Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όσα έγιναν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Το πρώτο από το ξέσπασμα της πανδημίας, Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην Αθήνα, το διήμερο 12 και 13 Ιουλίου 2021, ενεργοποιώντας ξανά την απ’ ευθείας αμοιβαία ενημέρωση και επικοινωνία των εκπροσώπων τους με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, σε μια περίοδο όπου, σειρά χρόνιων αιτημάτων, απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και τα οποία θα τεθούν και στο επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Ανοίγοντας τις εργασίες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ επισήμανε ότι το Γενικό Συμβούλιο συγκλήθηκε μόλις το επέτρεψαν οι υγειονομικές συνθήκες, προκειμένου να υπάρξει ζύμωση θέσεων και απόψεων, ενόψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Αυτό, θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο, κλείνοντας ένα κύκλο «δοτών θητειών» και βάζοντας τέρμα στην εσωστρέφεια και στην επιχειρούμενη αποδόμηση του αστυνομικού συνδικαλισμού, ένα αρνητικό φαινόμενο που μόνο την ηγεσία εξυπηρετεί διαχρονικά. Αναφερόμενος δε στις καταστατικές αρχές, στον κώδικα συνδικαλιστικής δεοντολογίας και στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, επισήμανε την αναγκαιότητα τήρησής τους, ιδίως από όσους καταχρώνται το ρόλο τους κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους, άλλως εφόσον διαφωνούν, να προτείνουν στο συνέδριο την κατάργησή τους.



Στη συνέχεια ενημέρωσε το σώμα για τα θετικά αποτελέσματα των αγώνων της Ομοσπονδίας από το προηγούμενο συνέδριο, όπως είναι οι παρεμβάσεις μας για το μεταναστευτικό, η επαναχορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΜ, η επανεκλογή του εκπροσώπου μας στη EuroCop, η ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης, η αποτροπή της εισόδου ιδιωτών στις λέσχες (εστιατόρια), η μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκταρίου Σάββα, η προσφορά τριών οικίσκων για τις ανάγκες των σεισμοπαθών στην Ελασσόνα, αλλά και η επικείμενη θεσμοθέτηση του νέου βαθμολογίου, οι αναμενόμενες εξελίξεις για τη χορήγηση των ΒΟΕΑ, για την έκδοση νέας κανονιστικής περί μεταγωγών, για τη διασφάλιση της νυχτερινής εργασίας και άλλα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το νέο βαθμολόγιο, τονίστηκε ότι αποτελεί πρόταση της Ομοσπονδίας μετά από μακρά επεξεργασία που δεν προσφέρεται για «εσωτερική αντιπολίτευση». Μετά την εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού, η πρότασή μας έρχεται να καλύψει υπαρκτές ανάγκες του χαμηλόβαθμου προσωπικού, με τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων τροποποιήσεων ισχυουσών διατάξεων περί προαγωγών, που είναι επακριβώς κοστολογημένες. Το εύρος των θετικών επενεργειών θα φανεί απολύτως όταν το νέο βαθμολόγιο δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε και θα τεθεί τούτο σε ισχύ άμεσα. Η Ομοσπονδία προωθεί επίσης την επίλυση σειράς προβλημάτων, αξιοποιώντας και τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου περιλαμβάνονται, εκτός από τη νέα δομή της Αστυνομικής Ακαδημίας, και άλλα θέματα. Συμπλήρωσε, δε, ότι το Προεδρείο έχει δρομολογήσει τη σύσταση ειδικού φορέα για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, την ίδρυση Συνομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ επέστησε την προσοχή του συνδικαλιστικού μας κινήματος όσον αφορά στην αλλαγή του χαρακτήρα των επικουρικών συντάξεων, όπου εμμένουμε στον δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, αναφερόμενος στο βαθμολόγιο ενημέρωσε το σώμα ότι η νομιμότητά του ελέγχεται αυτές τις θερινές ημέρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν απομένει παρά να αναμένουμε την κρίση των δικαστών. Αφού αναφέρθηκε στις θετικές μισθολογικές επενέργειες του προταθέντος βαθμολογίου, ενημέρωσε το σώμα ότι έχουν θετική έκβαση όλες οι αγωγές που επιδικάστηκαν για όσους διεκδίκησαν αναδρομικά και τους αναλογούντες τόκους των μισθολογικών περικοπών 2012-2017. Σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά, στάθηκε στην τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που να σημειωθεί ότι δεν εξέτασε την ουσία του ζητήματος. Κάλεσε δε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να αξιοποιήσει το αισιόδοξο μήνυμα της 852/19 απόφασης της 7μελούς σύνθεσης του Στ’ Τμήματος το οποίο αποφάνθηκε περί της αντισυνταγματικότητας του ισχύοντος μισθολογίου, με το σκεπτικό ότι αντιβαίνει την αρχή της αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν συνεκτιμά την επικινδυνότητα της εργασίας κ.λπ.


 

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εκ μέρους των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων αναδείχθηκε η αξία του προταθέντος βαθμολογίου, ενώ επισημάνθηκαν πολλά άλλα καίρια ζητήματα, επιβεβαιώνοντας την υπηρεσιακή αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια του Έλληνα και της Ελληνίδας αστυνομικού, όπως:

Η προστασία του αστυνομικού προσωπικού που στοχοποιείται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού, ο εκσυγχρονισμός του καθηκοντολογίου και η απαλλαγή από τα πάρεργα, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι μηνύσεις για τη φύλαξη στόχων, η αναγκαία ψηφιοποίηση γραφειοκρατικών λειτουργιών της υπηρεσίας, ο έλεγχος της διοίκησης για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, οι καταχρηστικές αποσπάσεις, η διασφάλιση των νυχτερινών και η αύξηση της αποζημίωσης, η χορήγηση των αδειών, η χορήγηση επιδομάτων παραμεθορίου, covid κ.λπ., η εκκαθάριση υπομνημάτων λόγω αποσπάσεων, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση συντάξεων από τον ΕΦΚΑ και άλλα.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και οι επισημάνσεις - προτάσεις για την αναγκαιότητα της ορθής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης σχετικά με τα συνδικαλιστικά μας πράγματα, η λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων, η ακτιβιστική παρεμβατικότητά μας, η αποκατάσταση των διωχθέντων συνδικαλιστών, η διασφάλιση του δικαιώματός μας να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα και να διεκδικούμε λύσεις, η εκπροσώπηση των οργάνων και οι τηλεοπτικές παρουσίες κ.λπ.

Η Ομοσπονδία αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού μας κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας και διαβεβαιώνει όλα τα μέλη της ότι αποτελεί το θεματοφύλακα των καταστατικών αρχών λειτουργίας της σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Στο επικείμενο συνέδριο οφείλουμε όλοι να προσέλθουμε με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, υποβάλλοντας εμπεριστατωμένες προτάσεις ώστε μέσα από το διάλογο να επικαιροποιήσουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Η όποια αρνητική εξέλιξη της πανδημίας, αντί να σταθεί εμπόδιο στην αποτελεσματικότερη λειτουργία όλων μας, να αντιμετωπιστεί από όλους μας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Το οφείλουμε στο αστυνομικό μας σώμα και στην κοινωνία την οποία υπηρετούμε καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η επικείμενη δημοσίευση σε Φεκ ποτέ ακριβώς θα συμβεί.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που ειναι το βαθμολογιο οεο?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεχάσατε να γράψετε για τις αντιδράσεις πλήθους προέδρων σχετικά και με το Βαθμολογιο αλλά και πολλές ενέργειες σας. Ελλειπέστατη και μονόπλευρη η ανακοίνωσή σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχετε να φάτε μαύρο μέσω διαγραφής από όλους τους ανθυπαστυνομους που θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πείτε μας λίγο για το νέο βαθμολογιο που έρχεται σύντομα να ευθυμησουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απορία: Για την αναδιάρθρωση που μαγειρεύεται θα μας πει τίποτα η ΠΟΑΣΥ ή θα την δούμε ξαφνικά μπροστά μας χωρίς να ξέρουμε τι μας ξημερώνει;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η προεδράρα δεν άντεχε να είναι περήφανος βητας και είπε να αναβαθμιστεί μαζί με τις σειρές του.Ρυθμησανε και το συνταξιοδοτικό τους και όλα κομπλέ,για τους υπολοίπους έχει ο Θεός στις επόμενες εκλογές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΙΜΑ Η ΧΑΡΑ ΣΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βαθμολογιο δεν θα υπαρξει...τουλαχιστον μεχρι να ικανοποιηθουν και καποιες προτασεις της ΠΟΑΞΙΑ...καθημερινα πολλοι συναδελφοι διερωτονται ποτε θα ψηφιστει αλλα απαντηση δεν....η κοροιδια εχει και ορια...δυστυχως καποιοι τα εχουν υπερβει..γιατι κυριοι της ΠΟΑΣΥ δεν εχει υπογραφει ακομα το φεκ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση νυχτερινών, επίδομα επικίνδυνου θα εκτοξευανε την μισθοδοσία μας σε πρώτη φάση.Οι εργατοπατέρες όμως.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολόγιο σου λέει δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση χαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
😂
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πράγματι λυπάμαι για το επίπεδο των σχολιαστών οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν άποψη για όλα .
Λοιπόν παντογνώστες για να γνωρίζετε , το ΠΔ προτού υπογραφή από την ΠτΔ ελέγχεται από το ΣτΕ. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια ? Από την υπογραφή του ΠΔ από τον υπουργό μέχρι τον έλεγχο κ την υπογραφή του από την ΠτΔ απαιτείται τουλάχιστον χρονικό διάστημα πέραν του μήνα.
Πλέον ούτε αλλαγές θα γίνουν ούτε αλχημείες.
Λίγο υπομονή κ μην σχολιάζετε ότι σας κατέβει ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρχικά το ΠΔ δεν ψηφίζεται αλλά υπογραφετσι, συνεχίστε τα σχόλια σας ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγά ρε συνταγματολόγε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν το κλείνουμε το μαγαζί καλύτερα να ανοίξουμε ένα καινούργιο..;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φοβάμαι πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο καθένας όταν κάποιοι φτύνουν και κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι βρέχει.