Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένστολος σε κύκλωμα ναρκωτικών


Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών κατηγορείται ότι συμμετείχε 35χρονος αστυφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών. Συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μαζί με επτά συνεργούς του, με την κατηγορία ότι διακινούσαν ναρκωτικά, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Από τη δικογραφία που συνέταξαν οι «Αδιάφθοροι» προκύπτει ότι ο διωκόμενος αστυνομικός παρείχε «προστασία» σε ηγετικό μέλος της σπείρας, Μολδαβό 28 ετών, κατά τις μετακινήσεις του από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον φέρεται να μεσολάβησε ως εγγυητής προκειμένου ο διωκόμενος Μολδαβός να δανειστεί χρήματα και με αυτά να αγοράσει ναρκωτικά για περαιτέρω διακίνηση. Σε μία από τις επικοινωνίες του μάλιστα ακούγεται να υπόσχεται κέρδος σε υποψήφιο δανειστή λέγοντάς του «θα βγει (σ.σ. κέρδος), αλλά πρέπει να γίνει το μπαμ για να μπορέσει να πάρει πράγματα».

Στα δικαστικά έγγραφα επισημαίνεται ότι η σπείρα περιήλθε σε οικονομικό αδιέξοδο την περίοδο από τον Μάρτιο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και τα μέλη της συγκέντρωσαν χρήματα για την προμήθεια ναρκωτικών προς διακίνηση. Από την πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι υπεύθυνοι να βρίσκουν και να αγοράζουν τα ναρκωτικά ήταν ο 28χρονος Μολδαβός και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας. Τα αποθήκευαν μάλιστα στα σπίτια τους σε Νέο Ψυχικό και Αμπελοκήπους αντίστοιχα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προμήθεια και αποθήκευση των ναρκωτικών οι διωκτικές αρχές αποδίδουν και σε έναν 43χρονο Βέλγο υπήκοο, μόνιμο κάτοικο Κηφισιάς. Μαζί με τουλάχιστον τρεις συνεργούς τους πωλούσαν τα ναρκωτικά στην πλατεία του Νέου Ψυχικού (στη συμβολή των οδών Εφταλιώτη και Καμπούρογλου), την οποία αποκαλούσαν «βάση» ή «πάρκο», ή στο σπίτι που είχαν μισθώσει δύο από τους συλληφθέντες στην οδό Πραντούνα. Ακόμα, ο Μολδαβός φέρεται να πωλούσε ακατέργαστη κάνναβη και σε πελάτες του, που τον επισκέπτονταν στην καφετέρια όπου εργαζόταν, στο Ψυχικό. 

Η έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε τον Νοέμβριο και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα προέκυψε διασύνδεση των διακινητών με τον 35χρονο αστυφύλακα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των υπόπτων διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός συνόδευε τον Μολδαβό στις μετακινήσεις του από και προς τη Θεσσαλονίκη. «Είναι μόνο λεφτά ή είναι και αυτό που κατάλαβα;» ακούγεται να ρωτά ο αστυφύλακας τον συνεργό του, με τους αστυνομικούς να επισημαίνουν ότι η επίμαχη αναφορά «καταδεικνύει τη γνώση του για τον λόγο της μετακίνησης». Προέκυψε ακόμα ότι ο αστυφύλακας ήλεγχε στην εφαρμογή Police on Line της Αστυνομίας εάν εκκρεμούν ή όχι διωκτικά έγγραφα σε βάρος συνεργών του. 

Στα σπίτια και τα κρησφύγετα των συλληφθέντων βρέθηκαν 700 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 6 δενδρύλλια, 5 ζυγαριές ακριβείας, αλλά και ένα υπηρεσιακό όπλο που είχε κλαπεί από αστυνομικό της Διεύθυνσης Μεταγωγών κατά την απόδραση τεσσάρων ατόμων από τα κρατητήρια της υπηρεσίας, τον Ιούνιο του 2019. Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

 

Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρος υποστηρικτής του Μισέλ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρος υποστηρικτής της τρίμηνης εκπαίδευσης.Αφου τα ξέρει το παιδί,τι να το κουραζουμε.Βγαλτο έξω να κάνει business.