Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

8η Ε.Μ.Α.Κ. Ματαιοδοξία και αλαζονεία - καταγγελία αναγνώστη


Δημοσιεύουμε καταγγελία αναγνώστη του bloko.gr: Το Σάββατο 10 Ιουλίου παρακολουθήσαμε ένα ρεπορτάζ από την κορυφή Αγ. Αντώνιος του Ολύμπου  με θέμα τα συμβάντα στον Όλυμπο ενώ έγινε αναφορά  και στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Π.Σ. και Α.Π.Θ.

Όσον αφορά τα συμβάντα στον Όλυμπο  και την επέμβαση σε αυτά τέσσερις
'' συνάδελφοι'' της 8ης Ε.Μ.Α.Κ θεωρούν τους εαυτούς τους μέγα διασώστες και τόσο απαραίτητους σε θέματα διάσωσης που ακόμα και όταν δεν καλείται η μονάδα μας γιατί είναι εκτός γεωγραφικού τομέα  (έτσι λειτουργεί η πυροσβεστική, εκτός αν το επιβάλλουν άλλοι παράγοντες) ερίζουν να ''καλεστούν'' με απρόβλεπτες συνέπειες  όπως στις 6/7/2021 που για τον νομό Λαρίσης εξελίχθηκε σε μία πολύ δύσκολη μέρα με γενική επιφυλακή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μονάδα να έχει '' στείλει'' προσωπικό σε συμβάν στο οποίο δεν καλέστηκε εξ αρχής και στο οποίο τελικά δεν χρειάστηκε ενώ ήταν απαραίτητοι στην υπηρεσία.
Όσον αφορά το περιβόητο μνημόνιο συνεργασίας, είναι μία προσπάθεια των ίδιων ατόμων να αναγκάσουν το προσωπικό να κουβαλάει υλικά σε ένα κτίριο το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον όπως τόσα και τόσα κτίρια ανά την Ελλάδα  (κτίριο του ΟΤΕ στον Κίσσαβο).
     Ο λόγος που θέλουν να το κάνουν δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητός αφού αυτό που προβάλουν να είναι ορμητήριο σε ορειβατικά συμβάντα δεν μπορεί να ισχύσει γιατί εκεί είναι τα συμβάντα (όπως το να στήνεις στρατηγείο μέσα στο πεδίο της μάχης). Γελάει όλη η ορειβατική  κοινότητα μαζί μας.
 Το κτίριο συντηρούνταν από ορειβάτες τους οποίους οι εν λόγο κύριοι μαζί με τον προηγούμενο διοικητή εντέχνως βγάλαν από τον χώρο και τώρα έχει καταλήξει μία τεράστια ποντικοφωλιά αφού οι ίδιοι λόγω υπεροπτισμού δεν καταδέχονται ούτε να κουβαλήσουν υλικά αλλά ούτε και να το καθαρίσουν πλην από μία φορά για τα προσχήματα.
Το χειρότερο για αυτούς είναι ότι πλέον δεν μπορούν να επιβάλλουν το προσωπικό να το κάνει όπως έκανε ο προηγούμενος διοικητής διαλύοντας στην κυριολεξία προσωπικό και οχήματα  (υπάρχουν  αμέτρητα περιστατικά).
Υπάρχει μία υπόνοια ότι θέλουν να κάνουν κέντρο εκπαίδευσης των Ε.Μ.Α.Κ. αφού μέσα σε όλα αυτοπροβάλλονται και ως μεγάλοι εκπαιδευτές ορειβασίας και ορεινής διάσωσης ( εδώ πέφτει το μεγάλο γέλιο αφού αυτό γίνεται ερήμην πτυχίων και εμπειρίας γιατί χωρίς υπηρεσιακά μέσα, υλικά και οχήματα,δεν κάνουν τίποτα. Μην πληρώσουμε κιόλας ).

    Επίσης έχουν προκύψει πολλά ερωτηματικά πως ο Υποστράτηγος ενώ στον τομέα του στις 10 /7/2021 είχε κατηγορία επικινδυνότητας πολύ υψηλή βρέθηκε  στην κορυφή Αγ. Αντώνιος, μαζί με τους εν λόγο κυρίους, με την γνωστή συνέχεια της ημέρας να τρέχει η  πυροσβεστική όλης της Ελλάδος στην Εύβοια.









