Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπαρχιφύλακας με επιστολή στον Πρωθυπουργό και υπουργούς ζητά αύξηση - Διαβάστε τη


Παραθέτουμε κείμενο, το οποίο λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr, και όπως είδαμε στους παραλήπτες υπάρχουν επίσης τα mail του Πρωθυπουργού και υπουργών της Κυβέρνησης: Κυριε Υπουργε, παρακαλω οπως εξετασετε την αυξηση του μισθου του αστυνομικου. Ειμαι υπαρχιφυλακας, 14 χρονια στο Σωμα, δεν ειμαι παντρεμενη, δεν εχω παιδια. Ο μισθος μου ανερχεται στα 960 ευρω καθαρα. Τα μηνιαια μου εξοδα στα 1360-1760€. Αναγκαστηκα να παρω 2 δανεια κ να εχω 2 πιστωτικες για να τα βγαζω περα κ τωρα παιρνω 680 € καθαρα κ χρωσταω 2000€ στις πιστωτικες και τα λεφτα παλι τελειωσαν. Μου γινονται κρατησεις 400€ το μηνα για εφαπαξ (200), για συνταξη, φορολογια  περιθαλψη κ εισφορα αλληλεγγυης. Ζω στην Αθηνα.

Δινω το μηνα 350 ενοικιο, 70 δεη, 20 νερο, 20 ιντερνετ, 20 κινητο, 40 βενζινη, 300 σιτιση, 100 ειδη σουπερ μαρκετ, 50 αυτοκινητο (τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια, συνεργειο), 20 κοινοχρηστα, 30 θερμανση, 20 ιατρος ή εξετασεις ή οδοντιατρος ή φυσικοθεραπεια, 50 φαρμακειο (αντικαταθλιπτικα, αντιεπιληπτικα, φαρμακα οισοφαγιτιδας, βιταμινες και κρεμες για οσφυαλγια- ισχιαλγια), 20 δοση κινητου, 20 εξοδος μια φορα το μηνα στη θαλασσα ή σε καφε ή σε πολιτιστικη εκδηλωση, 30 για 2 ταξιδια το χρονο (ενα στη θεσσαλονικη να δω τη μητερα μου κ ενα για διακοπες 3ημερες), 10 ειδη ρουχισμου-υποδησης, 50 για τσιγαρα. Επισης απο τον γεναρη ως το μαη εδινα 130 το μηνα για ψυχοθεραπεια, τον ιουλη εδωσα 450 για aircondition γιατι δεν ειχα και ειχε καυσωνες και 250 γιατι χαλασε το ψυγειο κ αγορασα 1 φθηνο. Εχω οσφυαλγια και ισχιαλγια και ο γιατρος μου ειπε να γραφτω στο κολυμβητηριο αλλά θελει 250€ ετησια συνδρομη και δεν εχω άλλα λεφτα. Πρεπει να αλλάξω στρωμα υπνου που ειναι 20ετιας αλλά δεν εχω. Θελω να κανω παιδι αλλά δεν εχω λεφτα. Ο φιλος μου παιρνει τον κατωτατο μισθο. Δανειζεται απο οπου βρει. Τι να καμω? Να αυτοκτονησω? Τι νοημα εχει αυτη η ζωη?

 









