Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην πόλη μας" από την ΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η ΙΡΑ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Αποστόλου των Εθνών Παύλου, διοργάνωσε χθες Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 ανήμερα της εορτής του, την επετειακή εκδήλωση: “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην πόλη μας”.
Μία ιστορική περιήγηση στα σημεία της Θεσσαλονίκης, από τον Λευκό Πύργο, στην Ρωμαϊκή αγορά, στην Αψίδα του Γαλερίου, έως στον Πύργο του Τριγωνίου στα Κάστρα όπου ο Απόστολος Παύλος διάβηκε και δίδαξε.

Ολιγόλεπτες στάσεις πραγματοποιήθηκαν στους Ιερούς Ναούς του Αποστόλου Παύλου στην Άνω Πόλη και του Πολιούχου της Πόλης μας Αγίου Δημητρίου.  

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε με ανοιχτό λεωφορείο της εταιρείας ‘Thessaloniki SighgSeeing’, παρουσία της διπλωματούχου ξεναγού Κας Φωτεινής ΛΥΚΙΣΑ, η οποία με τον εκπληκτικό λόγο της και τις πλούσιες γνώσεις της, μας μετέφερε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες γνώσεις, τόσο για τον βίο και την παρουσία του Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, όσο και για την ιστορία και τα μνημεία της πόλη μας.

Την εκδήλωση μας, τίμησε με την παρουσία του ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και Διευθύνων Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α. Κος Αχιλλεας ΜΠΕΓΑΣ.
Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε από μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ένα βιβλίο με τα βήματά του στην Ελλάδα καθώς και αναμνηστικά δώρα της Ένωσης μας, ενώ μετά το πέρας της περιήγησης, απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα της νύφης του Θερμαϊκού, δίπλα στο σύμβολο της πόλης Λευκό Πύργο, πίνοντας κοκτέιλ και άλλα δροσιστικά αφεψήματα που πρόσφερε το Δ.Σ. της Ένωσης μας.  




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -  SERVO PER AMIKECO

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΣ 

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΉΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια