Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι προτάσεις του προέδρου της Ένωσης Ηλείας για το βαθμολόγιο


Διαβάστε το άρθρο του Παναγιώτη Ζώντου, προέδρου των Αστυνομικών Ηλείας: Καταρχάς, χαιρετίζουμε την καλή διάθεση όλων των εμπλεκομένων και ιδιαίτερα του Υπουργού μας κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την προσπάθεια δημιουργίαςνέου βαθμολογίου.

Βέβαια, από τις ελάχιστες σχετικές διαρροές που έχουμε δει μέχρι τώρα, διακρίνουμε ότι δεν επωφελείταιτο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, παρά μόνο λίγες ομάδες εργαζομένων(ορισμένες υπέρ του δέοντος θα λέγαμε).

Συνεπώς, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να λεχθεί ότι οι οικονομικές απώλειες που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις από το 2010 και έπειτα, πρόκειται να ισοσκελιστούν.

Τουναντίον, ειδικά για τους νέους αστυνομικούς δεν προβλέπεται καμία ιδιαίτερη αλλαγή μέχρι να είναι «με το ένα πόδι στη σύνταξη». Ή μήπως αυτό το βαθμολόγιο αποτελεί προάγγελο αύξησης των ετών που απαιτούνται προς κατοχύρωση του δικαιώματος σύνταξης;

Με αφορμή λοιπόν, τις αλλαγές στο νέο βαθμολόγιο που προτείνεται από την Π.Ο.ΑΣ.Υ., θεωρούμε πως υπάρχουν ορισμένες στρεβλώσεις, αστοχίες και παραβλέψεις, τις οποίες και θα επισημάνουμε παρακάτω προκειμένου να υπάρξει διόρθωση και αποκατάσταση.

 

Συγκεκριμένα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

Το γεγονός ότικαταργείται το δικαίωμα σύμφωνα με το Ν.3686/2008 στους Ανθυπαστυνόμους που συμπληρώνουν 26 έτη υπηρεσίας να προάγονται στον βαθμό του Υ/Β’.Σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. για το διαγωνισμό στις εξετάσεις των υποψηφίων αρχιφυλάκων για το έτος 2021, δικαίωμα συμμετοχής στηδιαδικασία έχουν όσοι αστυνομικοί δενυπερβαίνουν το 45οέτος της ηλικίας τους κατά την 31 η Δεκεμβρίου του έτουςπροκήρυξης των εξετάσεων, ήτοι δηλαδή την 31/12/2021. Στις εν λόγω εξετάσεις συμμετέχουν όσοι/ες έχουν γεννηθεί από 01/01/1977 και μεταγενέστερα. Εύλογα, οι αστυνομικοί αυτοί δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό σύμφωνα με αυτό το καθεστώς που ισχύει αυτή τη στιγμή αλλά και υπήρχε.Με αυτό το νομικό πλαίσιο διαγωνίστηκαν  και οι προηγούμενοι, οι οποίοι προήχθησαν στους προγενέστερους διαγωνισμούς χωρίς να γνωρίζουν την κατάργηση αυτού του δικαιώματος που τότε ίσχυε. Για το λόγο αυτό ζητάμε να συνεχίσει να υφίσταται το δικαίωμα στους Ανθυπαστυνόμους που συμπληρώνουν 26 έτη υπηρεσίας, να προάγονται στο βαθμό του Υ/Β’,τουλάχιστον για όσους αστυνομικούς προήχθησαν στο βαθμό του Αρχιφύλακα μετά από προκήρυξη διαγωνισμού της ΕΛ.ΑΣ.,σύμφωνα με τις διατάξεις των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων που ίσχυαν και πριν την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου.

Η υποβάθμιση των Αρχιφυλάκων προερχόμενων από Προαγωγικές εξετάσεις είναι άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει αφού από προϊστάμενοι ,εν μια νυκτί θα γίνουν υφιστάμενοι των υφισταμένων τους, καθότι οι Αρχιφύλακες Μ.Α.Υ. θα γίνουν Ανθυπαστυνόμοι απορροφώντας και το βαθμό του Αρχιφύλακα.Ουσιαστικά προάγονται σε Ανθυπαστυνόμους υπερπηδώντας το βαθμό των Αρχιφυλάκων των Προαγωγικών εξετάσεων αλλά και το βαθμό των Αρχιφυλάκων Ανακριτικών Υπαλλήλων.

Επιπλέον, οι Ανθυπαστυνόμοι πλέον θα προάγονται στα 9 χρόνια σε Υ/Β’, συντομεύοντας έτσι κατά δύο έτη την προαγωγή τους στο βαθμό. Οι Αρχιφύλακες των Προαγωγικών εξετάσεων με πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.θα προάγονται σε 2 έτη σε Ανθυπαστυνόμους και οι Υπαστυνόμοι Α’ με 5 έτη θα προάγονται σε Α/Β’. Ζητάμε να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και για όλους τους νυν βαθμοφόρους, οι οποίοι δεν κερδίζουν τίποτα από το βαθμολόγιο,ενώ προσπάθησαν μέσω του συστήματος της ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ. να ανέλθουν βαθμολογικά και άξια,αλλά αντιθέτως παρατηρούν τους άλλους να επιβραβεύονται και εκείνοι να παραμένουν στάσιμοι. Κατόπιν των ανωτέρω εκτενώς αναφερόμενων, για τη διατήρηση της ισότητας και ομαλότητα της ιεραρχίας, προτείνουμε την προαγωγή κατά ένα βαθμό, μαζί φυσικά με τους Αρχιφύλακες Μ.Α.Υ. ως προωθείται από την πρόταση του βαθμολογίου , στους βαθμούς των Αρχιφυλάκων Ακριτικών Υπαλλήλων των πανελληνίων εξετάσεων, των Αρχιφυλάκων των Προαγωγικών εξετάσεων, των Ανθυπαστυνόμων, των Υ/Β’ αλλά και τωνΥ/Α’ που δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη, ώστε να αντισταθμίσουν την αδικία που θα βιώσουν από το νέο αυτό βαθμολόγιο, αφού ουσιαστικά μένουν εκτός προαγωγών.Εξυπακούεται ότι με την προαγωγή τους θα πρέπει να προσμετράται και η χρονική διάρκεια που έχει διανύσει ο καθένας στον προηγούμενο βαθμό έτσι ώστε να διατηρείται και κατόπιν προαγωγής η αρχαιότητα, η επετηρίδα και εντέλει η ιεραρχία.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι σε περίπτωση που οι προτάσεις μας δεν εισακουστούν, το λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη, αφού οι ανωτέρω χιλιάδες βαθμοφόροι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια να παρατηρούν τους άλλους συναδέλφους τους να κερδίζουν και αυτοί ουσιαστικά να έρχονται στη θέση του ριγμένου της υπόθεσης!


Παναγιώτης ΖΩΝΤΟΣ 

ΠρόεδροςΑστυνομικώνΥπαλλήλων Νομού Ηλείας

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.ΥΝομού Ηλείας

 












Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ..ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥ. ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΙΣΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΝ "ΑΔΙΑΦΟΡΟ" , ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους ακούστηκε από κάποιον, παρακαλούμε τους Συναδέλφους εισηγητές για την άμεση διόρθωση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλές προτάσεις εγώ απλά θα συμπληρώνα όσοι βαθμόφόροι εχου πτυχίο αυτό να γίνεται χρήση όχι μόνο για την προαγωγή από τον βαθμό του Αρχ σε Ανθυπαστυν αλλά κ από Ανθ σε Υοαστυ β η από Υπαστ β σε Υπαστυν Α... Νομίζω είναι δίκαιο και μια μικρή επιβράβευση για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου εντός του σώματος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είναι να μας φορτώσουν έστω και ένα μήνα δεχόμαστε ακόμη και στέρηση βαθμού προκειμένου να φύγουμε στην ώρα μας.ποιος μάχιμος θα αντέξει πάνω από 35σε αυτή τη δουλειά;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν οι αρχ μπσ γίνουν ανθυπαστυνομοι πρεπει και μεις οι αρχ πσ με εξετάσεις να γίνουμε υ/β. Αυτό θα είναι δίκαιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να σας κάνουμε όλους στρατηγούς, μας έχετε ζαλίσει με τους βαθμούς σας, προϊστάμενοι υφιστάμενοι και τρίχες Κατσαρός, δουλειά κανένας όλοι θέλουν ένα γραφείο και να δίνουν εντολές, αστυνομικός δε θέλει να είναι κανένας ποιος θα δουλέψει? Ο αυτόματος? Σε λίγο θα βγουν και οι πτυχιούχοι γιατί δεν έγινα ταξίαρχος γιατί δεν παίρνω 5.000 το μήνα γιατί γιατί, οι μισοί ακούνε περιπολία, μεταγωγή και παθαίνουν εμφράγματα και εγκεφαλικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο πρόεδρε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους ένας συνδικαλιστής σκέφτηκε κι εμάς τους ήδη βαθμοφόρους που ανήκουμε σε κατηγορίες που δεν κερδίζουν τίποτα …
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ που έχω 8 χρόνια στον βαθμό του Ανθυπαστυνομου και κάθε χρόνο προάγονται στον βαθμό του Υ/Β' νεότεροι μου Ανθυπαστυνομοι με 1 και 2 χρόνια στον βαθμό αδικουμαι?? ΝΑΙ? ή ΟΧΙ? Διαταράσσεται ή ιεραρχία ΝΑΙ? ή ΟΧΙ? Και θέλουμε αυτό το έκτρωμα να συνεχιστεί, γιατί βολεύει κάποιους...Ας περάσει με το καλό το ΠΔ με μόνο κριτήριο τα χρόνια παραμονής στον βαθμό (9 εν προκειμένω) και μετά όποιος θεωρεί ότι αδικείται..ας προσφύγει στα δικαστήρια!!Καλύτερα βέβαια να μην σας πω τι θα κερδίσει...(Οι δικηγόροι σίγουρα θα κερδίσουν, οι υπόλοιποι ΔΕΝ...)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε άντε δουλέψτε που όλοι θέλετε να γίνετε στρατηγοί όλο με αυτο κ μετάθεση στο χωριό οποίος δεν θέλει στο σπίτι του
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να προαχθούν όλοι στο βαθμό του αντιστράτηγου για να μην υπάρχουν αδικίες. Ο αρχαιότερος αντιστράτηγος να διατάσσει τον νεότερο. Και μιας που έχουμε ΠΑΣΟΚ και ξέρουμε από προσλήψεις να προσλάβουμε ειδικούς φρουρούς για να έχουν οι νεοπροαχθεντες αντιστράτηγοι να τους διατάζουν και αυτούς. Ακόμα και έτσι όμως πάλι παράπονα θα έχουμε γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θεωρούμε ότι αδίκως είναι πάνω από εμάς. Εγώ πάντως δεν θυμάμαι με ότι ίσχυε παλιά χωρίς δηλαδή να γίνεται αυτό το ξεφτιλικι με τους βαθμούς να είχαμε τέτοια προβλήματα και τέτοιες αντιπαραθέσεις. Καλά λέει ο λαός. Αν θέλεις να καταστρέψεις μια ένωση προσώπων, δωσε τους όλους αξιώματα.
Και εγένετο φως.
Καλή συνέχεια σε όλους τους Αξιωματικούς μέσω δικηγόρων κτλ πάσχιζαν για αυτό. Εσείς θα γίνεται αξιωματικοί. Η αστυνομία δε θα ξαναγίνει ποτέ σοβαρός οργανισμός.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο πρώτος-δευτερος που σε πέρασε είναι ήδη στη σύνταξη και έπονται οι άλλοι,είναι λάθος να συγκρίνεις τον εαυτό σου με Συνάδελφους που πιθανόν έχουν διπλάσια χρόνια στην Υπηρεσία από εσένα για αυτό υπάρχει αυτή η δικλείδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαστε ήδη βαθμοφόροι μη μπερδεύεσαι,τους βητάδες να κοιτάς που σε μια νύχτα θα γίνουν φωτογραφικά Ανθυπαστυνόμοι,έναν βαθμό που εμείς δώσαμε εξέτασεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το εκτρωμα που σκεφτηκαν οι της ΠΟΑΣΥ ειναι κομμένο και ραμμένο για κάποιους.Αυτο φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση .Δεν μας ειπε καποιος συνδικαλιστης, με αυτους που το ιδιο το κρατος εκρινε με το υφιστάμενο καθεστώς, να προαχθουν με οριο για εξετάσεις στην Αρχιφυλακων τα 45 τι θα γίνει; Προφανως παλι αγωγές θα έχουμε.Μπραβο πρόεδρε.Επιτελους ακουμε και κάποιες αντικειμενικές προτάσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιο στόκος πεθαίνεις!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξέρει να μας πει κάποιος πόσοι είναι στο σύνολο αυτοί που θα γίνουν Ανθυπαστυνομοι μέντα χρόνια; Το παρουσιάζεται λες κ είναι δεκάδες χιλιάδες. Και αν σας έπιασε η τρεμουρα γιατί δεν ζητάτε να γίνουν στα 24 χρόνια ανακριτικού να προσφέρουν βοήθεια στο σώμα; Δεν νομίζω στα 30 χρόνια να κάνει κάποιος αίτηση όταν θα είναι πάνω από 50 χρόνων......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ ορθή επιχειρηματολογία ! Που το είδες συναδερφε ότι έχουν πάρει συντάξει όσοι έκαναν χρήση της εκτρωματικης διάταξης των 26 ετών ? Έχω 10 έτη ανθμος κ 23 σύνολο κ μόλις πριν μια εβδομάδα με προσπερασε στην ιεραρχία ανθυπαστυνομος με 5 έτη στον βαθμό κ 26 σύνολο , δηλαδή θα τον έχω προϊστάμενο για τουλάχιστον 9 έτη μέχρι να συμπληρώσει 35 κ να φύγει .
Καμία λογική τι επιχείρημα σου κ το πέταξες απλά γιατί σε βολεύει ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους κάποιος έγραψε την αλήθεια. Μισθολογικές προαγωγές όπως ίσχυαν η λυση. Διαλυση της δομής του Σωματος θα είναι το βαθμολογιο αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά δουλεύουμε Συνάδελφε,Αξ.Υπ.οι περισσότεροι με ευθύνες επειδή το γουστάραμε κιόλας,άλλο είναι το θέμα μας όμως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουν διπλάσια χρόνια άραγε?? Γιατί εγώ (αν τελικά περάσει το Π.Δ.) έχοντας γίνει Αρχιφυλακας την πρώτη φορά που μου δόθηκε το δικαίωμα για εξετάσεις, παραμένοντας μόλις τρία χρόνια στον βαθμό του Αστυφύλακα και όντας βαθμοφορος απο 24 ετών..θα προαχθω τελικά στον βαθμό του
Υ/Β'στα 20 έτη υπηρεσίας. Βλέπεις να υπάρχει τόσο χαοτική διαφορά με τα 26 χρόνια που θέλει να προαχθεί κάποιος μένοντας ως Ανθυπαστυνομος 1 με 2 χρόνια..? Για να μην θίξουμε και το θέμα των μεταθέσεων..που εγώ εγκλωβίστηκα στην Αθήνα τιμωρητικα γιατί αποφάσισα να προαχθω νωρίς...και κάποιοι άλλοι που περίμεναν να μετατεθούν ως Αστυφυλακες και έδωσαν εξετάσεις μεγάλοι επειδή τότε τους βόλεψε από τον τόπο τους..τώρα θυμήθηκαν πώς πρέπει να εξελιχθούν νωρίτερα από εμάς εις βάρος μας..!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ζωή μες το παράπονο ο συνάδελφος,ούτε το ένα του αρέσει ,ούτε το άλλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια πρόεδρε
Πολύ καλές σκέψεις και μακάρι να υπάρξει άμεσα διόρθωση του βαθμολογιου!!
Όταν δώσαμε εξετάσεις Αρχιφυλακων ίσχυε αυτό το καθεστώς ότι στα 26 έτη θα γίνουμε Υ/Β!!! Εξάλλου οι Ανθυπαστυνομοι χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις έγιναν όλοι Υ/Β στα 26 χρόνια υπηρεσίας. Εμάς των πανελληνίων εξετάσεων γιατί μας "πετάτε" εκτός;;;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε συμφωνω απολύτως.Αν μας ακυρωσουν θα τους ακυρωσουμε στα δικαστήρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
5000 ανειδίκευτοι εργάτες με δώρο από τον αρχηγό τους τον ανώτερο βαθμό υπαξιωματικού πέντε χρόνια πριν τη σύνταξη και αν το θελήσουν ,όταν με το καλό βγουν αυτός και αυτοί τότε θα δεί "χα'ί'ρι" η Αστυνομία αυτό είναι σίγουρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έβγαλε ανακοίνωση και ο πρόεδρος της Ποασυ Ηρακλείου, επιτέλους αρχίζουν να τοποθετούνται για τις αδικίες του προτεινόμενου Βαθμολογίου που ετοιμάσανε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή να δώσω εξετάσεις να γίνω αρχιφυλακας στα 20 χρόνια υπηρεσίας, στα 25 να ειμαι ανθυπαστυνομος και μετά (με ένα χρόνο ανθυπαστυνομος) στα 26 χρόνια Υ/Β!!! Έτσι δεν διαταρασσεται η ιεραρχία!!! Φοβερή ιδέα!!!! Συγχαρητήρια σε όσους ανθυπσστυνομους περιμενουν 11 και τώρα 9 χρόνια στο βαθμό για να γίνουν Υ/Β!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένα βαθμό πάνω όλοι,διατήρηση της επετηρίδας και των δεδομένων που ίσχυαν σου λέει ο άνθρωπος τι ποιο λογικό συνάδελφε.Εσυ δηλ γίνεσαι Υ/Β'με τη μια και εγώ ως Αρχ/κας με εξετάσεις Ανθυπας και περιμένω στα 26ετη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είσαι με εξετάσεις ανθυπαστυνομος, τελευταία φορά ήταν το 2008, οπότε έπρεπε να είχες γίνει ήδη Υ/Β (στα 11 χρόνια). Οπότε και εσύ χωρίς εξετάσεις ανθυπαστυνομος, στα 5 χρόνια αρχιφυλακας, γιατί διαμαρτυρεσαι ακριβώς;; Κάτσε και 9 χρόνια ανθυπαστυνομος και μετά Υ/Β!!! Μια φορά έδωσες εξετάσεις για αρχιφυλακας!!! Αν δε σου αρέσει δωσε ΤΕΜΑ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένα βαθμό πάνω ΟΛΟΙ σου λέει ο άνθρωπος σε περίπτωση μοιράσουν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ βαθμούς.