Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.: Θεσμική εκτροπή και ενσταντανέ κηδεμονίας


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ: Δυστυχώς πλέον η αίσθηση ευθύνης είναι σπάνιο φαινόμενο, όχι μονάχα στην κοινωνία που ζούμε, αλλά και στο Συνδικαλιστικό μας Κίνημα. Ορισμένοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να αντιληφθούν το ρόλο τους.
Είναι όμως σημαντικό όταν τη θεσμική εκτροπή την προκαλεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τον οποίο και εγκαλούμε δημόσια.
Πριν από λίγες ημέρες Πρόεδρος μεγάλης ενωσης, επισκέφτηκε τον Υφυπουργό του Υπουργείου μας, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας και εκτός των θεμάτων που συζήτησε για τα θέματα της Ένωσής του, στην ανακοίνωση που ακολούθησε αναφέρθηκε ότι συζήτησαν με τον κ. Υφυπουργό και θέματα που άπτονται αρμοδιότητας του δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού μας οργάνου!
Μάλιστα ο συγκεκριμένος Πρόεδρος του τοπικού σωματείου υπέβαλλε πρόταση για θέσπιση κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων, χωρίς προηγουμένως να έχει συζητηθεί, αναλυθεί και ψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ούτε καν από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας μας,παρακάμπτοντας το δευτεροβάθμιο αρμόδιο Συνδικαλιστικό όργανο, παρουσία του Προέδρου του.
Ο συγκεκριμένος Προεδρος καλά έκανε διότι είναι βέβαιο ότι και αυτός έχει αντιληφθεί την ανεπάρκεια της Ομοσπονδίας να επιλύσει ζητήματα, όμως τι ακριβώς έκανε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όταν γίνονταν όλα αυτά εκτος απο το να φωτογραφηθεί;
Τίποτα, μάλλον χάρηκε κιόλας, γιατί πιθανότατα η παρουσία του στη συνάντηση είχε «κηδεμονικό» χαρακτήρα και θύμιζε προεκλογική εκστρατεία για τις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.
Και εφόσον χάρηκαν και οι δυο, σε όλους εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αφού ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και ο ενταφιασμός του συνδικαλιστικού μας κινήματος συνεχίζεται και καθημερινά απαξιώνεται στα μάτια των συναδέλφων μας, οι οποίοι δυστυχώς συνεχίζουν να υποφέρουν καθημερινά εργασιακά και οικονομικά...
Το καραβάνι των συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες εν όψει εκλογών άρχισε. Το ζήτημα είναι αν οι υποτιθέμενοι ψηφοφόροι και υποστηρικτές αυτής της φαρσοκωμωδίας πέρα απο το τυρί αν αντιλαμβάνονται την φάκα που καταδίκασε το συνδικαλιστικό κίνημα στην εσωστρέφεια και το μαρασμό και είναι βέβαιο ότι θα καταδικάσει και τους ίδιους στο συνδικαλιστικό αφανισμό.
Θα ενσωματωθούν σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση του ένστολου συνδικαλισμού μόνο και μόνο με το πρόσχημα μιας συνάντησης και ενός ενσταντανέ με την Φυσική ή την Πολιτική Ηγεσία ;
Ίδωμεν…

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.:









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχετε λυσαξει με τον Γερακαρακο καθε μερα..Δεν βαρεθηκατε τοσα χρονια να σας κερδιζει σε ολες τις εκλογες οτι ψεματα κ να γραφετε στα social;;Τοσο καιρο του γραφατε για το βαθμολογιο που ηταν αφαντο κ τωρα που ειναι ετοιμο για δημοσιευση το βγαλατε απο τις ανακοινωσεις σας..αν τον χρονο που αφιερωνετε καθε μερα για να γραφετε ανακοινωσεις τον αφιερωνατε στον συνδικαλισμο μπορει καποια στιγμη να τον φτανατε στο μικρο του δαχτυλακι κ να σταματουσατε τις γραφικοτητες κ τις αντιδικιες που εχουν βαρεθει οι συναδελφοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το οτι καποιοι υπερασπιζονται την πληρη αποτυχια σε οσα θεματα αφορουν τα ζητηματα των αστυνομικων, φανερωνει για ποιο λογο καποιοι δε θελουν να ακουν για συνδικαλισμο. Ουτε οι αντιδικιες ουτε τα καρφωματα φταινε. Η υποστηριξη της πληρης αποτυχιας και μονο.
Τι να πρωτοπει κανεις για την πετυχημενη θητεια του φιλου σου αγαπητε. Μειωση μισθων, εργασια χωρις ρεπο απο τη μια ακρη της Αθηνας στην αλλη, διαλυση υπηρεσιων, απραξια στην ενισχυση του ηθικου των αστυνομικων εναντι των πολιτων, να μας βριζει ολος ο κοσμος, ουτε λογος για επικινδυνοτητα εστω των υπηρεσιων πρωτης γραμμης, πλατες σε καθε κυβερνηση και μονο ανακοινωσεις "τερμα ως εδω" καθε βδομαδα για τα ιδια ζητηματα. Και τι βλεπουμε σαν επιτυχιες? Παραταση βραχειας, βαθμολογιο που δεν ξερουν καν οι ιδιοι τξ ειναι και για κατι που ανακοινωσαν σαν επιτυχια 8 μηνες πριν, ακομα δεν εχουν εξηγησει τι κερδισαμε. Εχουν περασει 10 μηνες κι ακομα περιμενουμε να μας πουν τι ειναι η ανωτατοποιηση της σχολης περαν το οτι κερδισε το κρατος 6 μηνες χαμαληδες επιπλεον. ΘΑ δειτε στο μελλον μας λενε. Α ναι και οταν ρωταμε, μας λενε για καποιον wannabe Κλουνεϊ. Σοβαρη απαντηση στα ερωτηματα μας. Κι εμεις πρεπει να καταλαβουμε τι εννοουν με αυτο ή μας ενδιαφερουν τα εσωτερικα τους.
Ο χρήστης Απλος αστυφύλακας είπε…
Η Ζηνα τι αποψη εχει γιαυτα? Για ρωτηστε τη το μεσημέρι στο πλατό και να μας πειτε. Μιλατε εσεις για κηδεμονιες? Λες και δεν ξερουμε τι κανετε στη βορεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνδικαλισμός στην αστυνομία. Πως άρχισε πως εξελίχθηκε κ πως τον κατάντησαν Κρίμα για τους νέους αστυνομικούς τίποτα άλλο. Οποίος γνώρισε παλιούς συνδικαλιστές καταλαβαίνει.