Δημοσίευση σχολίου

39 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σοβαρα τωρα???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι η αλήθεια και δεν αρέσει σε πολλούς, καλά τα λέει η συνάδελφος...ειδικά στην Αθήνα που αναγκαζόμαστε πέρα από τα ενοίκια που έχουν πάει στα ύψη ...να τρέχουμε όπου μας διατάζει η Υπηρεσία κάθε ημέρα με δικά μας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έξοδα και όποιος υπηρετεί και ζει στην Αττική ξέρει καλά πόσα φεύγουν από το πορτοφόλι. Ζητάμε το απλό και λογικό επαναφορά των μισθών στο επίπεδο που ήταν και επαναφορά των δώρων μπας και ζήσουμε λίγο καλύτερα.Εξάλλου στην ΕΛ.ΑΣ μπήκαμε παιδιά με γονείς στο μεροκάματο και όχι παιδιά εφοπλιστών...Προστατεύστε αυτούς που σας Προστατεύουν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμπάσχω με την συνάδελφο για την άσχημη οικονομική κατάσταση , όμως η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Ας μιλήσει κάποιος με την κοπέλα που να μπορεί να της δώσει λύση σε ότι μπορεί παρακαλώ.
Ο χρήστης ALEKOS είπε…
εχω παθει πλακα.....................<<<<<,,,,,,,,,,,,,,,"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα είναι στο μυαλό σου. Όλα τα φτιάχνει το μυαλό σου
Ο χρήστης Lordos είπε…
Σωστά τα λέει. Η ζωή στην Αθήνα είναι πολύ ακριβή. Για αυτό θεκουν6νσ φύγουν όλοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ζωή στην Αθήνα είναι ακριβή. Σωστά τα λέει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα είπες όλα ......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρες αλλού δουλειά και παραιτήσου.
(Αυτό μου είπε ψυχίατρος).
Ο λόγος που δεν γίνονται ψυχιατρικές εξετάσεις στο προσωπικό είναι αυτονόητος...
Εαν γράψουμε όλοι τι μας συμβαίνει η τι έχουμε αντιμετωπίσει - αντιμετωπίζουμε καθημερινά γράφουμε βιβλία.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δε ξέρω γιατί με 14 χρόνια υπηρεσίας έχεις τόσο χαμηλό μισθό. Κανονικα έπρεπε να παίρνεις γύρω στα 1100.
Η λύση είναι απλή. Θα νοικιάσεις σπίτι με 250 ευρώ οπότε θα έχεις και λιγότερη ΔΕΗ και κοινόχρηστα, θα δίνεις στο σουπερμάρκετ 200 και όχι 400 ευρώ που ξοδεύει ολόκληρη οικογένεια τα ξοδεύεις εσύ μόνη σου.
Που δε σου φτάνουν ένα άτομο ο μισθός αστυνομικού με 17 χρόνια υπηρεσίας...
Θα μας καραφλιασεις εσυ... Και βρέθηκαν και άλλοι και λένε έτσι είναι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχει χρέος, είναι τέχνασμα του Σορρος!!!!!1111
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κόψε το τσιγάρο για Αρχη, κοίτα την υγεία σου πάνω απ όλα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βγάλτε καμία θέση για Θεσσαλονίκη 14 χρόνια υπηρεσίας και είμαστε ακόμα Αθήνα.
Περιμένουμε τις έκτακτες.. αν δεν βγάλει θέσεις, τουλάχιστον να βγούμε καμία αναστολή κανένα 6μηνο λόγο εμβολίου να περάσει ο κορονοϊός και έχει ο θεός
Ο χρήστης JD είπε…
Κόψε τα τσιγάρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετα απο 20 χρονια ηρθα στον τοπο μου...οσοι λετε οτι η Αθηνα ειναι ακριβη ψαχτειτε λιγο καλυτερα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα Καστορια για δουλειά που δεν κάνουμε τίποτα, είναι φθηνή η ζωή και θα σε παντρεύουν άμεσα. Επίσης θα χει αρκετούς φίλους για να κλαίτε παρέα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θελουμε λεφτά και όχι βαθμούς που δεν φέρνουν λεφτά σε όλους
Ο χρήστης fotogenesis είπε…
