Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια του Διαρρηκτών οι «μπουρλοτιέρηδες» των ΑΤΜ (BINTEO)


Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ κατάφεραν να αποκομίσουν από τις αρχές του 2018 οι τρεις κακοποιοί, τους οποίους συνέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Διαρρηκτών και τους κατηγορούν ότι ευθύνονται για δεκάδες εκρήξεις σε ΑΤΜ, ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων σε Αττική και Κορινθία.

Πρόκειται για έναν 30χρονο, έναν 33χρονο και έναν 45χρονο, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές για ληστείες και διαρρήξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας, οι τρεις τους αρχικά χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου, προκειμένου να προκαλούν την έκρηξη των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Όταν όμως πολλαπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις, που δεν κατάφερναν –παρά την έκρηξη- να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα, τότε αναβάθμισαν τη μέθοδό τους και χρησιμοποιούσαν στέρεα εκρηκτικά.

Στις περιπτώσεις, που χτυπούσαν σε απομακρυσμένα σημεία, χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητο όχημα, ενώ όταν ο στόχος τους ήταν σε υποκατάστημα τράπεζας τότε προσέγγιζαν με κλεμμένο όχημα, το οποίο κάποιες φορές πυρπολούσαν για να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη.

Πάντοτε με κουκούλες, γάντια και ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για να μην αφήσουν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ για τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας καταχωρημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, λοστοί, βαριοπούλα, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM. Τα ρολόγια, τώρα, θα εκτιμηθούν από ειδικό, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητά τους, καθώς είναι πιθανό να τα αγόραζαν για να ξεπλύνουν τη λεία τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορούμενων σε έντεκα διαρρήξεις και δεκαπέντε απόπειρες σε ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.

Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.



Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια