Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί καταγγέλλει το Εσωτερικών Υποθέσεων η δικηγόρος της κοπέλας που έπεσε θύμα αστυνομικού


H καταγγελία που έφτασε στο TPP από την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Μία νεαρή γυναίκα, 18χρονη, ίσως ανήλικη, δραπέτευσε σήμερα από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη.

Οι άνθρωποι στην καφετέρια θέλησαν να τη βοηθήσουν. Και το πρώτο τους «σφάλμα», όπως φαίνεται, ήταν να καλέσουν την αστυνομία, τους συναδέλφους του βασανιστή και εκμεταλλευτή της.

Όπως καταγγέλλει η συνήγορός της Αντωνία Λεγάκη, στο ΤPP, «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Μετά από ώρες, τελικά το θύμα οδηγείται στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, στην Κηφισίας, αντί να οδηγηθεί σε νοσοκομείο, ιατροδικαστή και να μπορέσει να καταθέσει μήνυση. Εκεί «την απομονώνουν από το συνήγορό της στον οποίο απαγορεύουν την είσοδο». Ας προστεθεί εδώ ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν αναλαμβάνει αυτόφωρα, και το συγκεκριμένο συμβάν όφειλε να αντιμετωπιστεί ως αυτόφωρο, μας λέει η κα Λεγάκη.

Με δεδομένη την καταγγελία, το ΤΡΡ κάλεσε το Εσωτερικών Υποθέσεων, για να μάθει τι απαντούν. Η συζήτηση αποτελεί τραγέλαφο, αυτή καθ’ αυτή. Ο αστυνομικός που απήντησε στο τηλέφωνό μας μας δήλωσε ότι «οι αξιωματικοί που το χειρίζονται ζητούν να τους πάρει τηλέφωνο η κα Λεγάκη». Όταν ρωτήσαμε αν «αυτό σημαίνει ότι αρνούνται να μας απαντήσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση και καταγγελία» επανέλαβε και πάλι ότι «οι αξιωματικοί που το χειρίζονται ζητούν να τους πάρει τηλέφωνο η κ. Λεγάκη».

Μεταφέραμε το αίτημα στην κ. Λεγάκη, στην οποία είπαν «πρώτα θα μας τα πει εμάς και μετά θα μπει ο συνήγορος», επίσης ότι «δεν μας είπε ότι παρίσταται ως πολιτική αγωγή». «Και πώς να σας το πει αφού δεν έχει δικηγόρο τους είπα, και μου απάντησαν “από το πρωι ήταν με το δικηγόρο της, ας της τα έλεγε”. Σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να στερηθεί το συνήγορο της ούτε για μία στιγμή, μέχρι να έλθει η ώρα να καταθέσει εγγράφως. Από το πρωί ο συνάδελφος Μυκωνιάτης που είναι εκεί, ζητά να τελειώνουν για να πάει το κορίτσι στο νοσοκομείο γιατί είναι χτυπημένο».

Όπως τονίζει η κα Λεγάκη: «το γεγονός ότι το 18χρονο θύμα σειράς κακουργημάτων με δράστη αστυνομικό, ταλαιπωρείται από το πρωί, τραυματισμένο και σοκαρισμένο, από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς μέχρι τώρα να έχει μπορέσει να κάνει μήνυση, είναι ξεκάθαρο δείγμα προσπάθειας συγκάλυψης από μέρους της αστυνομίας, που δεν πρέπει να περάσει. Η κοινωνία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της!».

Επικοινωνήσαμε και με τον δικηγόρο, που βρισκόταν μαζί με το θύμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης κ.Γιάννη Μυκωνιάτη, ο οποίος μας δήλωσε ότι «Πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

 

των Λαμπρινής Θωμά και Θάνου Καμήλαλη

 https://thepressproject.gr





Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Last time i checked..."με εξαίρεση την εξέταση των μαρτύρων και των κατηγορουμένων"..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο!! Οι κύριοι συνήγοροι για να παίξει λίγο το όνομα τους εκμεταλλευόμενοι την δημοσιότητα της υπόθεσης, θα προβούν σε κάθε είδους καταγγελία για να παίξουν λίγο παραπάνω στα κανάλια.. που είδαν ότι στην ένορκη εξέταση μάρτυρα να παρίσταται ο συνήγορος? Ένα φρεσκαρισμα του κπδ κάνει καλό.. ούτε παράσταση πολιτικής αγωγής αγωγής υπάρχει πλέον αλλά υποστήριξη της ευρωπαϊκής κατηγορίας..κ ποιος είπε ότι ότι δεν επιλαμβάνεται το εσωτερικών σε αυτόφωρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει παραστει και αλλες φορες σε εξεταση μαρτυρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...Ωραίο το παραμύθι σας, για λίγα λεπτά δημοσιότητας.......(συνέχεια του παραμυθιού) και μετά ήρθε ο καλός΄΄ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ΄΄ που μπήκε στο κτίριο, αφόπλισε τους ΄΄κακούς΄΄ αστυνόμους και έσωσε την κοπέλα και μετά την παρέδωσε στην γενναία δικηγόρο της, που φρόντισε για το καλό της και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.....(υποσημείωση για την ανάγκη των γυρισμάτων ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απο τα λεγόμενα της η ασχετη ειναι η δικηγορος ή απλα θελει λιγο δημοσιοτητα . Οσα λεει ειναι ασχετα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ εσάς σας έχει τύχει πολλές φορές να έρθει πολίτης για μήνυση μαζί με τον δικηγόρο του και να απαγορεύσετε στον δικηγόρο να είναι παρών, ε;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κπδ φίλε μου.. Τα παράπονα σου αρμοδιως
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πολιτικός εναγων σας λέει κάτι; Φυσικά πέρα από μάρτυρας έχει δικαίωμα για αποζημίωση άρα έχει δικαίωμα και για συνήγορο, εκθετο το εσωτερικών και δεν είναι η πρώτη φορά που κρύβεται πίσω από την προστασία του εποπτευοντα εισαγγελέα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Δεν πιστεύω ότι ήθελαν να συγκαλύψουν το συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά ως συνήθως η κοπέλα έγινε "μπαλάκι" ευθυνών, σχετικα με το ποια Υπηρεσία ήταν αρμόδια για να επιληφθεί Προανάκρισης .
Γι'αυτό και οι καθυστερήσεις πιστεύω και οι αρνήσεις σχετικά με τους δικηγόρους του θύματος.
Και βέβαια το θύμα δεν έπρεπε να αντιμετωπιστεί σαν απλός "μαρτυρας", αλλά σαν το θύμα της υπόθεσης- διάδικος, που απολαμβάνει των δικαιωμάτων, που δικαιούται ο κατηγορούμενος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά σας κάνουν.Με το που πάρετε αντίγραφα της δικογραφίας την δίνετε στα κανάλια...