Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μυστηριώδης διάρρηξη σε σπίτι αστυνομικού – Του πήραν το πιστόλι και κοσμήματα


Μια μυστηριώδης διάρρηξη σε σπίτι αστυνομικού στο Γέρακα της Αττικής, ερευνούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Από το σπίτι του συναδέλφου τους αφαιρέθηκε το υπηρεσιακό του πιστόλι αλλά και κοσμήματα, με την υπόθεση να παρουσιάζει πολλά κενά.

Σχεδόν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (11/7/2021), άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατέφθασαν στο Γέρακα προκειμένου να επιληφθούν περιστατικού διάρρηξης που είχε σημειωθεί στην περιοχή.

Έφτασαν στις 00:50, όπου εκεί τους περίμενε ο ανθυπαστυνόμος που είχε αναφέρει τη διάρρηξη σε υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου διαμένει. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς επιστρέφοντας γύρω στις 00:10 στο σπίτι του διαπίστωσε ότι είχε σημειωθεί κλοπή χρυσαφικών αλλά και του υπηρεσιακού του όπλου.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με τον ανθυπαστυνόμο μπήκαν στο σπίτι κι άρχισαν ερευνούν τους χώρους. Εκεί διαπίστωσαν ότι η κρεβατοκάμαρα είχε ερευνηθεί, με τα συρτάρια να είναι ανοιγμένα και στο πάτωμα να υπάρχουν διάσπαρτα αντικείμενα. Στο δάπεδο βρέθηκε ανοιγμένο κι ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Ο ανθυπαστυνόμος ανέφερε στους συναδέλφους του ότι εντός του χρηματοκιβωτίου υπήρχε το υπηρεσιακό του πιστόλι μάρκας Smith & Wenson των 9 mm, με δύο γεμιστήρες και 25 φυσίγγια.

Επίσης είπε ότι από διάφορα κουτιά που υπήρχαν πάνω από το κρεβάτι του είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα, αλλά και επτά χρυσές λίρες αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι του συναδέλφου τους διαπίστωσαν δεν είχε ερευνηθεί κανένας άλλος χώρος του σπιτιού. Το μόνο που αντίκρισαν ήταν ότι σε ένα άλλο υπνοδωμάτιο του σπιτιού ήταν ανοιχτή η μπαλκονόπορτα. Στο σπίτι αμέσως κλήθηκε η σήμανση αλλά και ο επόπτης ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής.

Αφού έγιναν όλα τα προβλεπόμενα, ο ανθυπαστυνόμος που κατήγγειλε την κλοπή συνελήφθη για την πλημμελή φύλαξη του υπηρεσιακού του πιστολιού. Απολογούμενος δήλωσε ότι επιστρέφοντας στο σπίτι του διαπίστωσε ότι η κύρια είσοδος ήταν μεν κλειστή αλλά ξεκλείδωτη. Πράγμα το οποίο, σύμφωνα μες τις έρευνες των αστυνομικών, δεν ίσχυε καθώς όταν έφυγε από το σπίτι του στη μια το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (10/7/2021) η κύρια είσοδος είχε κλειδωθεί. Παράλληλα ο ανθυπαστυνόμος ανέφερε ότι φυλούσε το υπηρεσιακό του πιστόλι στο χρηματοκιβώτιο και δεν έφερε μαζί του καθόσον πρόσφατα είχε αγοράσει ιδιωτικό πιστόλι και το συγκεκριμένο θα το παρέδιδε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η εισαγγελέας πρωτοδικών η οποία διέταξε την ελευθέρωση του κρατουμένου και την υποβολή σχετικής δικογραφίας.

 

Μαρίνος Αλειφέρης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια