Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλέφτες έκαναν τους διανομείς φυλλαδίων


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 12-7-2021 στο κέντρο της Αθήνας, μετά από αναζητήσεις, -2-  αλλοδαποί οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή σε Σχολή Οδηγών στο Κερατσίνι. Στην κατοχή τους βρέθηκε η συσκευή κινητού τηλεφώνου που είχαν αφαιρέσει.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερος αλλοδαπός συνεργός τους.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από τον μήνα Μάρτιο τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από καταστήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με μοτοσυκλέτα προσέγγιζαν ισόγεια καταστήματα ή γραφεία, τα οποία ήταν σε λειτουργία. Ένας εκ των δραστών παρέμενε εξωτερικά του καταστήματος σε ετοιμότητα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άμεση απομάκρυνση από το σημείο της κλοπής.

Ο έτερος δράστης εισέρχονταν στο κατάστημα ή γραφείο, με το πρόσχημα της διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων, τα οποία εναπόθεταν πάνω σε κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στοχοποιήσει και κατόπιν τα μάζευαν αφαιρώντας ταυτόχρονα τη συσκευή. 

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν -11- περιπτώσεις κλοπών και -1- απόπειρα ληστείας.

Οι συλληφθέντες, που έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια