Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90 eurobank

Εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις για τις σχολές Αστυνομίας


Μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για τις βαθμολογίες των υποψηφίων εισαγωγής σε ΑΕΙ, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Φέτος η σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα κινηθεί μεταξύ 18.000 με 18.200 μόρια ενώ γενικότερα οι σχολές Αστυνομίας αναμένεται να καταγράψουν άνοδο γύρω στα 200 με 250 μόρια όπως έχει αναφέρει ο εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο» , Αντώνης Φλωρόπουλος, μιλώντας στο Sputnik.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων οι υποψήφιοι υποβάλλονται και σε προκαταρκτικές εξετάσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Στρατού και εφόσον η απόδοσή τους είναι ανάλογη καταθέτουν αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, στις καθοριζόμενες από την προκήρυξη ημερομηνίες.

 

Να σημειωθεί πως το διδακτικό προσωπικό των Παραγωγικών Σχολών καθώς και των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικούς επιστήμονες και Αξιωματικούς με υψηλό επίπεδο επαγγελματικής εμπειρίας.

Οι δικαιούχοι και προσόντα

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία, που επιθυμούν να καταταγούν στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Αστυφύλακες ή Υπαστυνόμοι.

Ωστόσο, πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα:

Δεν υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων.

Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι της χώρας.

Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ.133/2002 (ΦΕΚ Α΄-109), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα.

Δεν έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχομένης από αμέλεια, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, επαιτείας, αλητείας, δωροδοκίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, λαθρεμπορίας ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Ωστόσο υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, αλλά δεν κατατάσσονται στο Σώμα, αν, μέχρι το χρόνο έκδοσης της διαταγής κατάταξης, δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.

Πρακτικές δοκιμασίες

Οι υποψήφιοι που κρίνονται ικανοί στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, παραπέμπονται στη συνέχεια στις Αθλητικές Επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής τους επίδοσης.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι δοκιμάζονται αδιακρίτως στα παρακάτω αγωνίσματα:

Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16'' (μία προσπάθεια)

Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια)

Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες)

Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες)

Ρίψη σφαίρας (7,275 χλμ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι που δεν έχουν ικανοποιητική απόδοση σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες, αποκλείονται των περαιτέρω δοκιμασιών ενώ δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία όσοι δεν διαθέτουν ύψος 1,70 μ. και άνω, ένα κριτήριο που πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως αντισυνταγματικό.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια