Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωταθλητής Ελλάδος στην Κωπηλάσια για ακόμη μία φορά ο Ειδικός Φρουρός Γιάννης Καλανδαρίδης


Ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο σε ισάριθμα αγωνίσματα κατέκτησε ο Ε/Φ Γιάννης Καλανδαρίδης στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλάσιας που διεξήχθη στη Καστοριά την περασμένη εβδομάδα (15-18/7/21).



  Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που υπηρέτει με απόσπαση στην ΥΦΑΑ, αγωνίσθηκε στο τετραπλό Σκιφ Ανδρών και κέρδισε την πρώτη θέση, ενώ στο μόνο Σκιφ Ανδρών τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Χρηστό Στεργιάκα του Ν.Ο.Μαυροχωρίου (φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία νέων ανδρών)

  Ο ίδιος δήλωσε: “ Άλλο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλάσιας το φθινόπωρο στην Πορτογαλία. Γενικά δεν πιστεύω ότι έχω φτάσει το 100 % των δυνατοτήτων μου, εξάλλου για το άθλημα της κωπηλασίας θεωρούμαι ηλικιακά μικρός και πιστεύω πως μπορώ να βελτιωθώ αρκετά ακόμα.




 Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την ΥΦΑΑ για την υποστήριξη που μου παρέχουν, καθώς επίσης να προσκαλέσω ανοιχτά όλους τους νέους αλλά και τα παιδιά των συνάδελφων, να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της κωπηλάσιας! Είναι ένα άθλημα στο οποίο έχουμε εξαιρετικές προοπτικές δυνατότητες, γεγονός που αποδεικνύεται από της συνεχομένας επιτυχίες που έχουμε σαν χώρα.”




  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καλανδαριδης έχει στεφθεί δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής! Την πρώτη το 2016 στην Δίκωπο Εφήβων με παγκόσμιο ρεκόρ και την δεύτερη το 2018 στο Διπλό Σκιφ Νέων ανδρών. Το 2019 κέρδισε το χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Αδρών και το 2020 Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλάσιας και φέτος ως μέλος της προολυμπιακής ομάδας διεκδίκησε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια