Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φθιώτιδα: «Μην τολμήσει να κουνηθεί κανείς» - Έτσι έπιασε τους κακοποιούς με το καλάσνικοφ


«Θα μπορούσε να είμαστε νεκροί τώρα. Ζούμε από την ψυχραιμία και τον ηρωισμό του αστυνομικού που τράβηξε γρήγορα το όπλο. Ευχαριστώ το Θεό που είμαστε ζωντανοί...», λέει στο Lamiareport ο άνθρωπος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τέσσερις κακοποιούς.


Στα χέρια της αστυνομίας είναι οι τέσσερις κακοποιοί οι οποίοι τα ξημερώματα της Τετάρτης προσπάθησαν να ξηλώσουν το ΑΤΜ της Εθνικής στα Καμένα Βούρλα. Οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν και αφού έκλεψαν ένα κόκκινο Nissan, εξαφανίστηκαν.

Το μοιραίο λάθος


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι δράστες κατευθύνθηκαν προς το Θεολόγο. Εκεί γύρω στις 7:00΄το πρωί έκαναν το λάθος να κλέψουν ένα μηχανάκι από έναν επαγγελματία της περιοχής, ο οποίος τους είδε την ώρα που απομακρύνονταν με το μηχανάκι που άρπαξαν και το κόκκινο Nissan.


Ο επαγγελματίας, που αναζητούσε το μηχανάκι σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ενημερώθηκε στις 7:30΄το απόγευμα από έναν φίλο του, ότι το είδε παρατημένο κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Λεκούνα, καθώς επίσης και ένα κόκκινο Nissan μέσα στο ελαιοπερίβολο, σε απόσταση 200 μέτρα περίπου από την παραλία.

Είχαν το καλάσνικοφ στα πόδια τους

Ο επαγγελματίας ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας οι αστυνομικοί της οποίας εσπευσαν στο σημείο, έχοντας την ενημέρωση ότι τα οχήματα είναι εγκαταλειμμένα στην περιοχή, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι κακοποιοί είναι ακόμα εκεί.

Όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας έφτασαν στην περιοχή, ο επικεφαλης αξιωματικός της Ασφάλειας ζήτησε από τον επαγγελματία να τον οδηγήσει στο σημείο που είχαν εντοπιστει τα κλεμμένα οχήματα. Αρχικά είδαν το μηχανάκι που ήταν κοντά στο δρόμο, ενώ διέκριναν και μέσα στο ελαιοπερίβολο το κόκκινο Nissan.

«Μην τολμήσει να κουνηθεί κανείς»

Προχωρώντας προς το σημείο ο επαγγελματίας με τον αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς, οι οποίοι είχαν κάνει μπάνιο στη θάλασσα και εκείνη την ώρα ντυνόντουσαν έχοντας το καλάσνικοφ στα πόδια τους.

Η αντίδραση του αστυνομικού ήταν άμεση και καθοριστική. Πριν οι τέσσερις κακοποιοί προλάβουν να πάρουν στα χέρια τους το καλάσνικοφ ο επικεφαλής της Ασφάλειας τράβηξε το όπλο του και είπε με απίστευτη ψυχραιμία «Μην τολμήσει να κουνηθεί κανείς γιατί θα πυροβολήσω... ».

«Όσο ζω δεν θα ξεχάσω αυτές τις στιγμές που μου φάνηκαν αιώνες. Θα μπορούσε να είμαστε νεκροί τώρα. Ζούμε από την ψυχραιμία και τον ηρωισμό του αστυνομικού που τράβηξε γρήγορα το όπλο. Ευχαριστώ το Θεό που είμαστε ζωντανοί...Αυτοί κοιτούσαν μια εμάς και μια το καλάσνικοφ που ήταν στα πόδια τους. Αν το άρπαζαν θα γινόταν μακελειό... », ειπε στο LamiaReport φανερά συγκλονισμένος ο επαγγελματίας, που νόμιζε ότι έβλεπε αστυνομική ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport στο αυτοκίνητο βρέθηκαν εκρηκτικά και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Αθήνα, όπου φαίνεται να εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις σε βάρος τους για "χτυπήματα" σε ΑΤΜ και όχι μόνο. Μάλιστα σε μια από τις περιπτωσεις είχαν πυροβολήσει με το καλάσνικοφ, ενώ φέρεται να πυροβόλησαν και στα Καμένα Βούρλα, αφού βρέθηκε κάλυκα από καλάσφνικοφ στο σημείο που εγινε το αποτυχημένο χτύπημα τα ξημερώματα Τετάρτης .

Από τους καλύτερους αξιωματικούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας που συνέλαβε τους δράστες είναι ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολύ χαμηλών τόνων, ο οποίος με τη συστηματική και ουσιαστική δουλειά που κάνει χρόνια τώρα, έχει εξιχνιάσει πολλές και δύσκολες υποθέσεις, αλλά και με το χαρακτήρα του έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό όλων των συναδέλφων του και των ανώτερων του.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο και εύγε... Τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητηρια στον συναδερφο.Για την ιστορία μπορεί κάποιος από την Λαμία να μας ενημερώσει ο αξιωματικός από ποια κατηγορία προέρχεται?