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια κάνετε δημοσιογραφία με ανώνυμα άρθρα;;; Οι πυροσβέστες που αναφέρει το αφιέρωμα εμφανίζονται επώνυμα! Ο συγκεκριμένος γιατί δεν υπογράφει; Αλήθεια τα ανώνυμα άρθρα είναι αλά καρτ; Για να δω το ανώνυμο σχόλια μου θα δημοσιευθεί;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια τώρα?? Αυτά έχει να μας πει ι ο ανώνυμος. Αυτοί οι '' συνάδελφοι '' όπως λέει απλά έκαναν και κάνουν καθημερινά την δουλειά τους όταν ο ίδιος πιθανόν να κρύβεται πίσω από το γραφείο του. Σε πείραξε από ότι φαίνεται η αναγνώριση τους αλλά ότι και να πεις ο κόσμος ξέρει και εμπιστεύεται τους διασώστες όσο και να θέλετε να θίξετε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν καταφέρνετε τίποτα έτσι. Η μακροχρόνια πείρα τους και η καθημερινότητα τους,τους έχει κάνει αναγνωρίσιμους στις καρδιές των ανθρώπων και μόνο αυτοί που έχουν σωθεί από τα χέρια τους ξέρουν με τι ανθρώπους έχουν να κάνουν. Μην ρίχνεις λοιπόν το επίπεδο σου άλλο γιατί πάντα θα είσαι στον πάγκο γιατί όσο και να προσπαθείς δεν θα τους φτάσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συντάκτης του παραπάνω αντισυναδελφικού "άρθρου", πέρα από ανώνυμος είναι και Κουτός. Προφανώς τον ενοχλεί η ραγδαία εξειδίκευση και οι πολλές επιτυχίες της 8ης ΕΜΑΚ τα τελευταία χρόνια και αναπολεί τις εποχές που η 8η ΕΜΑΚ λειτουργούσε ως Πυροσβεστικό Κλιμάκιο τόσο ως αριθμητική δύναμη, όσο και επιχειρησιακά. Αν δεν του αρέσουν οι συνθήκες εργασίας, στον 1ο Π.Σ Λάρισας υπάρχουν ελλείψεις. Ας πάει να βοηθήσει τους εκεί συναδέλφους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ουδείς αχαριστοτερος εκ του ευεργηθεντος!!!! Ουδέν άλλο σχόλιο για υπαλληλακους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία!!¡
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελείωσαν τα ψέματα. Ήρθε η ώρα να σπάσει το απόστημα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε "συνάδελφος" είμαι, ούτε καν ένστολος αλλά η υπόθεση βρωμάει. Προφανώς οι "συνάδελφοι" της συγκεκριμένης υπηρεσίας τα σπάσανε μεταξύ τους και τώρα ανοίξανε τα στόματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στο παληκάρι που είχε το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομα τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομα τους επώνυμα . Δυστυχώς αυτός που εσύ του δίνεις συγχαρητήρια δεν έχει το θάρρος. Ίσως έχετε το ίδιο θάρρος!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη καταγγελία είναι αν αυτά που γράφονται είναι αληθή ή όχι.
Σίγουρα χρειάζεται θάρρος για μια καταγγελία έστω κι ανώνυμη όταν έχει να κάνει με χώρο εργασίας και ειδικά στα σώματα ασφαλείας.
Μόλις έκανε την καταγγελία αρχίσατε τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς, οι θιγόμενοι "συνάδελφοι". Τον χαρακτηρίσετε Κουτό, υπαλληλάκο, αχάριστο κλπ
Ας φανταστούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι (εκτός εισαγωγικών) τι θα είχε υποστεί αν είχε κάνει επώνυμα την καταγγελία.
Μπορείς να "κατηγορήσεις" για έλλειψη θάρρους τον καταγγέλοντα κι οποιονδήποτε άλλο αρκεί γράφεις ο ίδιος επώνυμα.