Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με πολύ αγάπη στους συναδέλφους μου - Κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr με αφορμή την περίπτωση της Δάφνης:

 

Οι μηχανισμοί της αστυνομίας φάνηκαν ιδιαίτερα γρήγοροι στην απόδοση ευθυνών ....Δεν θα διαφωνήσω ότι πρέπει  να διερευνηθεί η υπόθεση στη Δάφνη οπότε σε πρώτο βαθμό ορθά κινείται διαδικασία  . ..σε δεύτερο βαθμό θα πρέπει να εξεταστούν τα ουσιαστικά περιστατικά κάτω από τα οποία δρασαν οι συνάδελφοι, αν όντως χτυπήσανε τη θύρα, αν όντως ανάμεναν ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μετά τόσα σήματα που δίδει  το κέντρο, τότε θα πρέπει η υπηρεσία να κινηθεί άμεσα σε βάρος της γειτόνισσας .

Σε καμία περίπτωση και κανέναν δεν  ευχαριστεί ένα τέτοιο τραγικό γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να να αφαιρεθεί η ζωή μιας νεαρής γυναίκας και να μείνει ορφανό ένα παιδί ...κανένας πιστεύω αστυνομικός από αυτούς που υπηρετούν στο δρόμο δηλαδή  Άμεση δράση ,ΔΙΑΣ τα παιδιά από τα Αστυνομικά τμήματα και τους ασφαλίτες οι οποίοι εργάζονται σε μικρές υπηρεσίες δε θέλει κάτι τέτοιο... Λυπάμαι που δεν αναφέρω τους άλλους αλλά για εύλογους λόγους θα σας αφήσω εκτός καθότι πιστεύω και καλά κάνετε οι περισσότεροι έχετε δώσει ψυχή και σώμα αλλού εν προκειμένω να κάθεστε αραλίκι και να ζείτε μία πολύ ήρεμη υπηρεσιακή ζωή ...

Θεωρώ ότι το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να το δει και  να το κλείσει ο αστυνομικός του πεζοδρομίου ...μπορεί να το καταγράψει να κάνει Report και σε δεύτερο χρόνο υπηρεσίες που πρέπει να δημιουργηθούν και να έχουν ξεκάθαρο επεμβατικό  χαρακτήρα να μεταβαίνουν εκεί με κοινωνικές μονάδες και να επιλαμβάνονται τόσο προανακριτικά αλλά και λοιπά παρεπόμενα. Οπότε δώστε μία βάση σε αυτά..

 Επιστολή ενός μάχιμου αστυνομικού με 16 χρόνια στο πεζοδρόμιο με πολλή αγάπη στους συναδέλφους του αλλά και στον κάθε Έλληνα πολίτη που περιμένει από μας την ασφάλεια του....








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Bob είπε…
Δίκιο έχεις συνάδελφε,αλλά φωνή βοωντος εν τη ερήμω!!. Δυστηχως στην Αστυνομία εφαρμόζεται το μοντέλο του ΟΤΕ:ένας σκάβει,πέντε επιβλέπουν. Επίσης η Πολιτεία περιμένει από την Αστυνομία να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας και οι άλλες υπηρεσίες του δημοσίου,είναι να δίνουν κατευθύνσεις.