Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αξιωματικών σκέφτεται όλα τα μέλη της; - κείμενο αναγνώστη


Δημοσιεύουμε κείμενο Υπαστυνόμου, αναγνώστη του bloko.gr: Διαβάζουμε τόσο καιρό τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων επί της προτάσεως του νέου βαθμολογίου και συμπεραίνουμε ότι κατά της ψήφισης του είναι και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ της οποία τυγχάνω και μέλος. Με το σκεπτικό που αναλύουν ότι οι αξιωματικοί προέρχομενοι εκ της Σχολής Αξιωματικών τυγχάνουν αδικημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους προερχόμενους εκ τους σώματος είτε με τα χρόνια και το Ν3686/08 είτε με εξετάσεις από Τ.Ε.Μ.Α. Μάλιστα προτείνουν και την κατάργηση του Τ.Ε.Μ.Α.  

Και κάπου εδώ έρχονται τα εξής ερωτήματα: Εγώ που είμαι Υπαστυνόμος από Τ.Ε.Μ.Α και όλοι οι υπόλοιποι για ποιο λόγο να είμαστε εγγεγραμμένοι στην Ένωση Αξιωματικών η οποία πολεμάει τα συμφέροντα μας? Γιατί να μην διαγραφούμε από εκεί και να μην εγγραφούμε όλοι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ της οποίας η πρόταση μας ευνοεί? 

Η Ένωση Αξιωματικών είναι ένωση μελών της δηλαδή προάγει τα συμφέροντα όλων των μελών της ανεξαρτήτου προέλευσης ή ένωση που προωθεί κάποιες συγκεκριμένες κάστες αξιωματικών? 

Τα ίδια ερωτήματα βεβαίως εγείρονται και για τους Υπαστυνόμος εκ Ανθυπαστυνόμων με τα χρόνια του Ν.3686/08. 

Βεβαίως μετά της αιτήσεις διαγραφών θα ενδιαφερθούν. 

 

Ένας απλός ΤΕΜΑΤΖΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι σοκαρισμένος από τα προβλήματα του τεματζη... όταν φίλε δεν είχες τα κότσια να περάσεις αξιωματικών κανονικά και έγινες "αξιωματικός" με "πλάγιους" τρόπους... έπρεπε να περιμένεις ότι θα είσαι κατώτερος από όλους τους άλλους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο καλο και να μας γραφεις.
Ο χρήστης Τσε είπε…
Συνάδελφε επειδή τα συμφέροντα είναι αλληλοσυγκρουόμενα θα έπρεπε οι τεμα να ειχαν δικό τους ξεχωριστό συνδικαλισμο... όπως και οι εκ πανελληνίων... Όπως και οι υπαστυνόμοι του νομου... Το σύστημα του τύπου ποσαυ και ποαξια έχει αποτύχει και το ξέρουμε ολοι...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Στο τι να είναι κατώτερος βρε αγόρι μ';
Στην εμπειρία; Στην απόδοση; Στον overall χειρισμό της αστυνομικής καθημερινότητας; Από τη μια.. i get it, γίνεται προσπάθεια "προστασίας" κλαδικών συμφερόντων ( με μικρή ή μεγάλη δόση ματαιοδοξίας) αλλά όχι με βελτίωση αλλά με μείωση ή επιβαλλόμενη στασιμότητα άλλων.. τώρα άπο την άλλη, τι τον ενδιαφέρει τον πολίτη πως θα πάρει το αγαθό/ δικαίωμα της ασφάλειας; αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να το πάρει.. Αυτό είναι που δε " πιάνουν" πολλοί.. Που νομίζουν ότι υπηρετούν σε Ναπολέοντια ή πρωσικα στρατεύματα.. Any way ( που λένε κ οι Αγγλοσάξονες) καλή μας τύχη.
Ένας απλός Ανθ/ μος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η ποαξια ευνοει μονο της ΣΑΕΑ τους αξιωματικους που φτανουν ολοι με μια φορά εξετασεις αντιστράτηγοι με προσφυγες στα διοικητικα δικαστηρια και τη δουλεια αστυνομικη και ανακριτικη τη μαθαίνουν απο αξιωματικους πουπροερχονται απο ανθυπαστυνομους!!! τα κοροιδα ας παραμεινουν μελη της ποαξια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Αξιωματικοί της ΣΑΕΑ δεν κέρδισαν τίποτα από το βαθμολόγιο και φαίνεται να αδικούνται σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ωστόσο, η πρόταση κατάργησης του ΤΕΜΑ δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής και δεν απηχεί τις απόψεις του συνόλου των μελών της Ένωσης Αξιωματικών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και προσοχή στο δρόμο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι τεμα είναι β κατηγορίας αξιωματικοί. Δεν έχουν σχέση με έναν αξιωματικό Σ.Α.Ε.Α. που είναι α κατηγορία. Πρέπει να διαφυλακτει ο θεσμός του Αξιωματικού να είναι μόνο Σ.Α.Ε.Α. Οι τεμα να είναι βοηθητικοί όπως και οι υπόλοιποι κατώτεροι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριοι ΠΟΑΣΥ και ηγεσια τα κατάφεραν
Διαίρει και βασιλευε,,,,
Ο χρήστης . είπε…
Ο τεματζης σου βγάζει τη λατζα. Μην φοβάσαι. Δεν σου παίρνει το στρατηγιλικι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ποαξια πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνισθεί για την αδικία που θα υποστούν οι αξιωματικοί μέλη της από το βαθμολογιο έκτρωμα. Τα ΤΕΜΑ και ΣΑΕΑ πρέπει να μην διαιρούνται διότι η συμβολή τους είναι κατά μέσο όρο σημαντική. Η ΠΟΑΣΥ ζει τις χειρότερες μέρες της και δεν μπορεί να αρθρώσει τίμιο λόγο.
Ο χρήστης . είπε…
Εκεί στην Ένωση Αθηνών για ρωτήστε τον πρόεδρο σας, με πόση βαθμολογία έγινε αξιωματικός; Και μετονομάστετη σε Ένωση Αξιωματικών Σαεα. Αλλά θα χάσετε τις συνδρομές από τους ΤΕΜΑ και του νόμου και είναι πάρα πολλοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ακριβώς σας λείπει βαθμολογικά?Αν μπορείς εξήγησέ το μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιωματικέ της ΣΑΕΑ ξεχνάς πόσες φορές κρύφτηκες μυξοκλαίγοντας πίσω από την εμπειρία και τις γνώσεις κάποιου τεματζή ή κατωτέρου...Αφήστε λοιπόν τα κομπλεξ σας και κάντε λίγο αυτοκριτική και θα δείτε ότι φέρετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό το χάλι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολοι οι Τεμα εξω απο την ΠΟΑΞΙΑ...να μεινουν μονο οι ΣΑΕΑ .Αυτο ειναι σωστο.Η ΠΟΑΞΙΑ πρεπει να ασχολειται με τα θεματα των αξιωματικων που ειναι αποφοιτοι ΑΣΕΙ οπως η ΣΑΕΑ .Γιατι να ασχολειται με τον Τεμα και τον Ανθυπα.Επρεπε να ειναι κλειστο members club .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμεση καταργηση του νομου που προαγει σε αξιωματικους τους ανθυπες με τα χρονια.Λιγοι αξιωματικοι στην αστυνομια και αυτοι μονο απο ΣΑΕΑ με υψηλη καταρτιση και ακαδημαικα προσοντα.Οι αξιωματιουχοι της Δημοσιας Διοικησης πρεπει να διακρινονται για την καταρτιση τους και τις γνωσεις τους.Τα υπολοιπα ειναι για εσωτερικη καταναλωση. Και επιτελους οι Τεμα κατανοηστε το και χωνεψτε το...δε μπορεσατε να μπειτε στη ΣΑΕΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι β κατηγοριας οι ΤΕΜΑ συνάδερφε αλλά τους στελνουν όπου γουστάρουν για διοικητές ενώ οι καριεριστες ΣΑΕΑ κρυβονται έλα λίγο επαρχεία να δεις τι γίνεται
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α κατηγορίας θα ήταν αν υπήρχε ξεσκαρτάρισμα στη Σχολή και αποφοιτουσαν οι πραγματικά ικανοί.Δυστυχως ισχύει το θα φας θα πιείς αξιωματικός θα βγεις.Για πες μου την τελευταία εικοσαετία πόσοι έχουν αποβληθεί από τη Σχολή επειδή δεν άξιζαν να φέρουν το τίτλο του Αξιωματικού?Στατιστικά δεν βγαίνει μέσα σε τόσες χιλιάδες κόσμο ολοι να είναι τέλειοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σταμάτησα να διαβάζω εκεί που αναφέρει ... "με υψηλη καταρτιση και ακαδημαικα προσοντα" ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα σου πω εγώ τι τους λείπει , θέλουν να γίνουν όλοι στρατηγοι χωρίς φυσικά να κάνουν αρχικά αξυπ ούτε να ασκήσουν διοίκηση . Να γίνουν από την ορκομωσία τους κατευθείαν Α/Δ ... Πολλά ζητάνε ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδερφε δεν έχουμε να χωνέψουμε τίποτα εμείς οι ΤΕΜΑ δεν μπήκαμε στη ΣΑΕΑ και δεν το μετάνιωσα καθόλου οι εμπειρίες και οι στιγμές που έζησα 21 χρόνια στην ΥΑΤ και την ΔΙΑΣ δεν τα αλλάζω με καμία ΣΑΕΑ και κανέναν βαθμό κάτι που εσύ δεν θα ζήσεις ποτε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποια υψηλή κατάρτιση και ακαδημαϊκά προσόντα ρε καραμήτρο?Μόνο τον τίτλο του αξιωματικού έχετε, τίποτα άλλο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Booby δεν ξερεις σε ποιον μιλας , τις εμπειριες τις δικες μου δε θα τις ζησεις ποτε οσο για τις ηθικες αμοιβες θες ενα καροτσι μεγαλο απο super market.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μην μπερδευεσαι μετανιωνεις για κατι που μπορουσες να κανεις και δεν εκανες οχι για κατι που δε μπορουσες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Booby ούτε εσύ ξέρεις σε ποιον μηλας και τι εμπειρίες έχει και πόσες ηθικές αμοιβές όπως και οι υπόλοιποι συναδερφοι που συζητάμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ αξιωματικε της ΣΑΕΑ μάθε να χρησιμοποιείς τα σημεία στίξης πρώτα. Αλλά δεν τα χρειάζεσαι γιατί τις δικογραφίες τις διεκπεραιώνουν ΤΕΜΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΙ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βάλε κάνα κόμμα. Μας κόπηκε η ανάσα "Αξιωματικε".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλαψε και αλλο που δεν εγινες🤣🤣🤣
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα τελευταία χρόνια, οι Αξιωματικοί πληθαίνουν σε τέτοιο βαθμό, που σε λίγο θα βλέπεις περισσότερους Υπαστυνόμους από ότι Αστυφυλακες. Ας μας απαντήσει κάποιος Αστυνομικός ανεξαρτήτου βαθμού, είναι αυτό λογικό; είναι λειτουργικό; Μια ιδιωτική εταιρία που παράγει το ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ, έχει περισσότερους προϊστάμενους η' υφιστάμενους;Και αν είχε περισσότερους προϊστάμενους θα μπορούσε να επιβιώσει;Οι βαθμοί πρέπει να συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες θέσεις ευθύνης (τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο) και όλοι γνωρίζουμε ότι οι θέσεις ευθύνης - Διοικητε'ς, Υποδιοικητες,Αλλαγα'ρχες,Διμοιρίτες,
Προϊστάμενοι Γραφείων κλπ. - καλύπτονται επαρκώς από το πλήθος των Αξιωματικών Σ. Α. Ε. Α. Ερώτηση λοιπόν, γιατί πρέπει να γίνονται οι πάντες Αξιωματικοί από την στιγμή που έχουμε την Σ.Α. Ε. Α.; *Την εμπειρία την αποκτάς με τα χρόνια, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα χρόνια τα μαζεύουν όλοι, όχι μόνο οι Υπαξιωματικοικαι επίσης όλοι ξέρουμε ότι και οι Αξιωματικοί της
Σ.Α. Ε. Α. υπηρετούν σε απαιτητικές Υπηρεσίες.