Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Σπίρτζης: Με πρόσχημα τον εμβολιασμό αποδυναμώνουν κρίσιμες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και των ΣΑ


Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αδυνατεί να διασφαλίσει την προστασία της υγείας των πολιτών ενώ, παράλληλα, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πανδημία για την εκτέλεση του κομματικού του σχεδίου.

Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε τη μετακίνηση από την ΕΜΑΚ 54 πυροσβεστών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όταν η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της,


Οι έμπειροι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, που καλούνται καθημερινά να επέμβουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές είναι εκπαιδευμένοι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι, έπρεπε να αντιμετωπιστούν με διάλογο και όχι με πάταξη.


Για μία ακόμη φορά, αντί της πειθούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την τιμωρητική λογική του ευρύτερου δόγματος «Νόμος και Τάξη».

 

Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει στο διχασμό και τη διαίρεση των Ελλήνων πολιτών.


Εκτός της απώλειας έμπειρων πυροσβεστών από το επιχειρησιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής, επιχειρείται αποδυνάμωση σε αριθμητικό επίπεδο και επανάληψη της τακτικής των κομματικών τοποθετήσεων.


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΕΜΑΚ Κρήτης από την οποία απομακρύνθηκαν επτά πυροσβέστες, και στη θέση τους τοποθετήθηκαν μόλις τρεις.


Στην 1η ΕΜΑΚ αντικαταστάθηκαν δέκα εννέα ειδικώς εκπαιδευμένοι πυροσβέστες από μόλις επτά, οι οποίοι δεν έχουν κάποια ειδική εκπαίδευση. Ας ευχηθούμε με την αποδιοργάνωση που συντελείται εδώ και δύο χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα, να μην έχουμε τραγικά συμβάντα.


Σημειώνουμε ότι ανάμεσα στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που μετακινήθηκαν υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει και το χειρότερο ένας πυροσβέστης μετακινήθηκε ενώ βρίσκεται σε μονάδα αποκατάστασης επειδή είχε τραυματισθεί σε συμβάν και έβγαλαν νέα διαταγή ανακαλώντας την μετακίνησή του!!


Ερωτηματικό, το οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής πρέπει να απαντήσει είναι αν οι αναπληρωτές των απομακρυνθέντων έχουν την κατάλληλη επιχειρησιακή εκπαίδευση και την απαιτούμενη εμπειρία για να στελεχώσουν την ΕΜΑΚ ή αν και σε αυτή την περίπτωση θα τοποθετηθούν άτομα από τον κομματικό σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας στην παλαιοκομματική λογική της άλωσης του κράτους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει από την πρώτη στιγμή πάρει θέση υπέρ της εθνικής προσπάθειας του εμβολιασμού, δεν πρόκειται όμως να επιτρέψει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να διχάζει τον ελληνικό λαό και na χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι για την αποδυνάμωση κρισίμων κρατικών υπηρεσίων.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πήγαινε να τους πείσεις εσύ γίγαντα της πολιτικής, που είσαι άκρως πειστικός, είσαι γεννημένος γι'αυτό φαίνεσαι...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αμα θελουν ΕΜΑΚ να εμβολιαστουν και ακολουθως να κανουν αιτηση για την επαναφορά τους. Μικροπολιτικά παιγνιδια με την πανδημία ειναι απαραδεκτα και γυριζουν μπουμερανγκ σε οσους τα επιδιωκουν.