Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπύρος Λιότσος: Χρειαζόμαστε εκπαίδευση και ενίσχυση (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Ανάρτηση τού Βαγγέλη Αγγελή, συνδικαλιστή αστυνομικού: Συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, κ. Σπύρου ΛΙΟΤΣΟΥ, στο Κανάλι Ένα του Πειραιά (90,4 fm), στην εκπομπή Μένουμε Πειραιά, με τους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Υφαντή, Κωνσταντίνα Πετούση και Νίκο Παρασκευά :

* Η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ένα θετικό πρώτο βήμα.

* Για να μπορέσει όμως να προσφέρει ουσιαστικούς καρπούς η εν λόγω επιμόρφωση χρειάζεται να είναι συνεχής, να περιλαμβάνει όλες τις Υπηρεσίες και να αφορά όλο το εύρος των καθηκόντων μας.

* Διαχρονικά αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ο εμπλουτισμός της εκπαίδευσης των Αστυνομικών Σχολών και η συνεχής μετεκπαίδευση όλου του αστυνομικού προσωπικού.

* Το προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας του Πειραιά έχουν ανάγκη όχι μόνον από εκπαίδευση, αλλά και από ενίσχυση.

* Εργασιακό burn out – Υπερεργασία – Εξουθένωση Αστυνομικών με περιπτώσεις δέκα (10) έως δώδεκα (12) ώρες εργασίας την ημέρα, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, η υπηρεσία να ανακοινώνεται το βράδυ και χωρίς ρεπό.

* Οι συνάδελφοί μου επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και είναι ταγμένοι να υπηρετούν τους πολίτες.

* Η σημερινή κατάσταση στα Τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αναφορικά με το πληθυσμό του προσωπικού, είναι δυσάρεστη. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι υποστελεχομένο σε αστυνομικούς και σε οχήματα. Η Αστυνομική Διεύθυνση στεγάζεται εδώ και πολλά έτη σ’ ένα κτήριο που όπως μας πληροφόρησαν, έχει σοβαρά στατικά προβλήματα και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την Πολιτεία.

* Οι πολίτες του Πειραιά θέλουν τους αστυνομικούς στη μάχη κατά της εγκληματικότητας και όχι μόνο στους ελέγχους κατά του Covid-19. Υπάρχουν και άλλοι Φορείς που μπορούν να υποστηρίξουν τους ελέγχους αυτούς.

* Υπάρχουν για όλα τα παραπάνω προβλήματα καταγεγραμμένες αντιδράσεις και αναφορές μας, δυστυχώς δεν λαμβάνονται υπόψη και θα χρειαστεί να κλιμακωσουμε τις ενέργειές μας.

* Η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός είναι κομμάτι της κοινωνίας και είναι κουρασμένος όπως και όλοι οι πολίτες.

Ακούστε την συνέντευξη:












Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρειάζεται να μη Βγαίνετε καθόλου εσείς που δεν δουλεύετε ούτε μία μέρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλιστα αςηξερεσ πόσοι κανουν ότι δουλεύουν κ κοροϊδεύουν