Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ για το καθεστώς Μεταθέσεων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης αναφέρουν διαμαρτυρίες στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για το απαράδεκτο καθεστώς μεταθέσεων.

Τα προβλήματα που προκύπτουν για τους λιμενικούς από το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις Μεταθέσεις τους είναι πολλά και ήδη επιδεινώθηκαν φέτος. Το Υπουργείο Ναυτιλίας γνωρίζει τις παρατηρήσεις των λιμενικών αφού έχει λάβει σχετικά υπομνήματα από πρωτοβάθμιες Ενώσεις Προσωπικού όπως και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών. Σε αυτά δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα οι απαντήσεις που έχει δώσει σε αντίστοιχες Ερωτήσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ χαρακτηρίζονται  γενικόλογες με υποσχέσεις. Το νέο ΠΔ όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα της έλλειψης αντικειμενικών κι αξιοκρατικών κριτηρίων στις μεταθέσεις, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση. Ο λιμενικός παραμένει έρμαιο των «γνωστών», των «ημέτερων», όπως λένε οι ίδιοι. Στα Συμβούλια Μεταθέσεων εκπροσωπούνται αυθαίρετα μόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος(ΠΟΕΠΛΣ) και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ). Η ΠΟΛ έχει αποκλειστεί αυθαίρετα παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί εκατοντάδες λιμενικούς. Ο οικογενειακός προγραμματισμός και ο οικογενειακός προϋπολογισμός κρέμεται από πιθανές αυθαίρετες επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φετινές τακτικές μεταθέσεις προσβλήθηκαν κατά 80% επί του συνόλου τους και τελικά ακυρώθηκαν. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα απαράδεκτο και αυταρχικό καθεστώς που μαζί με την υπαγωγή στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα διατηρεί σε ομηρία τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνουν οι διαμαρτυρίες για αυθαίρετες μεταθέσεις από και προς το Υπουργείο με κριτήριο, όπως καταγγέλλεται, αποκλειστικά τις πολιτικές γνωριμίες. Μάλιστα με τη διαδικασία των έκτακτων μεταθέσεων όλοι οι λιμενικοί βρίσκονται υπό μετάθεση ή απόσπαση.

Στην κατάσταση αυτή πρέπει να μπει άμεσα ένα τέλος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) καθώς και πρωτοβάθμιες Ενώσεις, όπως η Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικών Υπηρεσιών (ΕΛΣΚΥ), έχουν επανειλημμένα ζητήσει να επανεξεταστεί το νέο Π.Δ καθώς και να συναντηθούν με τον Υπουργό Ναυτιλίας για αυτό το ζήτημα, όπως και για άλλα που απασχολούν τα εκατοντάδες μέλη της Ομοσπονδίας (ΠΟΛ), όπως και το σύνολο των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ΚΚΕ επανέρχεται για άλλη μια φορά στο θέμα των αντικειμενικών κριτηρίων και της αξιοκρατίας στις μεταθέσεις που όχι μόνο παραμένει άλυτο, αλλά κλιμακώνονται οι αδικίες εις βάρος των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε, να επανεξεταστεί το νέο ΠΔ μεταθέσεων. Να συζητηθεί με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των Λιμενικών και να παγώσουν άμεσα τυχόν αυθαίρετες έκτακτες μεταθέσεις.

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε ρε το ΚΚΕ.Ποιος να το περιμενε