Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκαινιάστηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας, στην Καλαμάτα


Τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στην Καλαμάτα πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

 

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση συνέργειας Αστυνομίας και Δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής.

 

«Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο εδώ στον Δήμο Καλαμάτας είναι ένα επιχειρησιακό κέντρο που φιλοδοξεί με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αστυνομικών δυνάμεων και των πολιτών να μπορέσει να περιορίσει να ελέγξει και να επιχειρήσει να κάνει την πόλη της Καλαμάτας, μια πόλη χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς παραβατικότητα, μια πόλη που θα τη χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Πρόσθεσε, επίσης, πως η «Καλαμάτα είναι ο τρίτος Δήμος σε ολόκληρη τη χώρα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που επιχειρεί την ίδρυση και την εγκατάσταση αυτού του Κέντρου, με το οποίο μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας». Σημείωσε μάλιστα πως με μια σειρά δράσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες έχει περιοριστεί σημαντικά η παραβατικότητα στον νομό Μεσσηνίας. «Νομίζω είμαστε σε ένα καλό σημείο. Αλλά δεν εφησυχάζεις ποτέ σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνική ειρήνη, τη δημοκρατία, την ευημερία», κατέληξε χαρακτηριστικά. Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες με έμφαση στους επαγγελματίες της πόλης να τηρούν ευλαβικά και με σεβασμό τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία.

 

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία του  πρωτοπόρου και σύγχρονου τεχνολογικά Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας,  το οποίο, όπως είπε «αποτελεί επιστέγασμα μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας και του Δήμου Καλαμάτας».

 

Όπως τόνισε είναι ένα «Κέντρο με το οποίο θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη, αλλά και αποτελεσματική διαχείριση κάθε ζητήματος που άπτεται των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου, αντίστοιχα», ενώ συμπλήρωσε πως η δημιουργία του Κέντρου εντάσσεται στις Στρατηγικές Προτεραιότητες που έχουν τεθεί από πλευράς Αρχηγείου, όπως και «η ενθάρρυνση της επικοινωνιακής εξωστρέφειας του Σώματος με την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με άλλους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

 

Σημειώνεται πως μέσα από την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου διοργανώνονται μεικτές περιπολίες στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και σε χωριά στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ένα πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης και αφορά σε κοινές δράσεις ΟΠΚΕ και Δήμου στα χωριά της περιοχής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

 

Την ικανοποίησή του για τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου εξέφρασε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα δεν εγκαινιάζουμε ένα χώρο, αλλά και μία συνεργασία, μία συνεργασία που ήδη εξελίσσεται μέσα από τις κοινές περιπολίες, μέσα από τις περιπολίες κυρίως που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΟΠΚΕ και Δημοτικής Αστυνομίας στην περιφέρεια του δήμου μας. Εγκαινιάζουμε λοιπόν μία συνεργασία που έχει ως βάση το μνημόνιο συνεργασίας που με τον Υπουργό έχουμε συνυπογράψει. Ένα εγχείρημα, μία δράση, μία δομή που έρχεται να επικουρήσει το έργο της αστυνομίας και να συμβάλλει στον τομέα της πρόληψης φαινομένων παραβατικότητας».

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, Αξιωματικοί και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης της Καλαμάτας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια