Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος αντικαθιστά τον Σταύρο Μπαλάσκα στην ΠΟΑΣΥ - Τί ειπώθηκε για το βαθμολόγιο


Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ: Συνεδρίασε χθες, 7 Ιουλίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας διάταξης την αναπλήρωση των κενών θέσεων που είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα, μετά την παραίτηση από αυτό του Μέλους κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ, την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού και του Προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, την ενημέρωσή του για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας και άλλα.

Σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις, την κενή θέση κατέλαβε ο πρώτος αναπληρωματικός από τον πλειοψηφίσαντα συνδυασμό Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) κ. Σταύρος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ, ο οποίος μετά από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και μυστική ψηφοφορία εξελέγη και νέος Ειδικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ενημέρωση επί των οικονομικών της Ομοσπονδίας, έγινε από τον Ταμία κ. Γιώργο ΚΟΥΛΙΑΚΗ και ακολούθησε επίσης ψηφοφορία, οπότε και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τόσο ο Οικονομικός Απολογισμός της περιόδου 5-2-2020 έως 6-5-2021 όσο και ο Προϋπολογισμός για το διάστημα από 7-5-2021 έως 28-2-2022.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ αναφέρθηκε στις ενέργειες του προεδρείου όσον αφορά την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, επωφελών για το αστυνομικό προσωπικό όπως το βαθμολόγιο, η διαδικασία των μεταγωγών, η χορήγηση άδειας πατρότητας κ.λπ. Για το βαθμολόγιο, ειδικότερα, τόνισε ότι θα ακολουθήσει λεπτομερής ενημέρωση και κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, που έχει συγκληθεί για το διήμερο 12-13 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα. Χαρακτήρισε πολύ τολμηρή την πρόταση της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι όταν εφαρμοστεί, θα διαψευστούν όσοι διατηρούν επιφυλάξεις είτε το πολεμούν σήμερα. Το επιτυχές αποτέλεσμα που θα έρθει με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τελικά, θα είναι καρπός του αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και των Ενώσεων που πίστεψαν σε αυτό το δίκαιο αίτημα, χωρίς μεμψιμοιρίες και λεκτικές φωτοβολίδες. Προς την κατεύθυνση αυτή, το θέμα του βαθμολογίου επιδέχεται παρεμβάσεων και γι’ αυτό κάθε πρόταση μπορεί να τεθεί προς συζήτηση. Κάλεσε δε κυρίως όσους αντιτίθενται, να σέβονται τις θέσεις της πλειοψηφίας και στο δημόσιο λόγο τους να μην παρεκκλίνουν από το Καταστατικό, τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και τον Κώδικα συνδικαλιστικής δεοντολογίας.

Στη συνέχεια κάλεσε το ΔΣ να εργαστεί παραγωγικά καταθέτοντας παρατηρήσεις και προτάσεις τόσο για τις αλλαγές που θα επιφέρει το προωθούμενο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχέδιο νόμου με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του οργανισμού του Υπουργείου, του Αρχηγείου και της Αστυνομικής Ακαδημίας, όσο και για το Καταστατικό του υπό ίδρυση φορέα της ΠΟΑΣΥ με αντικείμενο την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού. Σημείωσε δε ότι το προεδρείο ορισμένες φορές συναντά αρνητική στάση εκ μέρους της Ηγεσίας για ζητήματα και προτάσεις που υποβάλλονται από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, γεγονός που μας προβληματίζει και μας κάνει να πορευόμαστε προσεκτικά με πνεύμα ενότητας με ιεράρχηση αιτημάτων και όχι με μαξιμαλιστικούς στόχους.

Τέλος, συζητήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν από μέλη του Δ.Σ. και αφορούσαν στη διεκδίκηση επιδόματος πανδημίας, στις μελλοντικές αλλαγές στα επικουρικά ταμεία (αλλαγή χαρακτήρα επικουρικής σύνταξης από αναδιανεμητικό ταμείο σε κεφαλαιοποιητικό ταμείο) και στη λειτουργία της Ομοσπονδίας σε σχέση με τα Πρωτοβάθμια σωματεία και την επικοινωνία τους με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, με σεβασμό στις καταστατικές μας αρχές.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολογιο δε θα έρθει ποτέ γιατί ψευδεσθαι κύριοι; Θα ερχόταν το Γενάρη , μετά το Φλεβάρη και ακόμα μιλάτε για τις ευεργετικές διατάξεις για κάτι που δεν υπάρχει και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει. Έχετε καταντήσει γραφικοί με το θέμα.
Ο χρήστης exk είπε…
"το θέμα του βαθμολογίου επιδέχεται παρεμβάσεων και γι’ αυτό κάθε πρόταση μπορεί να τεθεί προς συζήτηση"
Καλά, μας δουλεύεται μου φαίνεται. Υποτίθεται ότι το βαθμολόγιο είναι έτοιμο, έχουν πέσει οι υπογραφές (το είδαμε σε δημοσιεύσεις) και ακόμα μας λέτε ότι επιδέχεται παρεμβάσεων;
Τελικά, ή προσπαθείτε να μας δουλεύεται (που δεν θα περάσει, όταν έρθει η ώρα)
ή προσπαθείτε να δουλεύεστε μεταξύ σας (αυτό ίσως περνάει).
Πότε επιτέλους θα μάθετε να λέτε αλήθειες;
Προσπαθήστε το και θα δείτε ότι θα είναι το μόνο που θα λειτουργήσει υπέρ σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως θα έπρεπε ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός να αναρτάται κάπου για να βλέπουμε και τα μέλη τι γίνεται εφόσον λόγω covid δεν μπορούμε να λάβουμε γνώση?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από αναβολή σε αναβολή πάει αυτό το βαθμολόγιο!
Το νέο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας,
δεν είναι ο "κουρασμένος" πρώην πρόεδρος της Αχαΐας
που "έδινε" τόπο στα νιάτα!!!!
Ε ρε τι κάνει η καρέκλα!!!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μόνον όταν δηλώσουμε εγγράφως διαγραφή από τα σωματεία θα υπάρξει σεβασμός προς εμάς συνάδελφοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταντησατε γελοίοι!!!! Νομίζετε ότι θα μας δουλεύετε για πολύ ακόμα????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους ένα σωστό σχόλιο. Από το να καθόμαστε να κλαιγομαστε μεταξύ μας, ας κάνουμε μια μαζική διαγραφή από το άχρηστο σωματείο της ΠΟΑΣΥ για ν αποκτήσουμε επιτέλους σεβασμό. Έτσι κι αλλιώς οι μόνες ενέργειες που κάνουν είναι να βολεύουν τους δικούς τους, κι όταν έρχεται η ώρα να παίρνουν από τη μισθοδοσία το 15αρι.