Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Κάποιοι σου δίνουν κουράγιο να συνεχίσεις...'' - Κείμενο αστυνομικού''


Κάποιοι σου δίνουν κουράγιο να συνεχίσεις... Κείμενο αστυνομικού

Παραθέτουμε επιστολή που έστειλε αστυνομικό στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Έχω την ατυχία να εργάζομαι ως αξιωματικός υπηρεσίας σε Τμήμα Ασφαλείας των Αθηνών .Δυστυχώς δεν είχα την πολυτέλεια να έχω κάποιον να με βοηθήσει ώστε να υπηρετώ και εγώ σε κάποια βάρδια 24ωρη, σε κάποιο στόχο, ώστε να μπορώ να ρυθμίσω τη ζωή μου και να έχω και μία χαλαρή κατά τα άλλα οκτάωρη υπηρεσία. Αντί αυτού λαμβάνω μεγάλο όγκο καταθέσεων , καταγγελιών ,προανακρίσεων και συμβάντων κατά τη διάρκεια της βάρδιας μου  και πάντα φεύγω 2 τουλάχιστον ώρες αργότερα.


Ειλικρινά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω κουραστεί πάρα πολύ .Αυτά όλα, φυσικά δεν θα γινόντουσαν αν στην υπηρεσία μου δεν υπηρετούσε το 1/4 της οργανικής , αλλά τουλάχιστον το ήμισυ, ώστε να μπορούν να υπάρχουν καλύψεις στη θέση  του αξιωματικού υπηρεσίας  και κατανομή των αυξημένων υποχρεώσεων . 

Παρόλα αυτά ασκώ τα καθήκοντα μου με ζήλο και φιλότιμο και σε όλα αυτά θα ήθελα, παρότι δεν έχω την καλύτερη άποψη για τους αξιωματικούς να επαινέσω το Διοικητή μου, ο οποίος σε όλες  αυτές τις δύσκολες μέρες  που δεν έβγαινε ημερήσια ανάπαυση, έβαλε πλάτη και μπήκε μπροστά και ο ίδιος πάρα ότι ο βαθμός του δεν τον δικαιολογούσε έκατσε στην καρέκλα του αξιωματικού υπηρεσίας προκειμένου όλοι να ξεκουραστούμε, και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που με την προσωπική του προσπάθεια αλλά και τη δυναμική των υπολοίπων αστυνομικών της υπηρεσίας μας και εμού του ιδίου, είχαμε  σειρά εξιχνιάσεων υποθέσεων αρκετά σημαντικών οι οποίες  απασχόλησαν και την επικαιρότητα και προβλήθηκαν  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 


Θα ήθελα να πω ότι παρά το γεγονός ότι είμαι καθόλα απογοητευμένος, τέτοιοι άνθρωποι, τέτοια διοικητές οι οποίοι μπαίνουν μπροστά και πρώτοι στη μάχη δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε και αποτελούν πραγματικά  πρότυπο διοίκησης. Ελπίζω στις μεταθέσεις να ενισχυθούν τα Τμήματα και να υπάρξει και ένα δίκαιο βαθμολόγιο επιτέλους γιατί δε βλέπω το λόγο εγώ που κάνω 4 χρόνια σερί αξιωματικός Υπηρεσίας να πρέπει να δώσω εξετάσεις για να γίνω Αρχιφύλακας και να μην απονέμεται αυτοδικαίως... 

Ένας υπαρχιφύλακας .









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια