Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΜΑΚ Ηρακλείου: Τεράστιες δυσκολίες μετά την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων


Τεράστιες είναι οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΜΑΚ Ηρακλείου μετά και την απόφαση της ηγεσίας να απομακρύνει τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Προχθές απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία έξι συνολικά άτομα τα οποία αντικαταστάθηκαν από τέσσερις πυροσβέστες που δεν έχουν καμία απολύτως σχετική εκπαίδευση.

«Έφυγαν έξι άτομα και ήρθαν τέσσερα. Οι έξι από προχθές μετακινήθηκαν εκτός ΕΜΑΚ και τοποθετήθηκαν στον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου στην Όαση. Από τον 1ο Προσβεστικό σταθμό μετακινήθηκαν 4 συνάδελφοι προς την ΕΜΑΚ», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «3 Παίδες εν Καμίνω» Βασίλης Ανδρεαδάκης ο οποίος αναφέρει πως εξαιτίας αυτής της κατάστασης έχουν δημιουργηθεί τεράστιες δυσκολίες.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η απόφαση είναι πως τα άτομα που ήρθαν, εκτός του ότι είναι λιγότεροι, είναι ανεκπαίδευτοι ως προς το αντικείμενο της ΕΜΑΚ. Η ΕΜΑΚ έχει καθαρά διασωστικό αντικείμενο. Είναι η υπηρεσία που επιμελείται σε τροχαία, σε διασώσεις από σεισμούς, από φυσικές καταστροφές στα βουνά, τους ποταμούς και τα χιόνια. Οι έξι που απομακρύνθηκαν ήταν εμπειρότατοι, πλήρως εκπαιδευμένοι και με ειδική εξιδείκευση με πιστοποίηση σε κάποιους τομείς όπως καταδύσεις, ορειβασία κτλ. Οι τέσσερις άνθρωποι που ήρθαν έχουν μηδενική γνώση του αντικειμένου της ΕΜΑΚ», τόνισε σχετικά ο κ. Ανδρεαδάκης προσθέτοντας πως αυτοί οι τέσσερις πυροσβέστες θα λειτουργήσουν ως βοηθητικό προσωπικό.

«Η ΕΜΑΚ δουλεύει με ομάδες. Υπάρχει η ομάδα δυτών, η ομάδα ορειβατών κτλ. Σε αυτές τις ομάδες δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Θα λειτουργήσουν, σε πρώτο χρόνο, ως βοηθητικό προσωπικό. Θα επιχειρήσουν όλοι οι άλλοι κι εκείνοι θα περιμένουν να πιάσουν ένα φορείο ή να δώσουν κάποιο εργαλείο σε κάποιο τροχαίο ατύχημα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ανδρεαδάκης αναφέροντας παράλληλα πως θα είναι δύσκολο να βγουν οι βάρδιες, τα ρεπό και οι άδειες.

Μόνο 34 άτομα στην ΕΜΑΚ για όλη την… Κρήτη

Η ΕΜΑΚ Ηρακλείου έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή μόνο 34 άτομα τα οποία είναι υπεύθυνα σε όλη την Κρήτη.

«Πλέον στην ΕΜΑΚ υπηρετούν 34 άτομα. Τα 30 είναι εκπαιδευμένα τα 4 όχι. Πριν 1,5 μήνα στην ΕΜΑΚ υπηρετούσαν 42 εκπαιδευμένα και εξιδεικευμένα στελέχη. Αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί γιατί εκτός από τους έξι που απομακρύνθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν είχαμε άλλους έξι που προήχθησαν και μετατέθηκαν. Εκεί όμως που θέλω να σταθώ είναι ότι επειδή εξελίχθηκαν βαθμολογικά δεν ήταν απαραίτητο να απομακρυνθούν. Ωστόσο η ηγεσία αποφάσισε να τους μεταθέσει. Κι εκεί έχουμε ένα θέμα που πρέπει να το δούμε», τόνισε σχετικά ο κ. Ανδρεαδάκης.

«Θα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση»

Μόνη λύση για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΜΑΚ Ηρακλείου είναι η ανάκληση της απόφασης.

«Για εμάς η πιο αξιόπιστη λύση για να διασφαλιστεί και αριθμητικά η λειτουργικότητα της υπηρεσάις και η ποιότητά της είναι να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Ο κόσμος που μετακινήθηκε πρέπει να επιστρέψει πίσω. Στις υπηρεσίες που μετακινήθηκε τώρα έχει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό επαφής με τους πολίτες απ’ ότι στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ. Βέβαια πρέπει να σας πως πως το γενικό σκεπτικό που η διαταγή ανέφερε για τον εμβολιασμό του προσωπικού της ΕΜΑΚ ήταν το ενδεχόμενο που χρειαζόταν η ΕΜΑΚ να μετακινηθεί σε αποστολή του εξωτερικού. Εμείς συμφωνούμε και είμαστε και υπέρ του εμβολιασμού. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεται ότι η ΕΜΑΚ που μετακινείται δεν είναι το σύνολό της αλλά μόνο άτομα από την 1η και 2η ΕΜΑΚ που έχει πολυπληθή προσωπικό αλλά και περισσότερες εμπειρίες και εξοπιλισμό. Το ποσοστό των εμβολιασμένων ακόμα και σ’ αυτές τις δύο ΕΜΑΚ ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που μετακινείται στο εξωτερικό. Άρα θα μπορούσαν να στείλουν τους εμβολιασμένους και να κρατήσουν εδώ τους ανεμβολίαστους», κατέληξε ο κ. Ανδρεαδάκης.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια