Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση των Συνοριακών Φλώρινας για τα "γεγονότα στο Νυμφαίο "


Ανακοίνωση των Συνοριακών Φλώρινας: Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί και αναπαράγεται στο διαδίκτυο κείμενο με τίτλο «στο Νυμφαίο εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής - Αστυνομική βία απέναντι στο βροντερό όχι των κατοίκων για τις ανεμογεννήτριες στον βιότοπο προστασίας άγριας ζωής», προκαλώντας την έκπληξη όσων Αστυνομικών Υπαλλήλων συμμετείχαν στα Μέτρα Τάξης στην περιοχή, που δεν αντιλήφθηκαν ούτε οι ίδιοι ούτε όμως και οι συμμετέχοντες πολίτες, καμία αστυνομική βία, καθώς δεν προκλήθηκαν επεισόδια και δεν χρειάστηκε η αστυνομία να παρέμβει.

Πιστεύοντας ότι τέτοιοι τίτλοι είναι προϊόν παραπληροφόρησης που δυστυχώς έχουν άλλες σκοπιμότητες, εκτός αν για τους συντάκτες, δεν επήλθε η σωστή ενημέρωση. Έχουμε πλήρη εικόνα κάθε γεγονότος και είναι γενική διαπίστωση πως καμία αστυνομική βία δεν προκλήθηκε από την πρώτη ημέρα που οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν την αντίθεση τους, έως και σήμερα για το εν λόγο θέμα των ανεμογεννητριών.

Ως συνδικαλιστικός φορέας, δεν θα αντιδρούσαμε για ένα θέμα που θα αφορούσε ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, αλλά δυστυχώς ο διασυρμός των συναδέλφων μας για πράξεις και ενέργειες που δεν υπήρξαν ποτέ, μας υποχρεώνει να παρέμβουμε και να τοποθετηθούμε. Εξάλλου καμία καταγγελία προς τις δημόσιες Αρχές δεν έγινε για τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές.
Είναι λυπηρό λοιπόν, να χρησιμοποιείται η Αστυνομία με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται πλασματική εικόνα με σκοπό να επιφέρει την «τιμωρία» των αστυνομικών για τις αόριστες και αόρατες αξιόποινες ενέργειες των συναδέλφων μας, που καταγγέλλονται τόσο αόριστα.

Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τους ίδιους αστυνομικούς και συναδέλφους μας, που πέρυσι τον Μάρτιο στις Καστανιές του Έβρου συμμετείχαν ενεργά στην απόκρουση των καθοδηγούμενων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, διαφυλάττοντας τα σύνορα και την διεθνή αξιοπρέπεια της χώρας μας.
Μιλάμε για τους ίδιους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο μέσο μιας πρωτόγνωρης πανδημίας να προσπαθούν να τηρήσουν τα μέτρα έναντι της εξάπλωσης του COVID-19, προστατεύοντας την κοινωνία από αυτή την υγειονομική απειλή.
Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που προσπαθούν να εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών απ' άκρη σε άκρη σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Μιλάμε για τους ίδιους αστυνομικούς υπαλλήλους οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδείξει ακόμα και τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Είναι λοιπόν και άστοχο αλλά και άδικο, να καταδικάζουμε αυτούς τους συναδέλφους μας για ενέργειες και συμπεριφορές που δεν υφίστανται καν. Καλούμε τους αρθρογράφους, αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες, να την διαβιβάσουν επώνυμα στις δημόσιες αρχές και αν όχι, να αποκαταστήσουν τα λεγόμενα τους που θίγουν τους συναδέλφους μας αλλά και όσους τους εκπροσωπούμε.
Είναι προφανές, πως αν πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι για το στήσιμο των ανεμογεννητριών στο Νυμφαίο, θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού και όχι στις τάξεις του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Χρήστος Παπαχρήστου                                      

 

  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       Τρύφων Γεώργου 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια