Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την ανάκληση τής διαθεσιμότητας Μπαλάσκα ζητά η Συμμαχία Μάχιμων Αστυνομικών


Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία Μάχιμων Αστυνομικών»: Χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ότι τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου σε διαθεσιμότητα ο επί 20ετία εκλεγμένος συνδικαλιστής Αστυνομίας και μέλος μας Μπαλάσκας Σταύρος με αφορμή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ομολογουμένως το σύνολο των συναδέλφων (ανεξαρτήτου θετικής ή αρνητικής απόψεως σχετικά με το περιεχόμενο της δήλωσής του) αιφνιδιάστηκαν αφενός με την αυστηρότητα του διοικητικού μέτρου σε βάρος του (το μέτρο αυτό χρησιμοποιείται από την υπηρεσία αποκλειστικά και με φειδώ σε περιπτώσεις που αστυνομικοί διαπράξουν κάποιο σοβαρότατο ποινικό αδίκημα και τους έχει ασκηθεί η ποινική δίωξη π.χ. εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις κ.λ.π.) αφετέρου με την πρωτοφανή καθυστέρηση επιβολής του μέτρου (σχεδόν έναν μήνα μετά) καθώς το μέτρο αυτό συνήθως επιβάλλεται την ίδια ή την επόμενη ημέρα από την διάπραξη του αδικήματος, κάτι που κινεί τις υποψίες πολλών.  

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει ασκηθεί καν η ποινική δίωξη σε βάρος του αφού η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής, άρα δεν έχει καν την ιδιότητα του κατηγορουμένου αλλά ως τέτοιος αντιμετωπίζεται.

    Η ίδια η Ομοσπονδία Αστυνομικών της οποίας είναι εκλεγμένο μέλος τόσο της Εκτελεστικής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου, ως άλλος δικαστής με ανακοινώσεις αλλά και κλήση σε απολογία ( αντικαταστατικά χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου !!!!!!) άρπαξε την ευκαιρία εξόντωσης ενός συνδικαλιστικού της αντιπάλου προδικάζοντας την απόφασης της ποινικής και πειθαρχικής δικαιοσύνης. Πόσο σωστό και ηθικό είναι αυτό από τους ίδιους τους εκπροσώπους μας, ας το κρίνουν τα μέλη μας. 

    Προς τιμήν του προτίμησε την παραίτηση από μέλος του Δ.Σ. και της εκτελεστικής της ΠΟΑΣΥ και συνειδητά να επιστρέψει στα υπηρεσιακά του καθήκοντα αλλά προφανώς κάποιοι είχαν άλλα σχέδια.

    Άραγε τόσα χρόνια πόσοι άλλοι συνδικαλιστές ακόμα και από τα ίδιο τα προεδρεία ομοσπονδιών έχουν κάνει αντίστοιχες δηλώσεις με περιεχόμενο επικίνδυνο παρερμηνειών (ασχέτως αν αντικατόπτριζε την ωμή πραγματικότητα) που έφτασαν μέχρι την Βουλή και έγιναν εργαλείο αντιπολίτευσης και πήραν πολιτικές διαστάσεις όπως στην περίπτωση αυτή? Πάρα πολλές φορές αλλά ποτέ μέχρι τώρα ο συνδικαλιστικός λόγος και η ελεύθερη έκφραση δεν έφερε το μέτρο της διαθεσιμότητας για ΚΑΝΕΝΑΝ.      

       Ή υπάρχει κάποιος νοήμων πολίτης που δεν κατάλαβε ότι η απομόνωση μίας και μόνο έκφρασης του βάζοντάς της τον τίτλο ‘’ Συνδικαλιστής εκπρόσωπος της κυβέρνησης δίνει οδηγίες σε επίδοξους συζυγοκτόνους’’  από συγκεκριμένα μέσα δεν έγινε με μόνο σκοπό αντιπολιτευτικούς λόγους? Ή υπάρχει σοβαρά σκεπτόμενος πολίτης που πιστεύει ότι μετά την έκφραση του Μπαλάσκα επίδοξοι συζυγοκτόνοι θα βγουν από τον λήθαργο? Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, και δεν καταλαβαίνουν τα πολιτικά παιχνίδια, είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας. Άλλωστε για την υπόθεση αυτή έχουμε όλοι παρακολουθήσει στους δέκτες μας εκατοντάδες ώρες αναλύσεων επί αναλύσεων ακόμα και από θεσμικούς παράγοντες για τον τρόπο που ενήργησε ο δράσης αλλά και για τα λάθη που έκανε και τον πρόδωσαν!!!!! Για  τις λεπτομερέστατες αυτές   αναλύσεις αυτές που έγιναν δημόσια δεν είδαμε κάποιον να πηγαίνει κατηγορούμενος.  

      Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία, να επιτρέψει στον συνάδελφό μας να επιστρέψει το ταχύτερο στα υπηρεσιακά του καθήκοντα και να περιμένει τις αποφάσεις της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη.  

    

 

 

                                   Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΥ.Μ.Α.  








Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά ξέρουμε ποιοι είστε εσεις η συμμαχια μαχιμων και γελαμε ...βρε βγείτε από τα γραφεία και τις καφετέριες...ειδικαψεσυ ο καραφλας που πας βρε αγορι μου...μαχιμος αχαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εαν η Καρολάιν ήταν δικό σας παιδί και έβγαινε ο οποιοσδήποτε Μπαλάσκας και έλεγε ότι είπε, θα το περνούσατε στα ψιλά; Και επειδή αλλοι κατά το παρελθόν έχουν πει πραγματα που δεν πρέπει και δεν έχουν τιμωρηθεί, θα πρέπει να βγαίνει ο κάθε ένας να λέει ότι θέλει; Απάντηση δε θα πάρω φυσικά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ τραβηγμένη η διαθεσιμότητα πραγματικά
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Ντροπή και τσίπα δεν σας έμεινε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πότε η διαθεσιμότητα είναι τιμωρία;;
Ο χρήστης Θανασης είπε…
Επειδή λέγεται Μπαλασκας να μην τιμωρηθεί. Αν ήταν κάποιος μάχιμος μη γνωστός τότε δεν θα μας πείραζε να εξαντλουμε όλοι την αυστηρότητα μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να τιμωρηθεί Ναι.Οχι όμως να εξοντωθεί.
Σίγουρα οι δηλώσεις του ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να πω άστοχες.
Ούτε έκλεψε ούτε σκότωσε ούτε τα πήρε.
Δεν λέω ότι ό Μπαλασκας είναι ο ιδανικός συνδικαλιστής αλλά στο πρόσωπο του χτυπιέται ο συνδικαλισμος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που ήταν αυτή η συμμαχία όταν τα παιδιά τις ομάδας Δίας έριξαν 2 χαστούκια στους γύφτους στα Λιόσια και τιμωρήθηκαν οι συνάδερφοι με αργία. Πουθενά. Ο λόγος δεν λέγονταν Μπαλασκας. Δεν ντρέπονται λίγο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αξίζει το κόπο να ασχολείται κάποιος με αυτο το θέμα ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Δίας εκεί έξω είναι για να μοιράζει χαστούκια??? Αυτό ορκίστηκαν???
Όσο για τον Μπαλασκα, δεν τιμωρήθηκε για τα γλυκά νερά αλλά για οοοοοολα τα προηγούμενα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είδα ποτέ το ίδιο ενδιαφέρον για πραγματικούς αστυνομικούς που κάνοντας την δουλειά τους τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα... Ντροπή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τις άλλες τηλεπερσονες γλαστρες που μιλανε καθημερινα επι παντος επιστητου, μπαινοντας στην δικονομικη ουσια των υποθεσεων, σχολιαζοντας επιχειρησεις εν εξελιξει, μουγκα στη στρουγκα...
Αρα καλα τα λεει ο αρθρογραφος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
20 ευρώ πρόστιμο θα ηταν αρκετό για εσένα; Η διαθεσιμότητα δεν είναι τιμωρια; Εαν ήταν το παιδί σου και ακουγες από κάποιον αστυνομικό τα λόγια που είπε ο κύριος Μπαλάσκας, ποια θα ήθελες να είναι η τιμωρία του;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχεις δίκιο συνάδελφε. Η καλύτερη τιμωρία θα ήταν επίπληξη και ενα φιλί στο μέτωπο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστό!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με αφορμή την υπόθεση Μπαλασκα εγώ θα πρότεινα να παραιτηθούν όλοι οι συνδικαλιστές και να βγουν μπροστά νεα παιδιά με όρεξη για δουλειά χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και να βάλουν ως γνώμονα το συμφέρον του αστυνομικού υπαλλήλου σε συνδυασμό με το καλό του σώματος.Απο τα σχόλια πολύ εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε ένα πόλεμο παρατάξεων.
Τουλάχιστον αν όχι τον Μπαλασκα σεβαστείτε τα παιδιά του και την οικογένειά του που παρακολουθούν και περνάνε αυτήν την δοκιμασία.