Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμστερνταμ: Πυροβόλησαν γνωστό αστυνομικό ρεπόρτερ στη μέση του δρόμου


Πυροβολισμό στο κεφάλι δέχθηκε ο γνωστός Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ Πέτερ Ντε Βρις σε κεντρικό δρόμο του Άμστερνταμ. Ο δημοσιογράφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κατά πληροφορίες, έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για την επίθεση σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Άμστερνταμ.

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δημοσιογράφος δέχθηκε πέντε σφαίρες, η μία εκ των οποίων στο κεφάλι. Η επίθεση νωρίς το βράδυ σήμερα, Τρίτη, αφότου είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Πέτερ Ντε Βρις είναι ένας από τους πλέον γνωστούς ερευνητικούς δημοσιογράφους της Ολλανδίας και είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου.

Στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Het Parool ανέφερε, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι ο Ντε Βρις πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Σε φωτογραφίες και βίντεο από τη σκηνή του περιστατικού φαίνεται ο δημοσιογράφος ακίνητος στο έδαφος με πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω του.

Ο Ντε Βρις είναι διάσημος στην Ολλανδία, γνωστός για την ερευνητική του δουλειά, έπειτα από την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας, Φρέντι Χάινεκεν.

Ο Ολλανδός ρεπόρτερ έγινε γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις έρευνές του σχετικά με την την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χολογούεϊ το 2006.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ολλανδική αστυνομία ανέφερε ότι ένας άνδρας δέχθηκε πυρά στο Άμστερνταμ, χωρίς να επιβεβαιώσει άμεσα την ταυτότητά του.

«Ένας άνδρας πυροβολήθηκε στημ Λάνγκε Λαϊντεσβαρστράτ» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Πρόκειται για δρόμο κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες του Άμστερνταμ.

«Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν και η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο ή τους υπόπτους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ ζητήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος οι πληροφορίες για τη σύλληψη υπόπτου για την επίθεση.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δολοφονική επίθεση σε δημοσιογράφο στην Ολλανδία. Η αστυνομία μέσα σε δύο ώρες συνέλαβε τρεις υπόπτους. Δολοφονία δημοσιογράφου στην Αθήνα. Η αστυνομία #@&#@#