των δικαστηρίων, μονομελών, τριμελών, εφετείων, Αρείου Πάγου,ασφαλιστικών μέτρων κια άλλων πρωτοδικείων για να εξασφαλιστεί απο έναν ικανό πρόεδρο της τελευταίας δίκης πριν την προαγωγή του, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ακολούθησε η περίοδος Φωτόπουλου που ομολογουμένως προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις. Χωρίς να γίνει αυτό πλήρως κατορθωτό και να δεχθεί τις δικές του εσωτερικές μαχαιριές με αποτέλεσμα να εξωβελιστεί και αυτός το πιθανότερο απο δικούς του ανθρώπους η απο αυτούς που ήταν πάντα με την εκάστοτε εξουσία. Σήμερα παρακολουθούμε άναυδοι τους ίδιους πρωταγωνιστές απο παλιά να επιδίδονται στην ελευθέρα πάλη, στο απο μεράκι φτιαγμένο απο τον Μπακάρα παρτέρι απο γκαζόν. Να ακολουθούν ανακοινώσεις επι ανακοινώσεων, διαγραφές προγραφές και εξωστρακισμοί με μεγαλύτερο σθένος. 

Κάποιους απο τους στρατηγούς, που σήμερα έχουν περιβληθεί την προβιά του πολιτικού να τρίβουν ΄όχι μόνο τα χέρια τους, αλλά και τις ιδρωμένες μασχάλες τους, μη και χάσουν την εξουσία. Και όλα αυτά σε βάρος του αγωνιστή Κελεσίδη, του βητά που του τα γαλόνια του κωλήσανε στο βαλτώδες ΣΤΕ, του βαθμοφόρου των πολλών ταχυτήτων που δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι σημερινοί ινστρούχτορες, όταν τα διοικητικά εφετεία έβγαζαν διαφορετικές αποφάσεις για ομοειδή σκεπτικά προσφυγών. Του Υπαστυνόμου της 5ης δεκαετίας της ζωής του, του περιβόητου νόμου 3686/08 που αρχίζει να ονειρεύεται ακόμη ως διάστερος εκτός την ορκομωσία να ψάλεται το απολυτίκιο του Νέστορα κατα γίγαντα Λυαίου με παπά και ψάλτη και την εμμονική τελετή παράδοσης του ξίφους. Κοντα δυστυχώς και σε αυτούς τους παλιούς γαλουχήθηκαν και νεότεροι που σπούδασαν ακόμα καλύτερα την υποκριτική και συνεχίζουν. 

Ο μοναδικός διαχωρισμός που δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτός στην δύστυχη ΠΟΑΣΥ είναι μεταξύ εμβολιαζομένων και επίμονων αρνητών!

 









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήσασταν και εσείς..... και δεν δυσκολεύτηκαν να σας ξεπεράσουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν τον γνωρίζω προσωπικά όμως η πένα του είναι φοβερή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο συνάδελφε έτσι ακριβώς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακριβέστερο σκιαγράφημα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή προσέγγιση κοντά στην πραγματικότητα... Δυστυχώς ανίκανοι και παρτακηδες οδηγούν την ΠΟΑΣΥ στο γκρεμό... Εδώ χάσαμε τους στόχους ζωής (επικίνδυνο-μισθολογιο για όλους χωρίς ψευτοβαθμολογια - αύξηση αποζημίωσης πενθημέρου και νυχτερινών ωρών - συνταξιοδοτικό αναπλήρωσης σε βάση την 35ετια κ.α.) και μας αποκοιμίζουν κερδίζοντας χρόνια με ένα μη ρεαλιστικό βαθμολογιο έκτρωμα που δεν έχει οικονομικο αντίκρισμα μόνο ψίχουλα... Πρέπει να ντρέπεστε οι διοικούντες για τον εμπαιγμό αυτό δείτε καθαρά τις ουσιαστικές τομές που θα δώσουν οξυγόνο σε όλα τα μέλη σας χωρίς να υποβαθμίσουν τους θεσμούς της διοικητικής υπαγωγής και την πειθαρχία.