Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΓΣΕΕ: Ήρωες στη φωτιά αλλά... γηρασμένοι στις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων οι συμβασιούχοι πυροσβέστες;


Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: Η ΓΣΕΕ στηρίζει το αίτημα των Σωματείων Συμβασιούχων Πυροσβεστών να μην αποκλειστούν, λόγω ηλικιακών περιορισμών, από επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι εποχικοί πυροσβέστες, έχουν πλέον αποδεδειγμένη εμπειρία και έχουν εργαστεί με αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας πολλές φορές τον ίδιο τους τον εαυτό. Αντί αυτό να αποτελεί συν σ’ ένα επικείμενο διαγωνισμό μονιμοποίησης, σύμφωνα με  πληροφορίες που διαρρέονται μένουν εκτός διαγωνισμού, αφού οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ορισμό αυστηρού ηλικιακού ορίου, το οποίο αποκλείει σημαντικό μέρος του υφιστάμενου εποχικού προσωπικού. Δημιουργούνται λοιπόν πολλά και σημαντικά ερωτήματα τα οποία ήδη έθεσαν σε σχετική επιστολή τους στο αρμόδιο υπουργείο.

Αν αληθεύει η πρόθεση για μία τέτοια προκήρυξη που θα θεωρεί “γηρασμένο” προσωπικό ανθρώπους 40 και 45 ετών, τότε αυτή σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Δεν γίνεται να θεωρούνται ήρωες όταν τραυματίζονται και πεθαίνουν στη μάχη με τη φωτιά και “γηρασμένοι”…στις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων εργασίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Τους χρειάζεται το Πυροσβεστικό Σώμα και οι ίδιοι μετά από πολυετή και δύσκολη δουλειά, δικαιούνται τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σε κάθε περίπτωση η προκήρυξη δεν μπορεί να παρακάμπτει τα οριζόμενα στο νόμο 3938/2011 και ειδικότερα τα όσα προβλέπονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 15.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ να μην τεθούν ηλικιακά όρια για τους εποχικούς πυροσβέστες αλλα πρέπει να τεθούν αθλητικες δοκιμασιες για την προσληψη τους. Είσαι 30 ετών αλλά αγύμναστος, δεν προσλαβανεσαι, εισαι 50 ετων αλλα "κομάντο" μια χαρά κάνεις για εποχικος ενός κ μόνο εξαμήνου.
Το βασικό θεμα που δεν τολμουν να παραδεχτουν οι συνδικαλιστές ειναι ότι ο εποχικός απο το πρωτο εξάμηνο πρόσληψης στοχεύει στην μελλοντική του μονιμοποίηση. Το τραγελαφικό της υπόθεσης ειναι οτι εποχικοί με ενα εξάμηνο πρόσληψης συστήνουν σωματεία και αρχίζουν τις διεκδικήσεις.