Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τοποθέτηση του Βασίλη Ανδρεαδάκη σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των στελεχών στις ΕΜΑΚ




Με απόφαση του Αρχηγού Π.Σ, άλλα 6 έμπειρα, άρτια εκπαιδευμένα και εξειδικευμένα στελέχη της 3ης  ΕΜΑΚ Κρήτης, μετακινήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες του Σώματος, επί τη βάσει ότι δεν είχαν προβεί στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού - covid-19, όπως με παλαιότερη διαταγή ο Αρχηγός του Π.Σ. είχε προειδοποιήσει.

                Υπενθυμίζω ότι είχε προηγηθεί η απομάκρυνση άλλων 5 στελεχών πριν ένα περίπου μήνα λόγω  βαθμολογικής προαγωγής τους και  μετάθεση του Υποδιοικητή της περί τα τέλη Μαΐου.

Προς αποκατάσταση όμως της ορθότητας των γεγονότων, θα ήθελα να επισημάνω ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στις ΕΜΑΚ ανέρχεται στο 90%, ίσως το μεγαλύτερο από κάθε άλλο δημόσιο αλλά και ιδιωτικό χώρο εργασίας, αλλά ταυτοχρόνως θέτει και ένα αρκετά υψηλό τείχος προστασίας μεταξύ των υπηρετούντων  συναδέλφων .

                 Δικαιολογημένα Θεωρούμε, ότι 50 άτομα μεταξύ των 400 περίπου πανελλαδικά, δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα στην επαρκή ανταπόκριση των καθηκόντων της Υπηρεσίας, ακόμα και σε περίπτωση αποστολής στελεχών στο εξωτερικό, καθώς αφενός οι αποστολές αυτές υποστηρίζονται από την 1η και 2η ΕΜΑΚ  και όχι από όλες τις ΕΜΑΚ και αφετέρου ακόμα και αν απαιτούνταν στελέχη από όλες τις ΕΜΑΚ, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται.

Παράλληλα σε 2,5 περίπου μήνες και συγκεκριμένα στις αρχές Οκτωβρίου έχει οριστεί να εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση αναίρεσης της διαταγής περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των υπηρετούντων στις ΕΜΑΚ,τι θα ενοχλούσε, να περιμένουμε την εκδίκαση που έχει οριστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ανάλογα μετά να εξεταστεί το ζήτημα αυτό, δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στην Δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει τελικώς την ουσία του θέματος. 

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να εκφράζουμε την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία μας αλλά και τον προβληματισμό μας για τις αποφάσεις αυτές καθώς θεωρούμε ότι δεν προάγουν το υπηρεσιακό και κοινωνικό συμφέρον αλλά αντιθέτως δημιουργούν σοβαρότατο πλήγμα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο αυτής της υπηρεσίας, που έχει βρεθεί πάντα στη 1η γραμμή επιχειρησιακής ετοιμότητας.

                Ο Προβληματισμός και η δυσαρέσκεια μας αυξάνονται ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με επιβεβαιωμένες από τους ίδιους πληροφορίες μας, δεν μετακινήθηκαν μόνο όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί αλλά και στελέχη που είχαν εμβολιαστεί με την μια και κάποιοι και με τις δύο δόσεις εμβολίου. Μέσω αυτής της κίνησης και σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα της προηγούμενης διαταγής για την προστασία της υγείας, η ηγεσία μας υπό αυτό το φαινομενικό πρίσμα,  τους μετακίνησε επειδή τα ονόματα τους είχαν συμπεριληφθεί μεταξύ αυτών που είχαν προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ για την ακύρωση της διαταγής που υποχρέωνε τα στελέχη των ΕΜΑΚ να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

                Περιμένουμε την επίσημη και κυρίως πειστική απάντηση της Ηγεσίας μας για αυτού του είδους ΄’Τιμωριτικές και εκδικητικές΄ αποφάσεις και την πλήρη αιτιολόγηση τους για το αν θα συνεχίσουν να ισχύουν και δεν ανακληθούν, καθώς αν παραμείνουν σε ισχύ,  δεν θίγουν μόνο όσους μετακινούνται αλλά υποτιμούν και προσβάλουν το σύνολο του προσωπικού του Π.Σ και που δυστυχώς μας παραπέμπουν σε παλιές μαύρες εποχές.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί αυτές οι Μονάδες να επιχειρήσουν, και σε περίπτωση που χρειαστεί, να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να μην αποτελέσει αρνητικό παράγοντα η απομάκρυνση αυτών των στελεχών τοπικά και πανελλαδικά. Διαφορετικά οι ευθύνες που αναλογούν για τις αποφάσεις αυτές, θα πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο.  

Τέλος, θα θέλαμε να καλέσουμε για ακόμη μια φορά την ηγεσία μας, να  επανεξετάσει και να ανακαλέσει τις αποφάσεις αυτές, που μόνο δυσαρέσκεια και προβληματισμούς δημιουργούν στο προσωπικό του ΠΣ και μάλιστα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

 

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ’Οι τρεις παιδες εν καμίνω’









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια