Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σαντορίνη: Αστυνομικός έκανε "μάθημα" σε οικογένεια πριν βεβαιώσει την παράβαση - Η αντίδρασή τους


Δημοσιεύουμε ανάρτηση της πρώην επάρχου της Σαντορίνης, Θεώνης Λιβαδάρου - Λιγνού: Σε ένα νησί όπως και σε πολλά άλλα νησιά που πασχει και ποναει στις διοικητικές δομές του, που οι περισσότερες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, που κάποιες φορές απαρτίζονται από ανθρώπους αμαθείς, που κάποιες άλλες τους μεθάει η εξουσία και η έπαρση συνέβη κάτι το πολύ όμορφο.

Ευτυχώς σε αυτή τη δύσκολη, περίεργη εποχή που οι αξίες και οι άνθρωποι αλλοιώνονται υπάρχουν και οι άνθρωποι που γίνονται παραδειγμα προς μίμηση, που τιμούν το λειτούργημα τους, που σέβονται τον συνάνθρωπο τους, που γίνονται δάσκαλοι για τα παιδια μας!

Συγχαρητήρια

στον Αστυνομικό Σ.Ζ.

Εχτες λοιπόν, σε έναν τυπικό έλεγχο της αστυνομίας, μας σταμάτησαν και ο ένας από τους δυο γιούς μου δεν καθόταν στο παιδικο καθισματακι,(μέγα λάθος μου) αλλά με ζώνη στο κάθισμα.

Ο αστυνομικός, αφου πρωτα ζητησε την άδεια από τον σύζυγο μου , πλησίασε τον μικρό και με τον πιο όμορφο και γεμάτο αγάπη και κατανόηση τρόπο, του εξήγησε για ποιο λόγο δεν είναι ασφαλής παρα μόνο στο ειδικό κάθισμα του. Αφου μας έκοψε την σχετικη κλήση, απομάκρυνθηκαμε και συνεχίσαμε την διαδρομή μας.

Σήμερα λοιπών το πρωι, και ενώ μπαίναμε στο αυτοκίνητο για να πάμε σχολείο, μου λέει ο γιος μου: μαμά, θα κάτσω στο καρεκλάκι μου σήμερα, όπως μου είπε ο κύριος αστυνομικός!

Αυτό ήταν λοιπόν!

Ενοιωσα τόση συγκίνηση, τόση χαρά!

Ένας άνθρωπος που δεν μας γνωρίζει, και πιθανότατα δεν θα μας ξαναδεί, που θα μπορουσε με υφος να μας φερθεί άσχημα ή και να μην ασχοληθεί καθόλου, αυτός ο άνθρωπος μίλησε τόσο όμορφα και με νόημα στο παιδι μου! Πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του, που δυστυχώς πολλές φορές από αμέλεια χωρίς να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή τη σοβαρότητα του θέματος δεν επιμένουμε στα παιδιά μας να καθίσουν στο καθισματάκι.

Νιώθω λοιπόν βαθειά υποχρεωση απέναντι του και απέναντι σε όλο το Σώμα, να αναφέρω αυτό το περιστατικο ώστε και κάποιες προκαταληψεις να γκρεμίσουμε, αλλά και να έμπνευσουμε άλλους νέους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να γίνουν και αυτοί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...

Με Σεβασμό,

Ηλίας Θεωνη

 









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λίγο φεικ το σχόλιο για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί δύσκολα κάποιος που του κόβεται παράβαση μπορεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος, εύχομαι να κάνω λάθος και να είναι πραγματικότητα το άρθρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ σαν πατέρας δεν σκέφτηκες τα παιδιά σου? Έπρεπε να στο πει ο αστυνομικός? Τι μαθαίνεις τα παιδιά σου να ήξερα.
Ο χρήστης PanR είπε…
TicketMania
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απέχουμε παρασάγγας από αυτό το υπόδειγμα της κοινωνίας. Καλό είναι να μην ξεχνάμε πως ο τρόπος κάνει την διαφορά και ας μην πιάνει τόπο πολλές φορές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στην κυρία αυτή. Συνήθως η Ελληνιδες μανάδες ή οι πατεράδες η μόνιμη κουβέντα για συνετιστουν τα παιδιά τους είναι: κοίτα τον αστυνομικό θα σε πάρει, θα σε βάλει φυλακή. Τρομαζουν τα παιδιά με την αστυνομια. Μ