Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η σπείρα των βομβιστών που εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβιαστών – ΕΙΚΟΝΕΣ


Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τον «πόλεμο» μεταξύ δυο ομάδων που εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα το astinomiko.gr.

Τα μέλη της μιας ομάδας κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τουλάχιστον μια φορά αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ο ένας από τους βομβιστές πλησιάζει μια εξωτερική πόρτα του καταστήματος και τοποθετεί τον μηχανισμό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης. Μάλιστα, οι αστυνομικοί υπολογίζουν μέχρι και το ύψος του δράστη έχοντας ως μέτρο την πόρτα του πρατηρίου.

Οι επτά συλληφθέντες έπαιρναν πολλά μέτρα προστασίας και σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών διέγραψαν εκατοντάδες αρχεία από εξωτερικές κάμερες προκειμένου να μην καταγραφούν. Ασφαλείς ένιωθαν σε ένα πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Ταύρου που ανήκει σε δυο από τους συλληφθέντες. Όμως δεν είχαν υπολογίσει την επιμονή των αστυνομικών που πήγαν και ξαναπήγαν στο σημείο μέχρι να βρουν το καταγραφικό μηχάνημα αλλά και τις τεχνολογικές δυνατότητες των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα οποία κατάφεραν να ανασύρουν τα διαγραμμένα αρχεία.

Σε αυτό το πρατήριο είχαν κρύψει και την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν για την βομβιστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του Σταθμού Λαρίσης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το astinomiko.gr, οι κατηγορούμενοι εκεί ένιωθαν ασφαλείς και κινούνταν χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπα τους. Επίσης, από την φυσική παρακολούθηση προέκυψε ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους έκαναν καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα ένας από τους συλληφθέντες να προφυλακιστεί. Πρόκειται για τον έναν από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης στο πρατήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr, δήλωσε ότι αισθάνεται “Απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος καθότι η έλλειψη στοιχείων οδήγησε ανακριτικό και εισαγγελικό λειτουργό να αποφανθούν στη μη επιβολή περιοριστικών όρων! Απόφαση πλήρως εναρμονισμένη με το αποδεικτικό υλικό”.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια