Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση αντιπροσώπων της ΠΟΑΞΙΑ και μελών του ΔΣ της ΕΑΚΜ με τον Φαρμακευτικό Συλλογο Θεσσαλονίκης


Ανακοίνωση τής ΝΕΣΠΑΑ: Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Ιωάννης Γραμμένος, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε πρωταρχικά η σύσφιξη σχέσεων και αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ δύο κλάδων οι οποίοι δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται αρκετά, κατά την διάρκεια της πανδημίας στην Χώρα μας.

Ακολούθως τέθηκε από μέρους μας προς συζήτηση, η προοπτική  να συνάψει ο ανωτέρω Φαρμακευτικός Σύλλογος Συλλογική Σύμβαση, με το Τ.Α.Π.Α.Σ.Α, όπως έχουν πράξει έως τώρα οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά, Αχαΐας και Ηρακλείου Κρήτης. Με αυτόν τον τρόπο,  οι ασφαλισμένοι στον Κ.Υ.Υ.Α.Π. (πρώην Ταμείο Αστυνομίας Πόλεων), θα απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής της συμμετοχής στα φαρμακεία, επί των ηλεκτρονικά εκδιδόμενων συνταγών, καθόσον αυτή ( η συμμετοχή ) θα πληρώνεται απευθείας από το Ταμείο. Η ανωτέρω προοπτική θα αποτελέσει τεράστια εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους στον Κ.Υ.Υ.Α.Π. της πόλης μας (περίπου το 1/3 του συνόλου των εν ενεργεία Αστυνομικών ), καθόσον μέχρι σήμερα για να πάρει κάποιος αυτά τα χρήματα, της συμμετοχής, τα οποία δικαιούται (10 ή 25 % ), πρέπει να βγάλει αντίγραφα των ηλεκτρονικών συνταγών και να τα στείλει ταχυδρομικά στο Τ.Α.ΠΑ.Σ.Α. για να πληρωθεί.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και τηρούμενων όλων των υγειονομικών  μέτρων. Από την πλευρά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος μας ενημέρωσε ότι βλέπει καταρχήν θετικά την πρόταση μας, την οποία θα θέσει όμως, στο επόμενο Διοικητικό του Συμβούλιο ώστε να αποφανθούν σχετικά τα όργανα του Συλλόγου.

Ευχής έργο θα αποτελούσε μια θετική απόφαση η οποία πιθανότατα θα μπορούσε να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι το νέο έτος να ξεκινήσει η συνεργασία με το Ασφαλιστικό Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας (Τ.Α.Π.Α.Σ.Α.) .   

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σημαντική εξέλιξη.Μακάρι να γίνει πράξη. Θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια για όλους τους ασφαλισμένους Κ.Υ.Υ.Α.Π.