Γιατί τα αυτονόητα να τα λέει η συνάδελφος και όχι η ΠΟΑΣΥ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ζωή στην Αθήνα δεν είναι ακριβή , η αμοιβή των αστυνομικών ειναι ελάχιστη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
20 ευρώ Ίντερνετ? τι ταχύτητα?
Ο χρήστης Jojo είπε…
Εφεξορ για την κοπέλα.... πραγματικά πιστεύω θα βοηθήσει.Ειμαστε μαζί σου!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ είχα παίξει όλο τον μισθό να το πάρει η Ιταλία! Τώρα είμαι Μύκονο και την κλείσανε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω έχω μάθει να είμαι περήφανος για το ψωμάκι που τρώμε το μόνο που με ενοχλεί είναι να δουλεύω 10 βραδυνα κ να πληρώνομαι για 6. Καθώς επίσης κ το που δίνουν επίδομα π. Χ βουλή μέσα από το κάγκελο συν 300 έξω από το κάγκελο μέτρα χημικά πλην 300.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς οι αστυνομικοί για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, ουδέποτε υπήρξαν μια κατηγορία υπάλληλων που οι κυβερνώντες σεβάστηκαν και αναγνώρισαν τις ανάγκες τους. Οι δικαστικοί λειτουργοί, οι εφοριακοί, οι στρατιωτικοί, το ιατρικό προσωπικό, επιτελούν έργο σημαντικότερο από τους αστυνομικούς?? Μήπως τελικά ο συνδικαλισμός έχει στόχους άστοχους??
Οι αστυνομικοί αμείβονταν "καλά" όταν οι λοιποί αμείβονταν πλουσιοπάροχα...
Ανήκουμε σε ένα ειδικό χαμηλό μισθολόγιο που δεν έχει καμιά σχέση με το στρατό, με την ΑΑΔΕ, με τους δικαστικούς, με το ιατρικό προσωπικό, όπου δεν αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών, όπου πληρώνεσαι ανάλογα με το βαθμό αλλά δεν παίρνεις βαθμούς, όπου κινδυνεύεις αλλά δεν παίρνεις το επικίνδυνο, όπου υπάρχουν πολλών ταχυτήτων ομοιόβαθμοι υπάλληλοι που κάνουν τα ίδια κ.λ.π.
Σε ανακοινώσεις όμως όλα που αποφασίζονται και γίνονται είναι θετικά... άλλα ο "ανειδίκευτος" εργάτης της υπηρεσίας πεινάει...
Καληνύχτα σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στη συνάδελφο για το θάρρος της να πει την ωμή αλήθεια που βιώνουν πολλοί συναδέλφοικαι κάτω από άσχημες υπηρεσιακές συνθήκες. Λέτε να εισακουσθεί; πάντως ο πρωθυπουργός διακρίνεται για την ευαισθιά του!!! Το εύχομαι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και λίγα λέει η συνάδελφος..Είμαστε οι ποιο καλοπληρωμένοι ,απλά δεν βγαίνει ο μήνας τι άλλο να πούμε, οι συνδικαλιστές ασχολούνται με βαθμολογία και ο απλός αστυνομικός πεινάει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άριστα τα λέει, με το που πληρωνόμαστε εξαφανίζονται όλα σε υποχρεώσεις. Για καβάτζα σε περίπτωση ανάγκης ούτε λογος, παρακαλάμε μη τυχόν και τύχει τίποτα έκτακτο. Οι μισθοί θα έπρεπε να είναι σε αντιστοιχία με τα προϊόντα. Όλα είναι πανάκριβα, τα ενοίκια στα ύψη στην Αθήνα, ωστόσο οι μεταθέσεις στο 90% είναι εδώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και με τι όρεξη μπήκες στο σώμα εε; Και να ανθοδέσμες και να φωτογραφίες και να ανθοδέσμες...που να ήξερες τι σε περίμενε!!Δυστυχώς η αστυνομία είναι μόνο για τους Αθηναίους και για την επαρχία με εσωτερικών εικονικά διαζύγια δικαστικές συμπαραστάσεις..και τα λοιπά τα γνωστά!! Κουράγιο!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστος
Ο χρήστης Κώστας είπε…
Έτσι ακριβώς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν τα μνημόνια μας άλλαξαν μισθολογικό κ ασφαλιστικό έπρεπε να μας δώσουν τη δυνατότητα αποζημίωσης με απόλυση.

