Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Μια συνάδελφος λέει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ, ύστερα από το κείμενο Υπαρχιφύλακα στο bloko.gr: Την ώρα που με αποκλειστική ευθύνη της παράταξης που διοικεί εδώ και πολλά χρόνια την Ομοσπονδία, έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας, μια συνάδελφος με επιστολή της προς τον Υπουργό και τον πρωθυπουργό λεει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη εστιάζοντας στην πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας Αστυνομικος .

“Είμαι υπαρχιφύλακας, 14 χρόνια στο Σώμα, δεν είμαι παντρεμένη, δεν έχω παιδιά. Ο μισθός μου ανέρχεται στα 960 ευρώ καθαρά. Τα μηνιαία μου έξοδα στα 1360-1760€. Αναγκάστηκα να πάρω 2 δάνεια κ να έχω 2 πιστωτικές για να τα βγάζω πέρα κ τώρα παίρνω 680 € καθαρά κ χρωστάω 2000€ στις πιστωτικές και τα λεφτά πάλι τελείωσαν. Μου γίνονται κρατήσεις 400€ το μήνα για εφάπαξ (200), για σύνταξη, φορολογία  περίθαλψη κ εισφορά αλληλεγγύης. Ζω στην Αθήνα.”

Η συνάδελφος περιγράφει μια άθλια οικονομική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε, ιδιαίτερα οι Αστυνομικοί που εργάζονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας που η διαβίωση είναι πιο ακριβή. Από την άλλη όλοι εμείς που ζούμε με μοναδικό έσοδο το μισθό μας, βλέπουμε τους περίφημους συνδικαλιστές της διοίκησης που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το σύνολο των αστυνομικών ,να μη ζητάνε -ούτε επίδομα για την αντιμετώπιση της πανδημίας-που τόσοι άλλοι εργαζόμενοι ζήτησαν και λάβανε, -ούτε αυξήσεις στη πενθήμερη-νυχτερινή αποζημίωση, όπως εμείς έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, -ούτε την διόρθωση των αδικιών στο μισθολόγιο ώστε να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2012, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ(μάλιστα χάσανε και δικαστήριο για την απόρριψη του μισθολογίου, αλλά σιωπή ως προς αυτά).

Όταν είναι όμως να κάνουν παράνομες εκλογες , να φτιάξουν χωρίς αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ΜΚΟ είναι πρώτοι, όταν είναι να περάσουνε πειθαρχικό συνδικαλιστές είναι άφταστοι και όταν είναι να χτυπήσουν Προέδρους Σωματείων που δεν πρόσκεινται-μάλλον σε αυτούς είναι επικίνδυνοι. Δυστυχώς η κρίση των συναδέλφων μας γι αυτούς είναι η πιο δυσμενής και όσοι συνδικαλιστές δεν την ακούσουν και τους υποστηρίξουν ξανά θα χαθούν και αυτοί στην οργή των Αστυνομικών για το ανύπαρκτο συνδικαλιστικό τους έργο.









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ με πληρωμενα όλα έχω μείνει με ένα 50ευρω..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα κυβερνά το κόμμα που τους βολεύει, πως θέλεις να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθουν για το μισθό σου, πως θα χτίσουν πολιτικές καριέρες αν έρθουν αντιμέτωποι με την κυβέρνηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι ως συνδικαλιστές θέλησαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους κατά την τελευταία 10ετια, ΑΠΕΤΥΧΑΝ! Οι έχοντες συνείδηση ας παραιτηθούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ προσωπικά εαν δε μου έφταναν τα χρήματα θα είχα παραιτηθεί. Προσωπική μου άποψη.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το 1987 ο αστυφύλακας πληρωμή το μήνα 67.000 χιλιάδες δραχμές Και είχε η γκαρσονιέρα 20.000 χιλιάδες δραχμές και 25.000 χιλιάδες δραχμές πήγαινε σε μέτρα υπηρεσία σε όλη την Αττική με δικα του έξοδα όση αστυνομική είχαν κάρτες Πού αγόραζαν πράγματα Και χρωστούσαν στη τραπεζα περνούσαν από τα πειθαρχικά συμβούλια.