Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου σχολιάζει το βαθμολόγιο


Άρθρο του Γιώργου Πικράκη, προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου: Ομολογουμένως τόσο εγώ ,όσο και πολλοί συνάδελφοι, περιμέναμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε την τοποθέτηση όλων στην τηλεοπτική εκπομπή της ΠΟΑΣΥ για το προτεινόμενο βαθμολόγιο αλλά δεν ακούσαμε αυτό που πραγματικά περιμέναμε. Να ακούσουμε δηλαδή με νούμερα και αριθμούς τα οικονομικά οφέλη ( αν και όπου υπάρχουν) για τους αστυνομικούς όλων των βαθμών συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων προαγωγών αλλά και της φορολογίας. Αντί αυτού είδαμε μια απλή ανάγνωση της πρότασης ( σχέδιο νόμου??) χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο ποιοί θα ευνοηθούν οικονομικά από την πρόταση αυτή και ποιοι όχι. Το σύνολο των συναδέλφων δέχεται ότι δεν είναι το παν και αυτοσκοπός η απλή βαθμολογική προαγωγή αν δεν συνοδεύεται με τις σχετικές οικονομικές απολαβές. Μάλιστα η μεγάλη συσσώρευση πληθώρας συναδέλφων στις βαθμούς των υπαξιωματικών και κατώτερων αξιωματικών θα φέρει αδιαμφισβήτητα αναταραχές στην ιεραρχία υπηρεσιών αλλά και ένα νέο κύμα δικαστικών προσφυγών με ότι αυτό συνεπάγεται στα οικονομικά των συναδέλφων και το κόστος αυτών των προσφυγών σε δικηγορικά γραφεία. 

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ( ειπώθηκε στην εκπομπή ότι η πρόταση είναι αποτέλεσμα των προτάσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων) ΠΟΤΕ η συγκεκριμένη πρόταση δεν παρουσιάστηκε στα πρωτοβάθμια σωματεία πριν κατατεθεί στην ηγεσία ( πιστεύω ότι η ΠΟΑΣΥ έπρεπε να το κάνει έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης στα Προεδρεία όλης της Ελλάδας) ούτε ξεκαθαρίστηκε ποιών πρωτοβαθμίων προτάσεις αποτελεί,  όπως επίσης έπρεπε να είχε αποσταλεί στα πρωτοβάθμια ώστε να προβούν σε απόψεις-βελτιώσεις της πρότασης αυτής κάτι που επίσης ΠΟΤΕ δεν έγινε. Η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν από διαρροές στον Τύπο και από κάποιους γενικούς πίνακες που άφηναν πολλά κενά επί της προτάσεως.

 

Ήδη μεταξύ των συναδέλφων διαφόρων κατηγοριών υπάρχουν έντονες διαφωνίες με αφορμή την πρόταση αυτή, η οποία θέλει πολλές τροποποιήσεις, αφού υπάρχουν κατηγορίες αστυνομικών π.χ. μεταξύ άλλων των Αρχιφυλάκων Ακριτικών Υπαλλήλων των πανελληνίων εξετάσεων, των Αρχιφυλάκων των Προαγωγικών εξετάσεων, των Ανθυπαστυνόμων, των Υ/Β’ αλλά και των Υ/Α’ που δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη οι οποίοι αδικούνται από την πρόταση αυτή. Επίσης όσον αφορά τους πτυχιούχους,  τα προβλεπόμενα κίνητρα δεν θα δώσουν ώθηση στους αστυνομικούς να σπουδάσουν, να καταρτιστούν και να μορφωθούν περαιτέρω όταν δεν θα έχουν να κερδίσουν κάτι ουσιαστικό για τις 100δες ώρες που πέρασαν ή θα περάσουν στα θρανία. Επίσης για μεταπτυχιακά, διδακτορικά ή δεύτερα πτυχία ούτε λόγος. Η μόρφωση θα έπρεπε να επιβραβεύεται ακόμα περισσότερο και με κίνητρα να επιδιώκεται.

 

Ακόμα και για τους Αρχιφύλακες ΜΠΣ οι οποίοι προβλέπεται να προαχθούν σε Ανθυπαστυνόμους ανακριτικούς υπαλλήλους, ώστε πολύ σωστά να ξεκολλήσουν από την μισθολογική στασιμότητα στην οποία καταδικάστηκαν το 2017,  όπως φαίνεται όσοι έχουν πάνω από 33-34+ χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ή θα έχουν ελάχιστες ή καθόλου ή μείωση στις απολαβές τους αν υπολογιστεί η φορολογία αλλά και οι κρατήσεις προαγωγής. Και όλα αυτά με την υποχρέωση του ανακριτικού υπαλλήλου η οποία πιθανόν θα φέρει κάποιους με τόσα χρόνια υπηρεσίας μη ανακριτικού στην απαιτητική θέση του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

 

Τέλος, επειδή το ''παραμύθι'' ήδη το ζούν οι Αξιωματικοί ΣΑΕΑ αλλά και ΤΕΜΑ , οι οποίοι έχουν ‘’ φρακάρει’’ στους βαθμούς τους και δεν μπορούν να προαχθούν λόγω έλλειψης κενών οργανικών θέσεων, η πρόταση της ΠΟΑΣΥ θα έπρεπε να αρχίζει και τελειώνει με την επιστροφή των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με το άρθο 41 του Ν. 4249/2014. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις που γίνονται με το σταγονόμετρο, και είναι λογικό αφού η μισθολογική ψαλίδα του εν ενεργεία με τον απόστρατο όλο και μεγαλώνει, σε λίγα χρόνια θα καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, προαγωγές θα γίνονται για λίγους ή δεν θα γίνονται καθόλου ακόμα και αν συμπληρώνονται τα κριτήρια προαγωγής, αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί θα προσλαμβάνονται σπάνια ή καθόλου και το προσωπικό θα γερνάει συνεχώς χωρίς την αναγκαία ανανέωση.

 

Κλείνοντας σαφώς υπάρχει ανάγκη για ένα νέο βαθμολόγιο αλλά βιώσιμο και χωρίς αδικίες το οποίο θα πρέπει να έχει την συμμέτοχή και την συναίνεση όλων των εκπροσώπων. Υπάρχει ακόμα περισσότερη ανάγκη από ένα νέο μισθολόγιο που θα αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες απέναντι στον Αστυνομικό και να έχει σαν βάση την αναγνώριση του επαγγέλματός ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

 

Ας ελπίσουμε στο Γενικό Συμβούλιο που έρχεται, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν υπόψιν για τις τροποποιήσεις της πρότασης, να επικρατήσει η λογική και να γίνει ανάλυση σε βάθος ώστε και οι συνάδελφοι να πάρουν τις απαντήσεις που ζητούν από τους αρμοδίους.  

 

Με εκτίμηση,

 


ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ 

 










Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
« σε λίγα χρόνια θα καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, προαγωγές θα γίνονται για λίγους ή δεν θα γίνονται καθόλου ακόμα και αν συμπληρώνονται τα κριτήρια προαγωγής, αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί θα προσλαμβάνονται σπάνια ή καθόλου και το προσωπικό θα γερνάει συνεχώς χωρίς την αναγκαία ανανέωση…»
Μηδέν προσλήψεις στο δημόσιο.
Όχι νέοι συνταξιούχοι.
Εκεί είναι η ουσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά είναι η πρόταση της ΠΟΑΣΥ.Ειναι ένα ξεκίνημα από το τέλμα τόσων ετών.
Ευτυχώς είναι ελάχιστοι αυτοί που γκρινιάζουν.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχει βαθμολογιο κύριοι συνάδελφοι. Παραμύθια ενόψει εκλογών και τίποτα παραπάνω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ προσεκτική και τίμια τοποθέτηση του εκπροσώπου που πραγματικά θέλει να δει ένα καλύτερο μέλλον για τη βάση του Σώματος. Οι κορώνες του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα αποδειχτεί με το έκτρωμα που θέλουν να περάσουν. Μισθολογικές προαγωγές όπως ίσχυαν πριν η ορθότερη λύση και σοβαρή διαβούλευση με καθηκοντολογιο - βαθμολόγιο με ανάλογες οργανικές θέσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απ' ότι δείχνουν τα πράγματα είχαμε αυθαιρεσίες στην κατάρτιση του Βαθμολογίου οπότε, να γίνουν οι εκλογές της Ποασυ πρώτα και μετά να φτιαχτεί το βαθμολόγιο από το καινούργιο συμβούλιο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι αρχιφύλακας Π.Σ. με 7 χρόνια υπηρεσίας με προαγωγικες εξετάσεις(2 σχολή, 3 αστυφύλακας Π.Σ, 2 αρχιφύλακας Π.Σ.). Έχω πτυχίο ΤΕΙ . Πότε γίνομαι υπαστυνόμος β' ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν τελειώσεις την Σ.Α.Ε.Α.Αντε δουλέψτε λίγο που το μόνο που σάς ενδιαφέρει πως θα γίνετε μαϊμού αξιωματικοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πότε είναι οι εκλογές της Ποασυ;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πε , το πε ο παπαγάλος
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το 2017 άλλαξε το μισθολόγιο κ όχι το βαθμολόγιο.
Η ποασυ μας, επέλεξε να προωθήσει νεο βαθμολόγιο , τα παιδιά κάνουν ότι τους πούνε κ δεν κοιτάνε την οικονομική μιζέρια που μας έφεραν τα μνημόνια .
Για όλα αυτά φταίει ο αλε6ης όπως λένε εκεί στην ποασούλα .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάγκες το ένα βήμα έγινε δρασκελιά!!!Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα !!!Ο νησκός κομμάτια ονειρεύεται !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν τελικά περάσει το βαθμολογιο..αφού γίνεις Ανθυπαστυνομος με την χρήση του πτυχίου, σε 9 χρόνια!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σημαία όλων των συναδέλφων μας πρέπει να είναι τα εξής αιτήματα:

1.Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο με αύξηση στο βασικό μισθό ή με επίδομα.

2.Επαναφορά 13ου κ 14ου μισθού.

3. Αποζημίωση 45€ για κάθε κομμένο ρεπό

4. Αποζημίωση για κάθε μέρα αδείας που κόβεται σε περίπτωση επιφυλακής

5. Άνοιγμα του επαγγέλματος μας για παροχή των υπηρεσιών μας σε ιδιώτες και εταιρείες (στον ελεύθερο μας χρόνο)
Η αμοιβή μας θα δηλώνεται, θα φορολογείται ενώ η εργασία μας θα πρέπει να είναι τέτοια που δεν θα θίγει το κύρος του σώματος ούτε κ δεν θα επηρεάζει την βασική μας υπηρεσία.

6. Κίνητρα για έξτρα εισόδημα (πχ όποιος επιθυμεί να κάνει έξτρα υπηρεσίες/περιπολίες πέραν του ωραρίου μας έναντι αμοιβής

Καμία άλλη διαπραγμάτευση με όποια κυβέρνηση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να σε κανουν φετος παλιωσες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατά την γνώμη μού θα έπρεπε να ήταν κάπως έτσι η αστυνομια:
-Ολοι ανακριτικοι υπάλληλοι (άσχετα πως μπήκαν στο σώμα) και από βαθμούς αστυφύλακας,υπαρχιφυλακας, αρχιφύλακας ,ανθυπας με τα χρόνια.και αξιωματικοί Μόνο σαεα και τέλος.
- ούτε προσφυγές, ούτε μπερδέματα, ούτε κιβδηλοι βαθμοί ,ομοιογένεια, όλοι θα μπορούσαν να πάρουν μια κατάθεση επί τόπου και οι διοικητές δεν θα έπαιζαν σουντοκου για άδειες ρεπό αξυπ περιπολία. Όλοι για όλα, ο γεροδεμένος περιπολία αλλά και αξυπ αν χρειαστεί..Κ τέλος..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι δεν επιθυμειτε μπορείτε να μην υποβάλλετε αίτηση.....
για το βαθμολογο.
Μπράβο στην ΠΟΑΣΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αύριο γίνεσαι. Σου στέλνουμε τ αστέρια υπηρεσιακα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενα πράγμα ακόμα δεν καταλάβατε. Ότι η κομπίνα με το βαθμολογιο είναι η κρατήσεις που θα κάνουν σε κάθε προαγωγή. Θα μαζέψουν πολλά λεφτά τα ταμεία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά, βέβαια αν τα πετυχαίναμε όλα αυτά δε θα χρειαζόταν δεύτερη δουλειά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είσαι στην φωτογραφία ε φίλε 📸 ;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρολάρει το νεούδι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελάχιστα είναι τα 🦤🦤🦤
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2012 ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν γνωρίζετε το μισθολογιο πρόκειται για το ενιαίο ειδικό μισθολόγιο , όχι για το μισθολογιο των αστυνομικών. Αφορά περί τους 200κ υπαλλήλους . θεωρείτε δηλαδή τον συνδικαλισμό της ΕΛ.ΑΣ τόσο δυνατό ώστε να ανατρέψει το μισθολόγιο ??? Φυσικά κ ΟΧΙ , οπότε ένα βήμα αύξησης του μισθού είναι η παροχή βαθμού . Αν αδυνατειτε να τα κατανοησετε κάντε μεγαλύτερη προσπάθεια κ μην σχολιάζετε ασκοπα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σου δίνουν τσάμπα το γαλονακι ...και ξεχνας και την βολεύεις με τα ίδια.. αφού ο αξιωματικός είναι ιδέα...