Δλδ όπως γίνεται κ στον ίδιωτικο τομέα.
Όποιος θέλει κάθεται με τα νέα δεδομένα (μισθολόγιο κ ασφαλιστικό) ή όποιος δε θέλει παίρνει την αποζημίωση του κ φεύγει να βρει άλλη δουλειά.
ΕΤΣΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΎ.

Kατανοω Οτι η αστυνομία είναι ένα ιδιαίτερο ένοπλο σώμα ασφαλείας αλλά κ οι αστυνομικοί δεν παύει να είναι εργαζόμενοι με οικογένειες.

Έπρεπε να δώσουν τότε τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου.
Έστω κ τώρα ποτέ δεν είναι αργά.
Εθελουσία έξοδος από αστυνομία με το εφάπαξ που αντιστοιχεί στον καθένα κ με επιπλέον αποζημίωση λόγω απόλυσης.

ΟΠοιος θέλει φεύγει με το εφάπαξ κ μια υποτυπώδης αποζημίωση κ όποιος θέλει μένει κ μετά δεν υπάρχει λόγος για γκρίνια κ μιζέρια.

Για την Ιστοριά να πούμε ότι την περίοδο αυτή των μνημονίων, οι συνδικαλιστές ήταν θεατές κ περιορίστηκαν σε μια στείρα και άχρωμη παρουσία με συμπεριφορά απλού θεατή γεγονότων.

Υ.γ. τροφή για σκέψη το άνοιγμα του επαγγέλματος των αστυνομικών....
Να προσφέρουμε υπηρεσίες νόμιμα σε ιδιώτες/εταιρείες κ χωρίς να θίγουμε το κύρος του σώματος...

Ας ξεκινήσει μια τέτοια κουβέντα...
Εφόσον δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν μια ποιότητα ζωής που αξίζουμε ας μας αφήσουν να το κάνουμε μόνοι μας κ όχι να μας απαγορεύουν την έξτρα εργασία....
Ο χρήστης Ένας απλός αστυνομικός, είπε…
Ωραία τα είπες συνάδελφε μου. Έθεσες το θέμα και τόσο όσο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γτ ο Αθηναίος δεν πλερωνει ενοίκιο; η μήπως κάποιοι από επαρχία με κομποδεμα έχουν κ διπλό σπιτάκι κ στην Αθήνα;
Ο χρήστης Ένας απλός αστυνομικός, είπε…
Με 250 € συνάδελφε, πού θα νοικιάσει σπίτι μια γυναίκα μόνη; Στην Ομόνοια ή στον Άγιο Παντελεήμονα; Ή κάνα studio 28τ.μ; Έναν συνάδελφο ξέρω που δίνει 220€ για ένα studio τόσα τ.μ και δεν έχει ούτε μπαλκόνι. Καθόλου. Όχι ότι έχει ένα μικρούλη που δεν χωράει ούτε τραπέζι να βάλεις. ΚΑΘΟΛΟΥ! Και στην τουαλέτα δεν χωράει να γυρίσει. Βγαίνει όπως μπαίνει! Δεν μπήκε στην αστυνομία για να είναι επαίτης, η συνάδελφος. Εμείς υποτίθεται ότι 'κυνηγάμε' την επαιτεία, δεν θα 'ζητιανευουμε' εμείς οι ίδιοι. Έχω που έχω αρχίσει ν'ασπριζω, ΕΣΥ θα με καραφλιασεις κιόλας.
Ο χρήστης Lordos είπε…
Σωστά. Έχει χαθεί το δικαίωμα της εθελουσίας εξόδου. Με το ζόρι δούλους μια ζωή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφου χωροφυλακεςειμαστε..τι μισθο θελετε να σας δινουν???? Γραφει ο αλλος απο κατω για ααδε,γιατρους και στρατο.....Ειδικά οι γιατροι βάσει σπουδων κλπ αμοίβονται χαλια για το έργο τους...Στην ααδε έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά,διδακτορικά κλπ και αναρωτιέται ο κομπλεξικός χωροφύλακας (που δε θέλει να αναγνωριστούν επιπλέον αμοιβές στους πτυχιούχους συναδέλφους του) γιατί δεν παίρνει τα ιδια λεφτά με αυτούς...Γιατί φίλε χωροφύλαξ μονο στην αστυνομία δεν αναγνωρίζονται τα προσόντα που αναγνωρίζονται στον υπόλοιπο κόσμο.Τι να κάνουμε?? Παντού περισσότερα λεφτά παίρνουν τεχνοκράτες όχι ανειδίκευτοι εργάτες..παντού όμως! Αυτά είναι τα λεφτά και πολλά είναι κατα την γνώμη μου.Επειδή εσεις θέλετε για μικροκομπλεξικους λογους να τα κανετε όλα ίσα και όμοια δεν σημαίνει ότι έτσι λειτουργεί ο κόσμος.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ποιος είναι ανειδίκευτος;αξυπ δικογραφίες διοικητικα κτλ τα εντάξουν ανειδίκευτοι; Συμπλέγματικης φύσεως θέματα βλέπω..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H συνάδερφος καλά τα λέει. Η λύση θα ήταν μια αύξηση και όχι να δίνουν βαθμούς που στην πλειονότητα των συναδέλφων δεν δίνουν καμία αλλαγή στον μισθό. Φτιάξανε ένα μισθολόγιο για λίγους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΑΝΕΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΥΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 1200 ΚΑΘΑΡΑ. ΑΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 600 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ.... ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΑΧΙΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.